Τα «ζόρια» της νέας πίστας!

Τα «ζόρια» της νέας πίστας!

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της ΑΕΚ έρχεται η σειρά του ΠΑΟΚ να δείξει αν μπορεί να καταφέρει ότι έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια….

Βαριά η καλογερική υποστηρίζει με τη σοφία του ο λαός. Κάτι τέτοιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο, αφού όταν πετύχεις το στόχο σου και φτάσεις στην κορυφή, στον αμέσως επόμενο τόνο θα πρέπει και να διατηρηθείς σε αυτήν.

Αυτό είναι άλλωστε και το δύσκολο. Να μείνεις ψηλά για πολύ. Ο Ολυμπιακός το έχει καταφέρει στην τελευταία 20ετία, καθώς μην ξεχνάμε ότι έχει κατακτήσει επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα και μάλιστα σε δύο εκδοχές της ιστορίας.

Τώρα είναι η σειρά των αντιπάλων του για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Η πρώτη απόπειρα της ΑΕΚ ήταν αποτυχημένη. Οι κιτρινόμαυροι στέφθηκαν πρωταθλητές μετά 24 χρόνια, αλλά το προηγούμενο καλοκαίρι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μπάλας.

Παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και εξασφάλισαν έσοδα κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ, εντούτοις αντί να ενισχυθούν, απέναντίας αποδυναμώθηκαν κιόλας και έμειναν επί της ουσίας εκτός διεκδίκησης τίτλου, ενώ η παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου ήταν εντελώς τυπική.

Στη θέση της ΑΕΚ θα μπει τώρα ο ΠΑΟΚ που καλείται να μας δείξει, κατακτώντας το τρόπαιο του πρωταθλήματος μετά 34 χρόνια αν μπορεί να πάει πιο μακριά από τη μοίρα του. Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός σαφώς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει άλλη ομάδα, όμως άλλο είναι αυτό και διαφορετικό να αποδειχθεί ότι η επιτυχία σου ήταν απλά μία «φωτοβολίδα».

Ο Ολυμπιακός τα έσοδα από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση τα έβαζε στην ομάδα του, ενώ μας έχει δείξει ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά. Πέρα από το γεγονός ότι για να φτάσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να πάρεις το ρίσκο να επενδύσεις. Να βάλεις λεφτά για να ενισχύσεις την ομάδα σου χωρίς να σου εξασφαλίζει κανείς «εγγυημένη απόσβεση».

Δεν είναι απλό και ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση. Μην ξεχνάμε ότι στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μάλλον δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, θέλοντας να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην κατάκτηση του τίτλου και για αυτό βρέθηκε τελευταίος κάτω από την Μπάτε και την Βίντι-πέραν της Τσέλσι που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Όταν η μπάλα σου βγάζει φύλλο, τότε δεν μπορείς να πεις «πάσο» αλλά είσαι υποχρεωμένος να παίξεις. Κι αν δεν το κάνεις, τότε απλά θα σηκωθείς από το τραπέζι και τη θέση σου θα πάρει κάποιος άλλος. Όπως σμβαίνει τώρα με τον ΠΑΟΚ που θα κάτσει στην καρέκλα της ΑΕΚ. Το στέμμα του πρωταθλητή μπορεί να έχει… αγκάθια, αν δεν το τιμήσεις όπως του αρμόζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ