Προσοχή, απότομες στροφές!

Προσοχή, απότομες στροφές!

Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά ότι η πίστα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ απαιτεί «ειδική διαχείριση» από τον Ολυμπιακό!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα προσεγγίσει ο Πέδρο Μαρτίνς τη διαδικασία των προκριματικών αγώνων για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τότε βέβαια έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, καθώς μας λείπουν πολλά από τα βασικά «δεδομένα» που αφορούν και τη συγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και τη διαμόρφωση του παζλ με τους υποψήφιους αντιπάλους για την κλήρωση-ορισμό που γίνεται από την ΟΥΕΦΑ.

Σε ότι αφορά τις προθέσεις του Πορτογάλου όμως θα πρέπει να περιμένουμε και τα τεστ της προετοιμασίας, ώστε να φτάσουμε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έχει κάνει τη δύσκολη δουλειά στην προηγούμενη σεζόν και τώρα πια διαθέτει ομάδα σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι εύκολα κι απλά…

Οι Μεριά, Σισέ και Καμαρά, για παράδειγμα, θα παίξουν στο Κόπα Άφρικα και το γεγονός αυτό βάζει υποχρεωτικά τον Πορτογάλο προπονητή σε φάση αναζήτησης. Κυρίως για τις θέσεις των στόπερ αφού στον άξονα υπάρχουν οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης όπως και η εναλλακτική του Ανδρούτσου.

Από κει και πέρα ο Μαρτίνς αντιμετώπισε τα προκριματικά του προηγούμενου καλοκαιριού για το Γιουρόπα Λιγκ με «επιθετική» διάθεση και με αυτόν τον τρόπο απέκλεισε με επτά γκολ την Λουκέρνη και με τέσσερα την Μπέρνλι. Για το μονοπάτι που οδηγεί όμως στην κορυφαία διοργάνωση είναι διαφορετική η κατάσταση και απαιτείται περισσότερος «έλεγχος».

Και για να πετύχεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να νιώσεις τη σιγουριά πίσω ώστε να πας καλά και μπροστά. Να ξέρεις δηλαδή ότι θα λειτουργήσει ο αερόσακος σε κάθε ενδεχόμενο και μετά να πατήσεις το γκάζι. Η πορτογαλική σχολή ποδοσφαίρου από την οποία προέρχεται και ο Μαρτίνς φημίζεται και για την εγκράτειά της αλλά και για την αποτελεσματικότητά της.

Ίσως το 3-5-2 που δοκίμασε ο Πέδρο στο ματς της αυλαίας της Σούπερ Λίγκας στην Λάρισα να αποτελεί μία ένδειξη για την «αναζήτηση» του κόουτς. Σε αυτήν την εκδοχή όμως χάνεις τους εξτρέμ, κάτι που δεν εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό, λόγω Ποντένσε (αυτό θα μπορούσε να το ασπαστεί την εποχή των Σεμπά και Πάρντο) και ας έχει τους πλάγιους μπακ (Ομάρ, Κούτρης, Τσιμίκας, Τοροσίδης) για να υποστηρίξει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Έπειτα είναι και ο Φορτούνης, αν και ο Μαρτίνς είχε τοποθετήσει τον Νάτχο σε ρόλο πίσω από τους επιθετικούς στην Λάρισα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και με αυτόν το σχηματισμό να ποντάρει στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του. Μέχρι τα τέλη του Ιούλη όμως είναι έτσιι κι αλλιώς πολύς ο χρόνος και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το ερυθρόλευκο ρόστερ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ