Μόνος στόχος τους είναι να τον ρίξουν…

Μόνος στόχος τους είναι να τον ρίξουν…

Αντί να γίνεται η συζήτηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα μας κάνουν πάλι πρωταγωνιστές στην Ευρώπη, γίνεται έννοια και σκοπός το πως θα οδηγηθεί ο Ολυμπιακός στην Α2!

Υπάρχει μια ομάδα που είπε ότι με αυτούς τους διαιτητές δεν κατεβαίνει. Υπάρχει και μια ομάδα που εξαιτίας της άλλης είπε ότι δεν κατεβαίνει καθόλου. Οτι αποσύρεται από το πρωτάθλημα. Αυτή που είπε πως δεν κατεβαίνει, κατεβαίνει τελικά χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Η άλλη που είπε ότι δεν κατεβαίνει επιμένει στην απόφασή της επειδή δεν άλλαξε κάτι. Μην μπερδεύεστε, τα πράγματα είναι απλά.

Ο Ολυμπιακός πήρε πριν από τρεις μήνες μια απόφαση και εμμένει σε αυτή. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια απόφαση και την άλλαξε σε ένα εικοσιτετράωρο. Εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να εκθέσει τον Ολυμπιακό. Να τον στριμώξει και πέραν τούτου ουδέν. Τα γεγονότα είναι πολλές φορές ξεροκέφαλα. Ο κ. Γιαννακόπουλος κατεβαίνει την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της ΚΕΔ και ω του θαύματος ο Αναστόπουλος “κληρώνεται” να σφυρίξει σε αγώνα του ολυμπιακού μετά από μιάμιση ώρα. Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Γιαννακόπουλος παρίσταται αυτοπροσώπως στην κλήρωση για τα πλέι οφ και η “κλήρωση” βγάζει τους κ.κ. Αναστόπουλο και Παναγιώτου στο ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορεί να βλέπουν πίσω από τις κινήσεις του κ. Γιαννακόπουλου την αγωνία του να επικρατήσει η νομιμότητα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορεί να βλέπουν την πρόθεσή του να οδηγηθεί ο μεγάλος του αντίπαλος στην Α2. Εξαρτάται την σκοπιά που το βλέπεις. Σε κάθε περίπτωση, μόνο αφελείς δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται πια για κόντρα ανάμεσα στους “αιώνιους” αλλά και για κόντρα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των δυο μεγάλων ΚΑΕ. Κόντρα που εξελίσσεται στο έδαφος της δεύτερης -κατά σειρά- απουσίας των ελληνικών ομάδων από το final 4 της Ευρωλίγκας.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η βουτιά προς τα κάτω που κάνει το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό. Από πρωταγωνιστές στην Ευρώπη μεταβαλλόμαστε σε κομπάρσους. Χρήσιμοι για να συμπληρώνουμε την οχτάδα αλλά περιττοί όταν έρχεται η ώρα να διεκδικηθεί το τρόπαιο. Αντί να γίνεται η συζήτηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα μας κάνουν πάλι πρωταγωνιστές γίνεται έννοια και σκοπός το πως θα οδηγηθεί ο Ολυμπιακός στην Α2! Ολα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο. Φυσικά δεν υπάρχει και εκείνος που θα έπαιρνε την πρωτοβουλία για να αναστρέψει την ροή των πραγμάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά κυρίως το κύρος για να πάρει πρωτοβουλία. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τον τελευταίο καιρό κρύβεται πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μα ς αφήνει να καταλάβουμε πως έχει από καιρό χάσει την όποια πρωτοβουλία των κινήσεων. Μοιάζει σαν να περιμένει μήπως τα καλοκαίρι η Εθνική σημειώσει κάποια επιτυχία και τον βοηθήσει να ξεπλύνει τα αμαρτήματά του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού περιορίστηκε σε κάποιες δηλώσεις και εξαφανίστηκε. Τη.. λεκάνη με το νερό για να νίψει τα χείρας του ζήτησε να του την φέρουν ιδιωτικώς. Σε αυτό το νοσηρό σκηνικό για την δημιουργία του οποίου δεν υπάρχουν αμέτοχοι, δεν νομίζω ότι θα πρόσφερε κάτι η αλλαγή στάσης του Ολυμπιακού πέρα από μια καλή ευκαιρία για την διαιώνισή του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ