Δύο χρόνια για την εκτόξευση!

Δύο χρόνια για την εκτόξευση!

Την ευκαιρία να εκπληρώσουν τη φιλοδοξία τους για διεθνή καριέρα δίνει στους παίκτες του ο Ολυμπιακός…

Σύμφωνα με την εκτίμηση του λαού σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά στο ποδόσφαιρο;

Κλασική περίπτωση αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό στην εποχή του Μαρινάκη, καθώς είναι πολλά τα παραδείγματα των ποδοσφαιριστών που πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό μετά από –μόλις- δύο χρόνια παρουσίας τους στο Ρέντη.

Δεν είναι ένα και δύο τα παραδείγματα αλλά πολλά περισσότερα. Και δεν αφορούν μόνον τους ξένους ποδοσφαιριστές αλλά ισχύουν και για τους Έλληνες. Από τον Μιραλάς, τον Μιλιβόγεβιτς και τον Μαζουακού μέχρι τον Μήτρογλου και τον Μανωλά. Μέσα σε διάστημα δύο ετών βρέθηκαν από τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό. Εντάξει, του «πιστολέρο» του πήγε λίγο παραπάνω με τους δανεισμούς, αλλά ο Σάμαρης είχε τη δική του ευκαιρία μέσα σε ένα χρόνο. Το ίδιο και ο Ρέτσος που μόλις πάτησε το πόδι του στη βασική ομάδα από την ερυθρόλευκη Ακαδημία βρέθηκε στην Γερμανία με ποσό ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Και τώρα ο Σισέ με τον Κούτρη έχουν συμπληρώσει κι αυτοί τη δική τους διετία. Και ο Καμαρά δεν έχει πάει ούτε καν στο «γεμάτο» χρόνο. Και για τους τρεις όμως υπάρχουν αρκετές αναφορές για το ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό.

Να είναι τυχαίο; Προφανώς και όχι όταν επαναλαμβάνεται με τέτοια συνέπεια και συμβαίνει ακόμη και στη διετία της «εξυγίανσης» όπου ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται εκ των… συνθηκών να μείνει χωρίς τίτλους. Οι ξένες αγορές ξέρουν όμως να εκτιμούν το καλό προϊόν για αυτό και το πληρώνουν αναλόγως, αφού μην ξεχνάμε ότι ο πήχης των απαιτήσεων στο λιμάνι δεν πέφτει κάτω από τα 15 εκατομμύρια και μάλιστα τώρα τελευταία παρουσιάζει ανοδική τάση.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνον με παίκτες, αλλά και με προπονητές. Ο Ζαρντίμ μπορεί να μην έβγαλε τη χρονιά στο Ρέντη, αλλά έφτασε μέχρι τη Μονακό. Και ο Μάρκο Σίλβα πήγε στην Αγγλία όπου συνεχίζει στον πάγκο της Έβερτον. Βεβαίως πάνω από όλους είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε που κρατάει σταθερά το τιμόνι της Μπαρτσελόνα.

¨Όλα αυτά αποτελούν τα πιο ισχυρά πειστήρια για την καλή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Και στο κομμάτι της επιλογής, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την πρόοδο ενός ποδοσφαιριστή. Ταλέντα υπάρχουν πολλά όμως για να φτάσουν στον προορισμό τους θα πρέπει να ανακαλύψουν και το καλύτερο… μεταφορικό μέσο και το καράβι του Ολυμπιακού εγγυάται τόσο για το ταξίδι, όσο και για τον προορισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ