Ο… ακατάτακτος Αντρέας Σάμαρης επανέρχεται

Ο… ακατάτακτος Αντρέας Σάμαρης επανέρχεται

Αν σήμερα ο Σάμαρης επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο και συζητάει με την Μπενφίκα για νέο συμβόλαιο είναι διότι και πάλι η Εθνική Ομάδα του έδωσε την ώθηση. Εκεί που ήταν ξεχασμένος μεταξύ πάγκου και εξέδρας στην Μπενφίκα, ο Αγγελος Αναστασιάδης τον ανέσυρε από τα αζήτητα και τον έβαλε βασικό στην Εθνική.

Από τότε που ο Ανδρέας Σάμαρης κλωτσούσε την μπάλα στην Παναχαϊκή είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ταλέντο. Ένα πρόβλημα είχα μαζί του. Τον θεωρούσα .. ακατάτακτο. Μα τι είναι αυτός ο παίκτης. Οι κινήσεις του στο γήπεδο όταν είχε την μπάλα στα πόδια, ήταν σαν να έβλεπες δεκάρι παλιάς κοπής.

Ελα όμως, που δεν ξεκινούσε τις προσπάθειές του κοντά στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Αυτός ήθελε να πάρει την μπάλα κοντά στην μεσαία γραμμή και να βλέπει μπροστά του το γήπεδο. Μαζί μου, μπερδεμένοι ήταν κι οι Πατρινοί. Ετσι, άκουγες άλλους να τον θεωρούν νέο Γεωργακόπουλο κι άλλους νέο Κατσουράνη. Τελικά ο Σάμαρης δεν δικαίωσε κανένα χαρακτηρισμό. Είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ο Σάμαρης.

Ενας παίκτης που με τον καιρό και την προπόνηση πρόσθεσε δυναμισμό στο παιχνίδι του και έμαθε να κινείται σαν ενδιάμεσος χαφ που κάνει και τις δυο δουλειές. Μαρκάρει αλλά προωθεί και το παιχνίδι. Εκεί που τον βλέπεις να κάνει μια δαντελένια ενέργεια που τονίζει την τεχνική του κατάρτιση εκεί είναι που παίρνει μια κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα.

Ο Σάμαρης ξεχώρισε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό αλλά έδειξε την ετοιμότητά του για μεγάλα πράγματα όταν ο Σάντος τον έντυσε βασικό στην Εθνική Ομάδα και τον είδαμε να λάμπει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αν σήμερα ο Σάμαρης επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο και συζητάει με την Μπενφίκα για νέο συμβόλαιο είναι διότι και πάλι η Εθνική Ομάδα του έδωσε την ώθηση.

Εκεί που ήταν ξεχασμένος μεταξύ πάγκου και εξέδρας στην Μπενφίκα, ο Αγγελος Αναστασιάδης τον ανέσυρε από τα αζήτητα και τον έβαλε βασικό στην Εθνική. Υποθέτω πως του το χρωστάει του κόουτς αυτό ο Σάμαρης διότι ήταν ο μόνος παίκτης που για χατίρι του ο Αναστασιάδης παραβίασε μια βασική αρχή του: Να παίρνει παίκτες στην Εθνική από αυτούς που παίζουν με τις ομάδες του.

Ο Σάμαρης δεν έπαιζε κι όμως ο Αγγελος και τον φώναξε και τον έβαλε. Μετά έγινε η αλλαγή προπονητή στην Μπενφίκα και ο έλληνας χαφ ξαναπήρε μπροστά κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του όπως αυτή το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Αϊντραχτ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από το 10.gr πληροφορηθήκαμε ότι ο Σάμαρης ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ παρά το βαρύ συμβόλαιο που θα συνεπάγεται η μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, σημασία έχει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο που φυσικά δεν διακρίνεται για την παραγωγή παικτών από τη μέση και μπροστά, ξανακερδίζει τον Αντρέα Σάμαρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ