Τα παράπονα στον λουκουμά, δικός του ήταν ο τελικός

Τα παράπονα στον λουκουμά, δικός του ήταν ο τελικός

Μαζί με τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων, στον τελικό αποφάσισαν να τιμήσουν και τα ανέκδοτα τους.

Τις τελευταίες μέρες με παρέσυρε το ρέμα, όπου ρέμα βάλτε την επικαιρότητα. Λίγο τα επινίκια για το νταμπλ, λίγο τα χάδια στο χαρτί μετά την τρίτη σερί ξεπέτα, λίγο ο Ταχιάος, παρέλειψα ν΄ αναφερθώ στα οργανωτικά του τελικού, οπότε μπαίνω απευθείας στο ψητό.

Η φωτό που βλέπετε ως κεντρική εικόνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, αποτυπώνει την απόσταση και τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κατόχων προσκλήσεων της ΕΠΟ.

Μιλάμε για ένα γήπεδο χωρητικότητας πλέον των 60 χιλιάδων θεατών κι οι αθεόφοβοι έβαλαν τους μεν και τους δε τόσο μακριά μεταξύ τους, που ένας μύριζε τα χνώτα του άλλου.

Ο αστυνόμος Σαΐνης παρέδωσε ευλαβικά τα παράσημα που έχει λάβει στην πολύχρονη καριέρα του, ο Ινσπέκτορ Κλουζό κυκλοφορεί με μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους επειδή έχασε τα πρωτεία, οι δε παραγωγοί της κινηματογραφικής επιτυχίας «η μεγάλη των μπάτσων σχολή», συνειδητοποίησαν πως αρκούσαν μερικά πλάνα συσκέψεων στο Ελληνικό Υπουργείο προστασίας του πολίτη και σε κάποιο Α.Τ. για να γυρίσουν την ταινία, ανέξοδα!

Για να μην στρουθοκαμηλίζουμε, οι προσκλήσεις που έλαβαν και οι δυο ΠΑΕ, πήγαν σε χέρια συνδέσμων, όπως και η μερίδα του λέοντος των προσκλήσεων της ΕΠΟ.

Όποιες ομάδες κι αν ήταν φιναλίστ το ίδιο θα έκαναν, αν πέφτετε από τα σύννεφα ή το θεωρείτε πρωτοφανές, διαβάστε τους λόγους που κάποιος αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, θα σας συναρπάσει περισσότερο από το εν λόγω μπλοκ…

Καλώς ή κακώς έτσι έγινε, ας πούμε κακώς, για να κάνω τη χάρη σε όσους σκέφτονται ν΄αλλάξουν κανάλι.

Η ΕΠΟ και κυρίως η αστυνομία που έχει ευθύνη για τα μέτρα τάξης, δεν όφειλε να το λάβει υπόψιν;

Tο ενδεχόμενο να της διέφυγε, να μην εκτίμησε σωστά ή κάτι παρόμοιο, είναι ακόμα χειρότερο, σε μια τέτοια περίπτωση ισχύει η Αλεφάντεια ρήση «ρε απέλαση από τη χώρα, λέμε…».

Αχανές γήπεδο, με διαζώματα πάνω κάτω, όπου μόνο με τεχνικές Ταρζάν θα μπορούσε να υπάρξει σωματική επαφή κι οι αθεόφοβοι όχι μόνο δε φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις, αλλά τους έβαλαν δίπλα δίπλα, πιο κοντά και από τους πάγκους των ομάδων!

Είναι οι ίδιοι που δεν φρόντισαν να τοποθετήσουν μερικούς αστυνομικούς στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού, η παρουσία των οποίων αρκούσε για να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Κι άκουγες ανακοινώσεις πριν την έναρξη «παρακαλούνται οι φίλαθλοι να μεταφερθούν σε άλλη κερκίδα», με την κομεντί να επισφραγίζει η ανακοίνωση στο καπάκι «σε περίπτωση που οι φίλαθλοι δε μεταφερθούν, θα εκκενωθεί το γήπεδο»!!! Μόνο αυτό δεν είχαμε δει στην Ελλάδα, να εκκενώνεται γήπεδο όπου διεξάγεται αγώνας κεκλεισμένων των θυρών…

Είχα ακούσει για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων, δεν ήξερα πως στον τελικό αποφάσισαν να τιμήσουν πακέτο και τα ανέκδοτα τους.

Κι επειδή τα σαγόνια του Καρχαρία -που ως δια μαγείας είχαν μείνει ερμητικά κλειστά μετά το διακοπέν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός- άρχισαν πάλι ν΄ ανοιγοκλείνουν ηδονικά προαναγγέλοντας ποινές, με τις δυο ομάδες ωστόσο να μην έχουν πρόβλημα επί της ουσίας βάσει των εκθέσεων, να επισημάνω το εξής:

Αν πρέπει ντε και καλά να κληθούν κάποιοι ως υπαίτιοι, να υπάρξουν τιμωρίες κλπ, θυμίζω πως η διεξαγωγή του τελικού σε κάθε λεπτομέρεια, έχει μια και μόνο υπογραφή, αυτή του υπουργού λουκουμά.

Αυτός ήταν ο εμπνευστής, ο διοργανωτής, αυτός ήταν που αποφάσισε για κάθε τι και τα πάντα έγιναν όπως ακριβώς ήθελε.

Από τις ομάδες και την ΕΠΟ, μέχρι τους τοποτηρητές των διεθνών ομοσπονδιών, άπαντες ήθελαν έναν συνηθισμένο τελικό, δηλαδή με κόσμο.

Το κεκλεισμένων ήταν απόφαση του Βασιλειάδη, ο οποίος αποφάσισε μέχρι και πόσες προσκλήσεις θα λάβει κάθε ΠΑΕ. Ίσως στον επόμενο τελικό, να πάρει ο ίδιος τις προσκλήσεις και να τις μοιράζει όπως νομίζει, αφού περάσει ο καθένας από συνέντευξη. Δύσκολο όμως να παραμείνει στη θέση του.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο αθλητικός δικαστής θέλει να καλέσει κάποιον αρμόδιο σε απολογία, δεν υπάρχει άλλος! Δικός του ήταν ο τελικός, όλα έγιναν σύμφωνα με τις διαταγές του, ευκαιρία να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του.

Ας του επιβληθεί πρόστιμο από τον αθλητικό δικαστή, ας υποχρεωθεί να κάνει πιλάτες τρεις φορές την εβδομάδα για να βγει φέτες στην παραλία, ας φάει ποινή ξυρίσματος. Κι αν πρέπει ντε και καλά να τιμωρηθεί κάποια έδρα, ας μπει λουκέτο στο υπουργείο του, είναι δεδομένο πως θα είναι η μοναδική περίοδος που ο Ελληνικός αθλητισμός θα ανακάμψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ