Ποιος τελικά θα είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του μπάσκετ;

Ποιος τελικά θα είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του μπάσκετ;

Είναι δικαίωμα του Ολυμπιακού να ρισκάρει τον υποβιβασμό του. Είναι δικαίωμα του μπάσκετ να τηρηθούν οι κανόνες για όλους.

Δεν μπορεί από τη μία να ζητάμε να τηρούνται οι νόμοι και από την άλλη να κατηγορούμε αυτούς που το κάνουν. Αν στο ποδόσφαιρο ο φίλαθλος του Ολυμπιακού είχε δίκιο να ζητάει την παραδειγματικη τιμωρία για τα πρόσφατα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οφείλει να ζητάει ή να περιμένει το ίδιο και στο μπάσκετ. Και σε κάθε άθλημα.

Ή θα τηρούνται οι νόμοι παντού ή θα το κάνουμε ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας θα κάνει ο,τι γουστάρει. Ή θα δεχόμαστε να μας… ταραξουν στη νομιμότητα παντού ή θα το κλείνουμε και θα κάνουμε τα στραβά μάτια για χάρη των μεγάλων ομάδων. Γιατί αυτό συμβαίνει.

Εκτός αν πιστεύει κανείς πως αν στη θέση του Ολυμπιακού ήταν μια άλλη ομάδα δε θα είχε ήδη υποβιβαστεί. Ή δε θα της είχαν ορίσει ήδη διαιτητή που δε θέλει.

Αν ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού σημαίνει καταστροφή του μπάσκετ σίγουρα δε θα ικανοποιήσει κανέναν διότι το μπασκετ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα. Αλλά… that’s life. Αν θέλει να μην κατέβει να παίξει θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Και οι νόμοι δεν είναι «υποκύπτω στους εκβιασμούς τους κάθε επιχειρηματια». Θα κλάψουμε για το μπασκετ που χανουμε αλλά θα προχωρήσουμε όλοι, θα ευχηθούμε ο Μάκης Αγγελόπουλος να βαλει παραπάνω λεφτά, θα περιμένουμε την μπασκετική ανάσταση της Θεσσαλονίκης και πάλι με χρόνια με καιρούς θα έχουμε ξανά ανταγωνιστικο μπάσκετ. Κι οπότε θελήσει ο Ολυμπιακός, ας επιστρέψει να λάβει μέρος. Καλοδεχουμενος θα είναι.

Αλλά μην τρελαθούμε τελείως κιόλας. Ο Ολυμπιακός εφυγε από ένα γήπεδο, δεν κατέβηκε να παίξει σε ένα άλλο και ζητάει και τα ρέστα. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που όπως έδειξε η πορεία του στην Ευρωλιγκα, η ομάδα του είναι αδύναμη. Αποκλείω να είχε ομάδα ανάλογη με εκείνη που είχε σηκώσει ευρωπαϊκό και να τα έκανε όλα αυτά. Βρίσκει και τα κάνει. Βρήκε μια αδύναμη ΚΕΔ που του έκανε τα χατήρια όλο αυτό το διάστημα και δεν υποβιβάστηκε.

Όμως το μπασκετ δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει τσιφλίκι κανενός. Αλλιώς ας το κλείσουμε μια και καλή, να πάμε να παιζουμε στην Αδριατική Λίγκα και να βλέπουμε τους οπαδούς του κάθε Ερυθρού Αστερα να κυνηγούν παίκτες εντός παρκέ και να συνεχίζονται οι αγώνες σε πολεμικές συνθήκες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ