Η «άλλη υποχρέωση» του Μαρτίνς!

Η «άλλη υποχρέωση» του Μαρτίνς!

Στην επόμενη εκδοχή του Ολυμπιακού ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να διαθέτει και Plan B για τις «ανάσες» του Φορτούνη!

Μια χαρά τα πήγε ο Μαρτίνς στην πρώτη του έξοδο από τη χώρα του και έχοντας ως αποστολή να φτιάξει «καινούργια ομάδα» σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού.

Στην καλή δουλειά του Πορτογάλου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές γιατί μας έδωσε ο ίδιος το έναυσμα, ωστόσο την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να πάει ακόμη πιο ψηλά. Πέρα από την παράμετρο των τίτλων για την οποία μπορεί να γίνει πολλή κουβέντα με τις συνθήκες που παίζεται το πρωτάθλημα στην Ελλάδα υπάρχει και η υποχρέωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς οι απαιτήσεις θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Έτσι κι αλλιώς ο Μαρτίνς και οι παίκτες του τον έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη από την πρώτη κιόλας χρονιά της καινούργιας ομάδας και τώρα θα πρέπει να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Έφτασαν στο σημείο να παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως πάντα υπάρχουν «ζητήματα» που σου δημιουργεί το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ένα από αυτά είναι και η ποικιλία που θα πρέπει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του. Γιατί ακόμη και στα τελευταία ματς χρειάστηκε να παίζει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος προέρχεται από μία μεγάλη σεζόν και του χρόνου προβλέπεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, πόσο μάλλον αν οι κόκκινοι βρεθούν ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα πρέπει δηλαδή να ασχοληθεί και με το rotation του «Φόρτου» ο Πορτογάλος τεχνικός και αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Είτε θα φέρει παίκτη πίσω από τον αρχηγό, είτε θα πάει σε αλλαγή συστήματος και από το 4-2-3-1 θα ακολουθήσει το 4-4-2.

Το επιχείρησε κάποιες φορές σε αυτό το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποιες νίκες όταν ο Φόρτου είχε αποχωρήσει από το τερέν στο φινάλε των αγώνων όπως αυτοί με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και τον Πανιώνιο εκτός έδρας, όμως στη συνέχεια το εγκατέλειψε, προφανώς επειδή έβλεπε ότι δεν του έδινε αυτό που ζητάει.

Για να μην παριστάνουμε τους… ξερόλες, αυτό το εγχείρημα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση γιατί το να φέρεις παίκτη για μπακ απ του Φορτούνη είναι κάτι το σύνθετο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν χάνει πολλά ματς και ποιος θα μπορεί να… περιμένει τόσο πολύ-όπως διαπιστώσαμε δεν το κατάφεραν ούτε ο Τουρέ με τον Νάτχο.

Από την άλλη στο 4-4-2 θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να πηγαίνει η μπάλα μπροστά. Γιατί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παίζεις με δύο επιθετικούς αν δεν υπάρχει η απαραίτητη τροφοδοσία. Θα αναλάβουν αυτήν τη δουλειά οι πλάγιοι μπακ ή θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος μπορεί όπως μας έχει δείξει να αναλάβει αυτήν την αποστολή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ