Να κάνει την αναδιάρθωση, η Αννούλα η Καραμανλή

Να κάνει την αναδιάρθωση, η Αννούλα η Καραμανλή

Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την αναδιάρθρωση. Ζητούν να μετατεθεί για του χρόνου κι ο Κώστας Καίσαρης περιγράφει όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι.

ΒΑΡΑΤΕ βιολιτζίδες, στο γάμο του Καραγκιόζη. Εκεί που η περιβόητη αναδιάρθρωση είχε οριστικοποιηθεί κανονικά και με το Νόμο, πίσω Γιάννη τα καράβια. Εκεί που το πρωτάθλημα των 14ων ομάδων από τη προσεχή περίοδο θεωρείτο δεδομένο και τετελεσμένο, προέκυψε νέο φασόλι. Οι έντεκα βουλευτές του Σύριζα που στύλωσαν τα πόδια. Κι όσο αυτή η καταραμένη η τροπολογία, δεν κατατίθεται και δεν περνάει από τη Βουλή και το θέμα είναι ανοιχτό, τόσο θα ανοίγει σε κάποιους η όρεξη.

ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται. Όπως ο Βασιλειάδης κοιτάει τη πάρτη του κι έχει κάνει το ρουσφέτι επιστήμη για να βγει βουλευτής, έτσι και τα συντρόφια του Σύριζα κοιτάνε τη δικιά τους πάρτη. Πως θα ξαναβγούν βουλευτές. Στη σωστή κατεύθυνση λένε, είναι η αναδιάρθρωση, αλλά να γίνει από του χρόνου. Ας τη κάνει η Αννούλα η Καραμανλή, που θα τη έχει ο Κυριάκος υφυπουργό Αθλητισμού στη κυβέρνησή του. Γιατί να φάμε τη λέζα εμείς; Μαζευτήκανε λοιπόν οι έντεκα βουλευτές από Μαγνησία, Καβάλα, Μεσσηνία, Δωδεκάνησα, Λασίθι, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Κέρκυρα και βάλανε μπροστά τη μηχανή. Υπέρ βωμών και εστιών. Για τις ομάδες της Γ Εθνικής που πληρώνουν τη νύφη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ τη Τρίτη με τον Βασιλειάδη κι επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα. Να πάει η αναδιάρθρωση ένα χρόνο πίσω. Κι έχουνε μάλιστα έτοιμη την εναλλακτική λύση. Πρωτάθλημα 16 ομάδων και τη προσεχή περίοδο. Κι αντί για τη Σούπερλίγκ 2 των 12 ομάδων που προβλέπει το σχέδιο-Βασιλειάδη, να παραμείνει η Φουτμπολίγκ δεύτερη τη τάξη ποδοσφαιρική κατηγορία. Κι οι ομάδες από 16 που είναι σήμερα να αυξηθούν σε 28. Και το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε δύο ομίλους των 14ων ομάδων. Έτσι πάει. Όπως ο Βασιλειάδης έχει το δικό του σχέδιο, για το καλό του ποδοσφαίρου, έχουνε κι αυτοί το δικό τους.

ΑΠΟ αυτούς εξαρτάται άλλωστε αν θα περάσει από τη Βουλή. Με τον πρώην υπερήφανο Πασόκο Μιχελογιαννάκη να δηλώνει ρητά και απερίφραστα, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη τροπολογία. Φούμο θα φάει στο Ηράκλειο που εκλέγεται αν υποβιβαστεί ο ΟΦΗ. Και με τον Σύριζα μάλιστα, δεύτερο κόμμα στις εκλογές. Που πάει να πει 70 βουλευτές λιγότεροι κι ο σώζων εαυτών σωθήτω. Από τους 145 βουλευτές που έβγαλε ο Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές θα πέσει στους 75. Όσους έβγαλε η Νέα Δημοκρατία, σαν δεύτερο κόμμα. Όταν ξέρουν λοιπόν ότι οι μισοί από δαύτους θα πάνε σπίτια τους, τρέχουνε και δεν φτάνουνε. Δίνουνε σημασία και στη παραμικρή λεπτομέρεια. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Ο Μιχελογιαννακης τη συμφωνία των Πρεσπών τη ψήφισε. Η Μακεδονία, είτε η Βόρεια είτε η κανονική, πέφτει μακριά από τη Κρήτη. Έτσι και ψηφίσει την αναδιάρθρωση, δηλαδή να πέσει ο ΟΦΗ, πως θα τρέχει στα καφενεία και στις ταβέρνες στο Ηράκλειο να ζητάει ψήφους; Κι ο Βασιλειάδης, που καταλαβαίνει το πόνο τους, είναι πρόθυμος να τους δεχθεί και να τους ακούσει. Σύντροφοι είναι άλλωστε. Τους ενώνουν οι κοινοί αγώνες, για την ειρήνη, τον σοσιαλισμό, την πρόοδο, τη δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου, τη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΌΛΟΙ αγαπάνε ποδόσφαιρο, αλλά ο καθ ένας με το δικό του τρόπο. Οι βουλευτές της Κρήτης ενδιαφέρονται για τον ΟΦΗ. Οι βουλευτές Μαγνησίας για τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου και πάει λέγοντας. Ο Βασιλειάδης από τη πλευρά του, δεν ασχολείται με τα λιμά. Έχει μπουκώσει με τα εκατομμύρια της ΕΡΤ τα μεγάλα ψάρια. Τους νταραβεριτζιδες της Σούπερλίγκ. Κι ιδού λοιπόν το μέγεθος της γελοιότητας. Δύο αγωνιστικές θα απομένουν από βδομάδα για να τελειώσει το πρωτάθλημα κι αυτοί θα συζητάνε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στην ηλικία που έχω φτάσει, δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν. Ποιος δεν μου λέει, ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι στημένο. Σικέ. Να δείξουν οι έντεκα στα κωθώνια της εκλογικής τους περιφέρειας, ότι κάναμε ότι μπορούσαμε. Προσπαθήσαμε να μην περάσει η αναδιάρθρωση, πήγαμε στον Βασιλειάδη, ζητήσαμε ραντεβού από τον πρωθυπουργό, κάναμε τα πάντα αλλά δεν τα καταφέραμε. Τι θέλετε δηλαδή; Να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν οι ακροδεξιοί; Αυτό λοιπόν που θέλει να τονίσει η ταπεινότητά μου, είναι τη γελοιότητα και το καραγκιοζιλικι.

ΔΕΝ έχει καμία σημασία, το τι θα γίνει τελικά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι περπατάει ο Απρίλιος, το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά τελειώσει κι αυτοί ακόμα συζητάνε. Χωρίς να ντρέπονται. Και πολύ περισσότερο δεν ντρέπονται τα γκράντε λαμόγια της ΦΙΦΑ. Που δήθεν εποπτεύουν και επιτηρούν. Κρατάνε δηλαδή το φανάρι, στη πλέον ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στο ποδόσφαιρο. Να γίνεται το δήθεν αυτοδιοίκητο, πουτάνα. Ρόμπα ξεκούμπωτη. Να συζητάνε υπουργοί και βουλευτές, πόσες θα είναι οι κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων και με πόσες ομάδες.

Στη μουσική επιλογή Roy Buchanan-The Messian Will Come

https://youtu.be/deeBQZ8Aklc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ