Ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει θέμα Δώνη

Ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει θέμα Δώνη

Τα όσα πέτυχε ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν τα οφείλει στον προπονητή του και το να ανοίξει τώρα θέμα Δώνη θα είναι καταστροφικό.

Έδειξε καλά αντανακλαστικά ο Παναθηναϊκός και τελείωσε ένα θέμα που επί της ουσίας ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε και υπήρχε λόγος να υπάρξει. Αν υπάρχουν δύο σταθερές ετούτη τη στιγμή στο τριφύλλι αυτές είναι ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας. Αν ένας από τους δύο φύγει, θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν ξέρω από που προέκυψε το «θέμα Δώνη». Αν υπήρξε έστω και ένας άνθρωπος εντός ΠΑΕ να είπε – και άρα να διοχετεύτηκε ως ρεπορτάζ – πως ο Δώνης δεν έκανε καλά τη δουλειά του, άρα υπάρχουν σκέψεις να φύγει.

Το πρώτο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το «ποιος και γιατί να τον διώξει;». Οι απαντήσεις είναι εύκολες. Κανείς, γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Ο Δώνης έκανε εξαιρετική δουλειά για πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό με αυτές τις συνθήκες. Υπήρξε περίοδος που ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχοντας ένα σωρό αμούστακα παιδιά ως πρωταγωνιστές. Έφτασε σε σημείο να βάζει ως στόχο την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Λογικό ο κόσμος να κοιτάζει τη γενική εικόνα που αυτή λέει πως στον δεύτερο γύρο η ομάδα κατέρρευσε.

Όμως υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Ο βασικότερος είναι πως ο Παναθηναϊκός, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είδε εννιά ποδοσφαιριστές του να πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Επί δύο εβδομάδες η ομάδα έκανε προπονητής με ελλιπές ρόστερ, κάποιες φορές ακόμα και χωρίς προπονητή. Όλα αυτά τους λύγισαν, δεν είναι παράλογο. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που έχει κοντό ρόστερ, με παιδιά που πρώτη φορά έπαιξαν σε αυτό το επίπεδο.

Ο Δώνης δε φέρει καμιά ευθύνη για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει, την είσοδο δηλαδή στην πεντάδα. Αντίθετα, η εξέλιξη παικτών όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Χατζηγιοβάνης, το ότι ο Μακέντα αποδείχτηκε κομβικός για τουλάχιστον 4-5 μήνες και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε – έστω και για λίγο – να φέρει πίσω τον κόσμο του, πιστώνονται στον Έλληνα προπονητή.

Θα είναι αυτοκτονικό για τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί θέματα… μόνος του. Και ο Δώνης και ο Νταμπίζας θα βρίσκονται στις θέσεις τους και την επόμενη σεζόν προκειμένου να εξελίξουν την ομάδα, να τηρήσουν το πλάνο, να μείνουν πιστοί σε ένα πρότζεκτ που συμφώνησαν να το πάνε μέχρι τέλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ