Παναθηναϊκός: Θετική γεύση σε θολό τοπίο

Παναθηναϊκός: Θετική γεύση σε θολό τοπίο

Τέλος σε μία σεζόν που ο Παναθηναϊκός και όλοι στον σύλλογο θα ήθελαν να ήταν μόνο μια μικρή παρένθεση. Δυστυχώς όμως το μέλλον δεν φαίνεται να αλλάζει την κατάσταση άμεσα.

Το τελικό συμπέρασμα από τη φετινή χρονιά θα μπορούσε να βρει την απόλυτη εφαρμογή του στη φράση «ε αφού δεν πάθαμε και τίποτα, όλα καλά». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με τον εφιάλτη ενός πιθανού αγωνιστικού υποβιβασμού για την ομάδα, το να τελειώνει ο Παναθηναϊκός με 47 βαθμούς συγκομιδή στο χορτάρι, με δεδομένο ότι μπήκε στο πρωτάθλημα με -6 και στην πορεία έχασε άλλους πέντε βαθμούς από τιμωρία, το λες και επιτυχία.

Το σύνολο που είχε να διαχειριστεί ο Γιώργος Δώνης ήταν ένα μέτριο παικτικά ρόστερ, με αρκετούς νέους παίκτες σε καίριες θέσεις, με όχι πρώτης γραμμής μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ηγέτες ή από το πάνω ράφι, Εντούτοις κατάφερε, παρόλο που η εικόνα στα φιλικά του καλοκαιριού τρόμαζε φιλάθλους και τύπο, να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό πολύ συγκεντρωμένο, σοβαρό, με αγωνιστικό πλάνο, που κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση παραμονή πολύ νωρίτερα απ΄ότι περίμεναν οι περισσότεροι. Το πιο σημαντικό μέσα στη σεζόν ήταν η αξιοποίηση αρκετών νέων παιδιών, τα οποία έμαθαν τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέσα από μία αρκετά δύσκολη διαδικασία,

Δεν ήταν βέβαια όλα θετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται έναν δεύτερο στη σειρά ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Λαμία, έναν μετριότατο έως κακό δεύτερο γύρο πρωταθλήματος και το κλατάρισμά του σε μία περίοδο που θεωρητικά πάλευε για την ευρωπαϊκή έξοδο και το σβήσιμο της ποινής του. Τα ντέρμπι δεν τα βάζω μέσα στο λογαριασμό γιατί δεν νομίζω να είχε κανείς απαίτηση από τη φετινή ομάδα να κοιτάξει στα μάτια τον αήττητο και εξαιρετικό ΠΑΟΚ, τον ισχυρό και γεμάτο Ολυμπιακό και την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Άλλωστε, το ότι δεν έχασε από την ΑΕΚ και ότι πήρε ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης είναι παράσημο των μικρών του για το αύριο.

Το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη μέρα δεν είναι εύκολο να το προβλέψει κανείς. Η αδειοδότηση άρει τους περιορισμούς στις μεταγραφές, αλλά για μία ομάδα με τα μικρά οικονομικά δεδομένα των πρασίνων, δεν είναι σίγουρο ότι θα τους αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και το επίπεδό τους. Το ταβάνι στα συμβόλαια που θα προσφερθούν θα είναι πάλι χαμηλό, άρα και οι επιλογές περιορισμένες. Θετικό είναι ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν Νταμπίζας και Δώνης, δηλαδή δύο άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι έχουν την ικανότητα να βρίσκουν διαμάντι μέσα στα κάρβουνα. Αναλυτικότερα θα τα δούμε τις επόμενες μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ