Η «Συμμορία» φταίει για τον δάκο και την ποδάγρα

Η «Συμμορία» φταίει για τον δάκο και την ποδάγρα

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει την αύξηση των εισιτηρίων τη τρέχουσα περίοδο. Τη «Συμμορία» που εξεδιώχθει και τις Κυριακές που επέστρεψαν.

Η «Συμμορία» φταίει για την κλιματική αλλαγή.

Η «Συμμορία» φταίει για την εξάπλωση της ποδάγρας.

Η «Συμμορία» φταίει για τον δάκο.

Η «Συμμορία» έδιωξε τον κόσμο από τα ελληνικά γήπεδα.

ΚΑΙ δεν το λέει αυτό κάποια αυθαίρετη γραφίδα. Προκύπτει από έρευνα του Cies. Κέσκεσέ Cies; Διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών που εδρεύει στη Γενεύη. Το οποίο ασχολήθηκε επισταμένως με τα εισιτήρια που κόβονται σε κάθε χώρα, τη τελευταία 15ετία. Από τα 5.724 εισιτήρια κατά μέσο όρο τη πενταετία 2003-08, πήγαμε στα 6.493 τη πενταετία 2008-13. Τη πενταετία 2013-18 όμως το νούμερο κατρακύλησε στα 3.896 ανά αγώνα. Ήτοι πτώση 32%. Σε αντίθεση με την τελευταία διετία που η «Συμμορία» εκδιώχθηκε κι ο κόσμος ξαναγύρισε στα γήπεδα.

Ο μέσος όρος πέρυσι ανέβηκε στις 4.237 εισιτήρια κι εφέτος εκτινάχθηκε στα 5.424. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Κατά το, η μέρα φεύγει το Johnnie Walker έρχεται, οι γκρανκάσες φεύγουν ο κόσμος στα γήπεδα έρχεται.

ΚΑΙ βγάζουμε έξω την κρίση. Και βγάζουμε έξω, το θέαμα που αν εξαιρεθούν τέσσερις-πέντε ομάδες, δεν βλέπεται με τίποτα. Πάμε στη επάρατη πενταετία που η «Συμμορία» έδιωξε το κόσμο από τα ελληνικά γήπεδα. Λες και θα μπορούσε να τον διώξει από τα γήπεδα της Αυστρίας και του Βελγίου.

2013-14. Δεν αγωνίζονται στη Σούπερ Λγκ, ΑΕΚ, Ηρακλής, Λάρισα.
2014-15. ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα.
2015-16. Άρης, ΟΦΗ, Λάρισα.
2016-17. Άρης,ΟΦΗ.
2017-18. Άρης, ΟΦΗ, Ηρακλής.

ΜΙΛΑΜΕ για τις πέντε από τις πλέον εμπορικές ομάδες. Η ΑΕΚ εφέτος 3η σε μέσο όρο εισιτηρίων. Ο Άρης 4ος. Ο ΟΦΗ 6ος, η Λάρισα 9η. Είναι προφανές πού οφείλεται η πτώση των εισιτηρίων τη συγκεκριμένη πενταετία. Πάμε παρακάτω. Φταίει η «Συμμορία» που αποφάσισαν στη ΑΕΚ να τη ρίξουν στη Γ Εθνική, για σβήσουν τα χρέη; Φταίει η «Συμμορία» που χρεοκόπησαν Άρης- ΟΦΗ και για τρία χρόνια βολόδερναν μεταξύ Β και Γ Εθνικής;

Εφέτος πράγματι, η αύξηση των εισιτηρίων είναι σημαντική. Κι είναι απλό. Είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ, που επέστρεψαν κι ανέβασαν τον μέσο όρο. Είναι η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΠΑΟΚ, τα δύο τελευταία χρόνια. Έχει καμιά σχέση ο ΠΑΟΚ του 2019 με τον ΠΑΟΚ του 2014;

Κι εν πάση περίπτωση, αφού η «Συμμορία» εκπαραθυρώθηκε κι επέστρεψαν οι Κυριακές τους, πως γίνεται η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που πέρυσι είχε μέσο όρο 15.609 εισιτήρια να πέφτει εφέτος, στις 9.877; Να χάνει έναν στους τρεις οπαδούς της; Πράγματι. Η «Συμμορία» φταίει για τον δάκο, η «Συμμορία» φταίει για την ποδάγρα, η «Συμμορία» φταίει που άδειαζαν τα γήπεδα.

Στη μουσική επιλογή Opa Tsupa-Bucarest.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ