Ευρωλίγκα: Τώρα αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι

Ευρωλίγκα: Τώρα αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι

Τέλος τα ψέματα κύριοι. Από σήμερα ξεκινάει το πραγματικό μπάσκετ. Φενέρ, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ σήμερα αρχίζουν τον χορό των play- off για να πάρουν αύριο σειρά Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Εφές και Μπαρτσελόνα.

Τα τέσσερα ζευγάρια, όπως αυτά προέκυψαν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, θα αναδείξουν τις ομάδες που θα φθάσουν στο τέρμα της διαδρομής, δηλαδή στο Final- Four της διοργάνωσης στη Βιτόρια. Σε άλλα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως στα δύο που γίνονται σήμερα, σε αυτό με το ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει σαφές προβάδισμα, αλλά όχι τόσο καθαρό, της Ρεάλ, ενώ στο τέταρτο Εφές εναντίον Μπαρτσελόνα τα πάντα είναι ανοικτά. Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.

ΤΣΣΚΑ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ :  Ξεκάθαρο και σχεδόν απόλυτο φαβορί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ αν και δεν είναι η υπερηχητική ομάδα προηγούμενων ετών, είναι ένα σύνολο πολύ γεμάτο που μπορεί να περάσει ακόμα και χωρίς να χάσει ματς το εμπόδιο των Βάσκων. Η Μπασκόνια από την άλλη θα ήθελε πολύ να δώσει το παρόν στο σπίτι της, όμως, η μέχρι τώρα εικόνα της δεν δίνει την αίσθηση ότι είναι ικανή να κάνει την έκπληξη. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, άλλαξε προπονητή και πέρασε με τα χίλια ζόρια στην οκτάδα. Ο Σενγκέλια επέστρεψε δίνοντας της βάθος και προσωπικότητα, αλλά από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Στόχος του Περάσοβιτς και τον παικτών του να κλέψουν ένα από τα δύο πρώτα ματς στη Μόσχα και μετά με τη δύναμη της έδρας να κάνουν το θαύμα. Πρόβλεψη; Η ρώσικη αρκούδα περνά με 3-0 ή 3-1.

ΦΕΝΕΡ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ :  Η τούρκικη ομάδα κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την πρωτιά στην regular season και πλέον περιμένει να υποδεχθεί την Ζάλγκιρις σε ένα ζευγάρι που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι μια τυπική διαδικασία. Ο Ζοτς ξέρει ως κανένας άλλος τι σημαίνει νοκ – άουτ φάση και από τη στιγμή που βρέθηκε στον πάγκο της τούρκικης ομάδας έχει ξεχάσει τι σημαίνει αποκλεισμός. Για την ακρίβεια έχει το απίστευτο ρεκόρ 12-1 σε play- off έχοντας κερδίσει με σκούπα κατά σειρά Μακάμπι, Ρεάλ και Παναθηναϊκό και 3-1 την Μπασκόνια πέρυσι. Το ερώτημα είναι μπορεί η φετινή Ζάλγκιρις νατην πετάξει εκτός συνέχειας; Προσωπικά το θεωρώ απίθανο. Πρώτον γιατί η πληρότητα της Φενέρ είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια και δεύτερον γιατί και η ομάδα του  Σάρας είναι κατώτερη από την προηγούμενη σεζόν που απέκλεισε στην ίδια φάση τον Ολυμπιακό. Πρόβλεψη; Άνετα η Φενέρ με 3-0 και αν χάσει ματς θα είναι καθαρά από δική της επιλογή.

ΕΦΕΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ :  Το πιο αμφίρροπο από τα ζευγάρια. Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για την τέταρτη και πέμπτη ομάδα της κατάταξης, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν και τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Η ομάδα του Αταμάν έκανε μια πολύ καλή σεζόν και πήρε δίκαια το πλεονέκτημα έδρας. Σοβαρή στη μεγαλύτερη διάρκεια της κανονικής περιόδου, έβγαλε στο παρκέ τις τεράστιες επιθετικές της αρετές, αλλά και χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Η Μπαρτσελόνα από την άλλη μετά από χρόνια φαίνεται ικανή να επιστρέψει στα Final- Four. Η πρόκριση είναι σταυρόλεξο για γερούς λύτες, αλλά νομίζω ότι οι Καταλανοί έχουν το προβάδισμα. Επειδή η άμυνα δίνει προκρίσεις, νομίζω ότι το σύνολο του Πέσιτς θα πάρει εν τέλει την σειρά. Στα αρνητικά για τους Τούρκους και η » χαλαρή» έδρα τους κάτι που σε ισοδύναμα ζευγάρια παίζει το ρόλο του. Πρόβλεψη; Μπαρτσελόνα με 3-1 ή 3-2 , ανάλογα με το τι θα γίνει στα πρώτα ματς στην Πόλη.

Το τέταρτο ζευγάρι θα το δούμε αναλυτικότερα αύριο λόγω της παρουσίας του Παναθηναϊκού. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, γεμάτα γήπεδα και δυνατές μονομαχίες. Πρωταγωνιστές οι αθλητές, λοιπόν, οι προπονητές και όχι το δηλητήριο που ορισμένοι εν Ελλάδι θέλουν να ποτίζουν το άθλημα για να καλύψουν τις αδυναμίες και τα λάθη τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ