Ολυμπιακός: Το βλέμμα παγώνει, η καρδιά σταματά…

Ολυμπιακός: Το βλέμμα παγώνει, η καρδιά σταματά…

Επτά χρόνια πριν ζήσαμε το θαύμα της Πόλης. Επτά χρόνια πέρασαν και ακόμη ανατριχιάζεις βλέποντας το έπος του Ολυμπιακού.

«Είναι κάποιες στιγμές που τα συναισθήματα συνθλίβουν την λογική. Είναι κάποιες στιγμές που το μυαλό εγκλωβίζεται στα πάθη του. Το βλέμμα παγώνει… Η καρδιά σταματά. Και χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι στον έβδομο ουρανό!».

Η απόλυτη περιγραφή της απίθανης βραδιάς που ζήσαμε επτά χρόνια πριν. Μέσα από το καλύτερο αφιερωματικό βίντεο που φτιάχτηκε για την επική ανατροπή του Ολυμπιακού στην Πόλη.

Επτά χρόνια πριν, μια εντελώς διαφορετική ζωή για τους περισσότερους, σε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα, σε ένα αναμφίβολα τελείως διαφορετικό μπάσκετ στην χώρα μας.

Ο πιο πετυχημένος Ολυμπιακός όλων των εποχών «γεννήθηκε» στην Κωνσταντινούπολη. «Γεννήθηκε» εκείνη την μαγική στιγμή. 28 λεπτά στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο -19. Το ταιμ άουτ του Ντούντα, η απογοήτευση για το τρόπαιο που χάνεται εύκολα.

Η παρότρυνση του Τάσου στα γραφεία του Goal τότε «να το πιούμε όλο το ποτήρι μέχρι τέλους». Να μην κλείσουμε την τηλεόραση για να αποφύγουμε την πίκρα που έρχεται.

Και ξαφνικά λες και συνέβη… κάτι μαγικό!

Επτά χρόνια πέρασαν και μόνο στην σκέψη εκείνης της βραδιάς που ζήσαμε, όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό, ανατριχιάζεις. Πόσο δε μάλιστα βλέποντας ξανά και ξανά την συνέχεια από το 53-34…

Τον Ολυμπιακό να αντεπιτίθεται, τον Ιωάννου να κραυγάζει, τον κόσμο των ερυθρολεύκων να ξεσηκώνεται. Το θαύμα να πλησιάζει, τον Σισκάουσκας να αστοχεί και στις δύο βολές, τον Σπανούλη να «μπουκάρει» και να πασάρει…

Το βλέμμα παγώνει, η καρδιά σταμάτα… Αλήθεια θυμάστε τι κάνετε εκείνη την στιγμή. Πως το ζήσατε εκείνα τα βασανιστικά δευτερόλεπτα; Ποια ήταν η αντίδραση βλέποντας το πεταχτάρι του Πρίντεζη; Πως το πανηγυρίσατε;

Ο Τάσος είχε δίκιο, ίσως ήταν ο μόνος μαζί με τους ερυθρόλευκους του Ντούντα που στο -19 δεν το παράτησαν.

Ανατριχίλα, κλάμα χαράς, ηδονή. Χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι στον 7ο ουρανό!

Εκείνος ο Ολυμπιακός μας δίδαξε πολλά, μας μεγάλωσε, μας χάρισε τεράστιες χαρές.

Επτά χρόνια μετά ο Ολυμπιακός επιδιώκει ξανά μια μεγάλη ανατροπή. Αυτή την φορά το «θηρίο» είναι μεγαλύτερο από αυτό της ΤΣΣΚΑ. Το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο παρκέ. Είναι μια άλλη «μάχη» που οφείλει ο Ολυμπιακός να νικήσει.

Επτά χρόνια μετά από το έπος της Πόλης ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα και αγωνιστικά.

Ότι όμως και να συμβεί, σε όποιο από τα παραπάνω «μέτωπα» ο Ολυμπιακός της Πόλης θα είναι πάντα η πιο έντονη ανάμνηση.

Το βλέμμα πάντα θα παγώνει, η καρδιά θα σταματά έως ότου ο ευλογημένος Πρίντεζης την στείλει στο διχτάκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ