Το έψαξε με τους στόπερ!

Το έψαξε με τους στόπερ!

Για να καταλήξει στο κεντρικό δίδυμο της άμυνας του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς εξάντλησε όλες τις επιλογές του…

Όταν φτιάχνεις καινούργια ομάδα είναι λογικό ο προπονητής που αναλαμβάνει το όλο εγχείρημα να έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Παρόλα αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και κατάφερε πριν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη στιγμή της εκκίνησης να παρουσιάσει ένα σύνολο που διαθέτει ταυτότητα και αποδίδει και θέαμα υψηλού επιπέδου.

Προφανώς και για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Πορτογάλος ήταν υποχρεωμένος να πειραματιστεί και σε κάποια πράγματα. Αν δεν δοκιμάσεις το φαγητό, δεν το σερβίρεις πριν να διορθώσεις τις όποιες ατέλειες.

Θεωρητικά το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός σε αυτήν τη διαδρομή ήταν αυτό με τη δυστοκία που του προέκυψε όταν έχασε και τους Χασάν και Χριστοδουλόπουλο, όμως ο Μαρτίνς βρήκε την «πατέντα» με τον Φορτούνη στο «9,5» και τον Γκερέρο κοντά του για βοήθειες. Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο του και τώρα μάλιστα πάει να κλείσει το πρωτάθλημα έχοντας την πιο παραγωγική επίθεση.

Και για τη θέση του οργανωτή πήγε στην αναζήτηση ο Πέδρο, καθώς είχε στη διάθεσή του και παίκτες όπως ο Τουρέ και ο Νάτχο, όμως ο Φορτούνης δεν άφησε περιθώρια για «δεύτερη σκέψη» ούτε για το «10». Ο Γιάγια μπήκε στο ΟΑΚΑ με το σκορ στο 0-1 και τελικά το ματς με την ΑΕΚ έληξε στην ισοπαλία, ενώ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και απόντος (λόγω ποινής) του «Φόρτου» ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (0-1) από τον ΟΦΗ. Πάει αυτός…

Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη προσπάθησε να χωρέσει τους Φορτούνη και Νάτχο, τοποθετώντας τον πρώτο στην αριστερή πτέρυγα και τον δεύτερο στον άξονα, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτός που κατάφερε να σώσει την παρτίδα (1-1) ήταν ο… Σισέ στο διάστημα των καθυστερήσεων.

Για τους στόπερ του Ολυμπιακού ήταν όμως πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Ξεκίνησαν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ οι Βούκοβιτς και Μιράντα, αφού ο Σισέ δεν ήταν σε καλή κατάσταση στην προετοιμασία και κάποια στιγμή μπήκε ο Μεριά, ο οποίος κόπηκε κι αυτός στο Ηράκλειο, αν και στα ντέρμπι είχε καλή παρουσία. Ο Σισέ κάλυψε το χαμένο έδαφος και κέρδισε τη θέση δίπλα στον Βούκοβιτς ο οποίος έπεσε θύμα… ανασχηματισμού (ως υπουργός άμυνας) μετά τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (στον δεύτερο γύρο), καθώς τα λάθη του ήταν «χτυπητά».

Κάπως έτσι κατέληξε ο Μαρτίνς στο δίδυμο του μέλλοντος με τους Σισέ και Μεριά, το οποίο δυσκολεύτηκε να το «ταιριάξει» νωρίτερα γιατί θεωρούσε τους δύο παίκτες «άγουρους» και ήθελε έναν έμπειρο. Το θέμα είναι ότι αμφότεροι θα πάνε το καλοκαίρι στο Κόπα Άφρικα κι από τη στιγμή που δύσκολα θα μείνουν στο λιμάνι οι Βούκοβιτς και Μιράντα, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η… αναζήτηση θα συνεχιστεί για τον Πορτογάλο προπονητή. Και στην προετοιμασία με τον Μπα, αλλά και στις μεταγραφικές κουβέντες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ