Πάρε πάνω σου την ευθύνη

Πάρε πάνω σου την ευθύνη

Κύριε Βασιλειάδη, είσαστε παρατηρητής, ή Υφυπουργός; Αποφασίστε για να ξέρουμε πώς θα σας κρίνουμε.

«Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργος Βασιλακόπουλος». Αν ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν δημοσιογράφος, παρατηρητής, μπλόγκερ, θα μας είχε αφήσει… άνεργους. Με 10 λέξεις είπε τα πάντα και τα είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Ευτυχώς για μας δεν είναι δημοσιογράφος, δυστυχώς είναι ο πολιτικός ηγέτης του αθλητισμού και περιμέναμε από αυτόν έργα και όχι λόγια.

Ναι, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι υπαίτιος για τη διάλυση του εθνικού μας σπορ. Κάποιοι (λίγοι) εξ ημών το λέμε χρόνια, τώρα το αντιλαμβάνονται όλοι. Η εκδικητικότητα δεν είναι προσόν ανθρώπου που έχει την εξουσία. Όφειλε να βρει τρόπους να ενώσει σπασμένα κομμάτια, ακόμα και με προσωπικό κόστος, αλλά αν τα έκανε αυτά δεν θα ήταν ο Βασιλακόπουλος. Θα ήταν… ένας άλλος!

Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο Βασιλακόπουλος, αλλά τι ΔΕΝ κάνει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Επιτρέπει τη «διαφαινόμενη διάλυση» (δικός του όρος, απόλυτα πετυχημένος), δίχως να κάνει το παραμικρό. Η… δικαιολογία περί του τάχα μου αυτοδιοίκητου είναι επιπέδου προσχολικής ηλικίας. Ας πάρει θέση, ας μπει μπροστά, ας επιχειρήσει να δώσει λύση κι ας βρει (δεν θα βρει) αντίδραση από τη ΦΙΜΠΑ.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι κανείς αμέτοχος, καθώς το μπάσκετ υποβαθμίζεται. Ούτε για τον Ολυμπιακό ο επικείμενος υποβιβασμός είναι ευχάριστη διαδικασία, ούτε η Αδριατική Λίγκα είναι αυτό που θέλαμε να μπει στη ζωή μας, ούτε το πρωτάθλημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον έναν εκ των δύο πυλώνων του. Καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του κι ο Υφυπουργός έκανε αυτό που ήταν εύκολο. Έδειξε τον ένοχο. Ωραία! Και;

Θα φύγει η διαιτησία από την ΕΟΚ; Θα υπάρξει επαγγελματική διαιτησία; Θα διαχωριστεί το επαγγελματικό πρωτάθλημα από τους ερασιτέχνες παράγοντες της Ομοσπονδίας; Θα υπάρξει ΚΕΔ, που να μην είναι υποχείριο της ΕΟΚ; Σε αυτά καλείται να απαντήσει ο Υφυπουργός… χθες. Όχι αύριο, αλλά χθες.

Αντί επιλόγου: Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως συζητάμε κι αναφέρουμε ονόματα και πουθενά δεν υπάρχει το ονοματεπώνυμο του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Σαν να μην υπάρχει ΕΣΑΚΕ. Κι η αλήθεια είναι πως δεν υφίσταται ο ΕΣΑΚΕ, όχι με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο στο τιμόνι. Μέχρι πρότινος ήταν άοσμος και άγευστος. Στα δύσκολα είναι και αόρατος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ