Ποια επεισόδια; Πανηγύρια για τον ερχομό της εξυγίανσης είναι!

Ποια επεισόδια; Πανηγύρια για τον ερχομό της εξυγίανσης είναι!

Θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγηθεί γιατί, αφού άλλαξαν τόσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν άλλαξαν και οι συμπεριφορές αυτής της μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Τις εξηγήσεις τις οφείλουν εκείνοι που υποστήριζαν πως τα επεισόδια ήταν απότοκο της πλήρους και με κάθε τρόπο κυριαρχίας του Ολυμπιακού.

Διαβάζουμε ότι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φοβούνται σοβαρά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας των οπαδών των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Για να το φοβούνται από την ΓΓΑ κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Ομολογώ πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι από τότε που τα πράγματα πάνε καλύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρόσφατα δήλωσε ο υφυπουργός κ. Βασιλειάδης, τέτοιοι φόβοι έπαψαν να υπάρχουν.

Πολύ δε περισσότερο όταν οι φόβοι αφορούν τους οπαδούς δυο ομάδων που συμμάχησαν για να επιτευχθεί η «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο. Ελα όμως που επί εξυγίανσης, έγιναν στον Βόλο τα πιο σοβαρά επεισόδια σε τελικό Κυπέλλου.

Προφανώς, οι ομάδες δεν ενημέρωσαν τους οπαδούς τους ότι πνέει παντού εξυγιαντικός αέρας και ως εκ τούτου θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες και συμπεριφορά. Έτσι, ενώ και προ εξυγίανσης οι δικοί τους οπαδοί μαζί με του Παναθηναϊκού πρωταγωνιστούσαν σε επεισόδια και τώρα που εξυγιάνθηκαν τα πάντα πάλι οι δικοί τους οπαδοί τα κάνουν λαμπόγυαλο.

Μιλάμε βέβαια για μια περιορισμένη μερίδα οπαδών που καταφέρνει και δίνει τον τόνο. Κάποια στιγμή θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγηθεί γιατί αφού άλλαξαν τόσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν άλλαξαν και οι συμπεριφορές αυτής της μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Τις εξηγήσεις τις οφείλουν εκείνοι που υποστήριζαν πως τα επεισόδια ήταν απότοκο της πλήρους και με κάθε τρόπο κυριαρχίας του Ολυμπιακού.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγαν γιατί γίνονται τώρα όλα αυτά που ο Ολυμπιακός είναι έξω από όλα τα κέντρα των αποφάσεων και της ισχύος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι είναι όμως, οι «εύκολες» αναλύσεις εύκολα καίγονται. Αντέχουν μόνο όσο χρειάζεται για να στηριχτεί μια επιχείρηση που ελάχιστη σχέση είχε με την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και σχετιζόταν μόνο με την αγωνιστική αποκαθήλωση του μεγάλου αντιπάλου.

Τώρα που ο κ. Βασιλειάδης σκέφτεται να διοργανωθεί τελικός Κυπέλλου χωρίς οπαδούς οφείλει να προχωρήσει μαζί με αυτή την απόφαση σε μια γενναία αυτοκριτική. Τα περί βελτίωσης και ισονομίας ας τα αφήσει στην άκρη. Τίποτα δεν βελτιώθηκε τίποτα δεν άλλαξε. Ο Βόλος θα είναι πάντα ένα καρφί το μάτι όσων μιλούν για αλλαγή. Καρφί στο μάτι είναι επίσης -για να μην πάμε μακρύτερα- ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκαν εκτός τελικού του κυπέλλου ο Πανιώνιος και ο Αστέρας για να πάει ο ΠΑΟΚ.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου για να ξεχνάμε, να μην κρίνουμε και να μην συγκρίνουμε. Ούτε βέβαια θα χρεώσουμε τους αφιονισμένους οπαδούς που παίρνουν μέρος σε τέτοια έκτροπα, αποκλειστικά με τις ΠΑΕ όποιες κι αν είναι αυτές. Κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρό μας.

Χαμογελάμε πικρά όταν διαπιστώνουμε με αφορμή τον τελικό που ακριβώς βρισκόμαστε και τι παραμύθι μας πουλάνε κυβέρνηση και θεσμικοί παράγοντες αξιώνοντας να το καταπιούμε αμάσητο. Λυπούμαστε αλλά δεν θα μπορέσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ