Το μεγαλείο μιας ανακοίνωσης και το VAR της ομάδας του Θωμά

Το μεγαλείο μιας ανακοίνωσης και το VAR της ομάδας του Θωμά

Όλες οι ομάδες ζήτησαν ξένους διαιτητές, αλλά το χαρτί που ανακάλυψε πως η έλευση τους προσβάλει τους Έλληνες, θέλει VAR

Η χθεσινή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, αναδεικνύει σε απόλυτο βαθμό το μεγαλείο και τη διαφορετικότητα του σωματείου. Ταυτόχρονα, καθιστά σαφείς τους λόγους που αυτή η ομάδα, παρά τις αναποδιές που αντιμετώπισε και τον Γολγοθά διαρκείας που ανέβαινε εδώ και δεκαετίες, κατάφερνε όχι μόνο να παραμένει όρθια, αλλά να γεννά οπαδούς, παραμένοντας πάντα υπολογίσιμο μέγεθος.

Ακόμα κι αν υπήρξαν εποχές που τα οικονομικά ή το έμψυχο δυναμικό της παρέπεμπαν σε ομάδα της σειράς, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ποτέ την αίγλη του…

Διαχρονικός φάρος, η διατήρηση ανόθευτων ιδεωδών, που μεταλαμπαδεύονταν σε παράγοντες και παίκτες της πλάκας, κάνοντάς τους να νιώθουν μεγαλύτεροι από το κανονικό τους μέγεθος.

Άλλες ομάδες έπεσαν κατηγορίες, απαξιώθηκαν, παρασύροντας ολόκληρο το ιδεολογικό τους υπόβαθρο σε ακόμα μεγαλύτερο ξεπεσμό. Κάποιες πέτυχαν το ακατόρθωτο, να φθίνουν ως οντότητες, όντας εταιρικά ισχυρές.

Κλασικό παράδειγμα της πρώτης περίπτωσης η πρόσφατη ανακοίνωση της χαρτoriginal, μια κακογραμμένη έκθεση επιπέδου μαθητή νηπιαγωγείου, χωρίς κεντρικό νόημα, πασπαλισμένη από φθηνιάρικο χιούμορ. Οι αναφορές στην ανικανότητα της πολιτείας τηλεγραφικές, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πείσουν πως υπάρχουν με την βοήθεια πλήκτρων, βγάζοντας ταυτόχρονα απωθημένα υπαρξιακής μηδαμινότητας.

Από την αντίστοιχη των οπαδών του ΠΑΟΚ, που απαξίωσαν εντελώς την αντίστοιχη της ντροπής των οπαδών, σταχυολογώ κάποια βασικά σημεία:

«Όταν η αστυνομία θέλει δεν ανοίγει ρουθούνι, ενώ όταν δεν θέλει η κατάσταση ξεφεύγει. Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης του οργανωμένου εγκλήματος στο οποίο κυριαρχούν διεφθαρμένοι πολιτικοί, βαρόνοι των ναρκωτικών, λαθρέμποροι καυσίμων, εθνικοί προμηθευτές, νονοί της νύχτας και κάθε είδους κατακάθι του υποκόσμου. Ο όρος Ελληνικό

Ποδόσφαιρο έχει καταντήσει συνώνυμο της παρανομίας και της διαπλοκής. Οι εκθέσεις για χειραγωγημένους αγώνες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και οι υποθέσεις που φτάνουν στην δικαιοσύνη καταλήγουν να ξεπλένουν τους κατηγορούμενους.

Η κυβέρνηση μας λέει ότι όλα τα αθλητικά νομοσχέδια που ψήφισαν και εφάρμοσαν μέχρι τώρα είναι άχρηστα. Ομολογούν ότι η ειδική μεταχείριση των οπαδών με ρατσιστικά και εκδικητικά μέτρα (ιδιώνυμο και παρόν), η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων με ονομαστικά εισιτήρια, η τοποθέτηση καμερών και πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, τα τουρνικέ, η ίδρυση του τμήματος Αθλητικής Βίας κλπ είναι όλα αναποτελεσματικά και κακώς πλήρωσε γι΄αυτά ο μαλάκας ο φορολογούμενος»

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη γνώση, για να γίνει αντιληπτή η διαφορά παιδείας, όχι μόνο οπαδικής αλλά και με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

Ακόμα κι αν κατακτήθηκε στα πεζοδρόμια και στα τσιμέντα. Χωρίς αυτήν άλλωστε, όλα τα πτυχία και τα διδακτορικά του κόσμου, μοιάζουν με κουρελόχαρτα.

Διαβάζοντας εκείνη της χαρτoriginal, δε θα σου έκανε εντύπωση αν κάπου ανάμεσα έβλεπες γραμμένο το «περνά περνά η μέλισσα με το μελισσόπουλα», ή αναφορές τέλος πάντων στο πότε θα παίξουνε μήλα ή κρυφτό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Δεν υπήρχε σημείο στο οποίο θα διαφωνούσες ή θα συμφωνούσες, με το τίποτα άλλωστε δε μπορείς ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Η αντίστοιχη των ΠΑΟΚτσήδων ήταν επί της ουσίας και αποτελεί βάση συζήτησης.

Κάνοντας νοερά ταξίδι στο χρόνο, η ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ θα ήταν το ίδιο επίκαιρη ακόμα κι αν σε 10 ή 100 χρόνια μετά, η ποδοσφαιρική κοινωνία της εποχής αναλωνόταν στις ίδιες συζητήσεις.

Γι αυτό και δεν περιείχε καμία απάντηση ή αιχμή έστω και στην παιδιαρίστικη και κακής ποιότητας της χαρτoriginal, την ιστορία του ο καθένας άλλωστε, τη γράφει στους χώρους που ορίζει η ιδιότητα του. Απλώς, τις φορές που αναγκάζεσαι να ξεμυτίσεις από το μικρόκοσμο σου, κουβαλάς και όλα τα κατάλοιπα, που καθορίζουν το «είναι» σου.΄

Κατανοητό το σύμπλεγμα από τα σπριντ στη γέφυρας του Πανθεσσαλικού, η ιστορία έγραψε όμως.

Όπως γράφει εδώ και δεκαετίες, γι αυτούς που ταξίδευαν στις εθνικές οδούς μετατρέποντας τα πούλμαν σε δεύτερο σπίτι τους, όταν το ζητούμενο για τους άλλους ήταν να βρουν μαξιλαράκι για να μην κρυώσει ο πισινός τους. Μάταιη η προσπάθεια να υποκαταστήσουν τα γεγονότα πατώντας πλήκτρα, αυτοί που δεν έχουν παρόμοιες ανάγκες επικεντρώνονται στο πραγματικό ζητούμενο.

Στις άδειες κερκίδες δηλαδή, στην ανικανότητα και κυρίως, στην υποκρισία της εξουσίας των κυβερνώντων.

Το βρίσκω ξεκάθαρο και αντρίκειο, όπως και ολόκληρη τη διαδρομή αυτού του οπαδικού κινήματος, που παρά τις κατά καιρούς τραβηγμένες ή και ακραίες συμπεριφορές σε ορισμένες περιπτώσεις, ουδέποτε απώλεσε τη συνείδηση και τη μπέσα του.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι η στάση του έναντι του Ιβάν, του οποίου την προσφορά αναγνωρίζουν, ουδέποτε όμως υποδουλώθηκαν σε αυτόν, γινωμένοι άβουλοι χειροκροτητές. Η στάση τους είναι πάντα κριτική, χωρίς τούτο να σημαίνει πως δεν εκτιμούν την προσπάθεια και το έργο του.

Ίσα ίσα μάλιστα, αν έχεις κάτι να τους προσάψεις είναι πως ενδεχομένως και να τον αδίκησαν κάποιες φορές.

Ακόμα και αυτό όμως είναι πιο αρσενικό και καθαρό, από τα «Δημήτρη μου-Δημήτρη μου, σωτήρα μας Δημήτρη μου» της χαρτoriginal, προς αυτόν που αμαύρωσε την ιστορία τους, για να πάρει την ομάδα χωρίς να πληρώσει ευρώ…

ΥΓ. Το ότι οι χαρτοδημοσιογκράφιτυ έχουν iq μπρόκολου ήταν ευδιάκριτο, από τον τρόπο που έκαναν Πολάκεια κόπι πάστε τις αναρτήσεις του Δημάτου.

Μιλάμε για την ομάδα που σφύριζε αδιάφορα για την εφαρμογή του VAR που ζητούσε μόνο ο Σαββίδης.

Θυμίζω επίσης, πως ενώ με μπροστάρη και πάλι τον ΠΑΟΚ, όλες οι ομάδες κάποια στιγμή στα μέσα της σεζόν ζήτησαν ξένους διαιτητές, ήταν η μοναδική ΠΑΕ που ανακάλυψε πως η έλευση τους, αποτελεί προσβολή για τους Έλληνες!!!

Απολύτως κατανοητό, αφού αμφότερα ευνουχίζουν την αποτελεσματικότητα του Θωμά, του μοναδικού όπλου μέσα στη φτώχεια που τους έχει καταδικάσει ο Τζάμπας.

Έρχεται λοιπόν η διαχειρίστρια των υλικών της κατεδαφισμένης παράγκας, να υποστηρίξει πως ο ΠΑΟΚ δε θέλει το VAR, επειδή έθεσε θέμα αλλαγής έδρας, σε περίπτωση που διαφοροποιηθούν τα ισχύοντα.

Μέχρι και ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ και τοποτηρητής της διεθνούς ομοσπονδίας Π. Φούσεκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, πως κατανοεί τις ενστάσεις του ΠΑΟΚ. Όταν συμφωνούμε στο ΟΑΚΑ λόγω χωρητικότητας και ασφάλειας, δε γίνεται επιμένουμε σε αυτό όταν εσείς οι ίδιοι καταργείτε τις παραπάνω προδιαγραφές.

Αυτό που παραδέχτηκε ο ουδέτερος Φούσεκ λοιπόν, μεταφράστηκε σκόπιμα από το χαρτί ως προσπάθεια αποφυγής του VAR, λες και ήταν άλλος ΠΑΟΚ που ξεκαθάριζε εξαρχής: «Τελικό στο ΟΑΚΑ, με κόσμο».

Να έλεγα πως επρόκειτο γι αυτούς με τα πολλά ΑΦΜ, να τους έδινα ελαφρυντικό πως μπέρδεψαν τις εταιρίες…

Ούτε ψέματα δεν μπορούν να πουν οι άνθρωποι, όπως πέρσι στην Τούμπα που χαζογελούσαν δηλώνοντας παράλληλα και τρομαγμένοι.

Το μόνο που έμεινε, είναι να ισχυριστούν ότι ως ΠΑΕ χαρτί δεν έχουν πρόβλημα αλλαγής έδρας, προτιμούν όμως τελικό στο ΟΑΚΑ όχι επειδή είναι η έδρα τους αλλά επειδή θα υπάρχει VAR, για το οποίο πάντως ακόμα κρατάνε μυστικό αν θέλουν ή όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ