Το «φάουλ» των αρχηγών!

Το «φάουλ» των αρχηγών!

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά οι «καπετάνιοι» των μονομάχων της Σούπερ Λίγκας έβγαλαν στην… έβδομη θέση τον Πέδρο Μαρτίνς!

Είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζεται να το διαβάσεις δύο και τρεις φορές για να βεβαιωθείς ότι το κατάλαβες σωστά. Κι όμως, είναι πραγματικότητα, οι αρχηγοί των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε σχετική ψηφοφορία για λογαριασμό του συνδρομητικού καναλιού της nova κατέταξαν τον Πέδρο Μαρτίνς στην… έβδομη θέση των προτιμήσεών τους.

Εντάξει, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και μάλιστα αήττητος θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η προτίμηση στον Λουτσέσκου. Αν και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν και καταλαβαίνουν αρκετά περισσότερα από όλους μας, ωστόσο το κάνεις αποδεκτό. Το να ακολουθεί όμως η πεντάδα με τους Κάναντι, Δώνη, Παντελίδη, Χάβο και Δέλλα αυτό δεν ξεπερνιέται με τίποτα.

Μόλις τον Ουζουνίδη και τον Παράσχο ξεπερνά ο Πορτογάλος τεχνικός και πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το κριτήριο των αρχηγών. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι (για την ακρίβεια σχεδόν όλοι) οι προπονητές τους οποίους επέλεξαν αναγνώρισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, εκτιμώντας προφανώς τη δουλειά του συναδέλφου τους.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να απαξιώσουμε το έργο των προπονητών. Οι Δώνης, Παντελίδης, Χάβος και Δέλλας είναι μάλιστα και Έλληνες κι αυτό είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρό μας. Ο Μαρτίνς όμως; Δεν δικαιούνταν κάτι… παραπάνω; Εκτός κι αν οι ερωτηθέντες θεωρούν μικρό πράγμα το να φτιάχνεις μία ομάδα από το μηδέν, με 20 νέους παίκτες και να καταφέρνεις μέσα διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου να αποδίδει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο και να διαθέτει και την πιο παραγωγική επίθεση. Σιγά το… επίτευγμα έτσι;

Και να αναδεικνύεις και παίκτες από το πουθενά, όπως η περίπτωση του Καμαρά, να αξιοποιείς όλους αυτούς που έμειναν και την προηγούμενη σεζόν δεν ήταν στην ίδια κατάσταση, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη, τον οποίο επέλεξαν ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Λίγκας οι κόουτς των άλλων.

Την παράμετρο του αποκλεισμού της Μίλαν δεν θα τη λάβουμε υπόψη μας εφόσον ήταν εκτός… πρωταθλήματος, όμως ούτε μικρά παιδιά δεν θα έφταναν σε τέτοιο αποτέλεσμα ψηφοφορίας.

Είναι τόσο «τρανταχτή» η περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού των ερυθρόλευκων που εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έλαβαν μέρος σε αυτήν την ιστορία.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και πιο παλαιά ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών αγνοούσε τον Ολυμπιακό των συνεχόμενων πρωταθλημάτων, άρα μάλλον είναι δύσκολο να παραδεχθείς την ανωτερότητα του αντιπάλου. Εκτός κι αν δεν διαθέτεις πράγματι έστω και τα βασικά κριτήρια για να την ξεχωρίσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ