Euroleague: H μεγάλη του Θρύλου σχολή και στη Βιτόρια

Euroleague: H μεγάλη του Θρύλου σχολή και στη Βιτόρια

Οι τέσσερις παίκτες που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Euroleague, η αγάπη για τον Οθέλο και η ομαδάρα του Αταμάν.

Παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική πρώτη μέρα στο Final 4 της Euroleague. Από το θαύμα της Εφές, στην ματσάρα ανάμεσα στην Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ που είχε και ανατροπή μέσα. Τι άλλο να ζητάει ένας μέσος φίλος του μπάσκετ;

Την Κυριακή περιμένουμε πως και πώς να δούμε τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Εφές και την ΤΣΣΚΑ. Μέχρι τότε; Η ομαδάρα του Αταμάν βάσει απόδοσης είναι το τεράστιο φαβορί για την κούπα. Επιθετικό μπάσκετ, ιδανικές αποστάσεις και το σημαντικότερο; Παικταράδες. Δεν βγαίνει αλλιώς. Ο Αταμάν έχει δημιουργήσει ένα σύνολο για φίλημα που και δέρνει, και αμύνεται και σε «σκοτώνει» στην επίθεση. Με τον Λάρκιν, αυτόν που προσπάθησαν οι Αγγελόπουλοι να φέρουν στον Πειραιά, και τον Μίτσιτς να διαλύουν κάθε αμυντικό πλάνο του Ζοτς. Που να τους πιάσουν; Μακάρι να το πάρει ο Αταμάν. Το αξίζει απόλυτα!

Τα έλεγε ο τρελοΕργκίν στα μέσα της σεζόν αλλά δεν τον πιστεύαμε. Γιατι αλήθεια τον χλευάζαμε οι περισσότεροι. Νατη η κυβίστηση τώρα.

Να γράψω και το παράπονό μου τώρα..

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά… χαλάστηκα από ένα και μόνο πράγμα σε αυτήν την μέρα, ενώ παρατήρησα το ίδιο ακριβώς στον κόσμο του Ολυμπιακού στα social media.

Τέσσερις παίκτες που πέρασαν από το λιμάνι θα παλέψουν για την κούπα. Ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο Κάιλ Χάινς, ο Οθέλο Χάντερ και ο Ντάνιελ Χάκετ δίνουν την μάχη τους την Κυριακή. Τουλάχιστον κάπως έτσι εκπροσωπείται η ομάδα του Πειραιά στην γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο καθένας μία διαφορετική περίπτωση, αποχώρησαν από το λιμάνι με καλές αναμνήσεις και μπόλικη αγάπη για τον Ολυμπιακό.

Από αυτήν την τετράδα, οι δύο τελευταίοι πιστεύω προσωπικά πως έχουν θέση στους Ερυθρόλευκους και την επόμενη μέρα της ομάδας. Το πάθος του Χάκετ και του Χάντερ και το γεγονός ότι γνωρίζουν απόλυτα το ψυχισμό αυτής της φανέλας και του κόσμου, του κάνουν απαραίτητους. Αν και ο Χάκετ δεσμεύεται με συμβόλαιο. Αμφότεροι έφυγαν για διαφορετικούς λόγους. Ιατρικούς ο πρώτος (σωστά αρχικά, λανθασμένα στη συνέχεια που δεν επέστρεψε) ενώ ο δεύτερος ελέω των capital controls. Δεν θα ξεχάσω μία μέρα που τον έπιασα στο ΣΕΦ, όντας ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού, και μου μίλησε για την ανάγκη να πάει στην Ρεάλ, παρότι αγαπούσε απίστευτα και τον σύλλογο και τον κόσμο της ομάδας. Αυτοκρατορικός στο ματς με την Ρεάλ. Παντού ήταν ο άτιμος, θηρίο στη ρακέτα και όπως πάντα με ψυχη και καρδιά.

Ο Ολυμπιακός έχει το… χάρισμα να εκτοξεύει τις μετοχές των ξένων παικτών του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μιλουτίνοφ. Ηδη περιμένουν στην γωνία οι υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ξερογλύφονται… Για αυτό επιμένω. Εάν δεν φύγει ΝΒΑ, άμεση αναπροσαρμογή συμβολαίου, με καλύτερες αποδοχές, αφού είναι ο επόμενος ηγέτη των Ερυθρόλευκων. Τελεία και παύλα…

ΥΓ1. Λείπει ο γάτος (Σπανούλης), χορεύουν τα ποντίκια (ΤΣΣΚΑ). Μεγάλη επιτυχία πάντως για την ΤΣΣΚΑ αυτό που συνέβη στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου τα πάντα έδειχναν ότι το ματς θα πάει και άνετα στην Ρεάλ.

ΥΓ2. Ένα poll που έβαλα στο twitter. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας του στην Φενέρμπαχτσε (την παλιά Ούλκερ), ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μία μόλις Ευρωλίγκα. Με ένα τεράστιο μπάτζετ στα χέρια του. Οποιον παίκτη θέλει και γενικότερα ασυλία, στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη (μην πούμε κάτι για τον Ζέλικο, τσιζ κάνει), από έναν προπονητή που θα ήθελα πολύ να μάθω τι θα κάνει εάν πέσει το μπάτζετ την επόμενη σεζόν. Αν θέλετε συμμετάσχετε και εσεις στο poll, το οποίο μέχρι στιγμής είναι αφοπλιστικό..

ΥΓ3. Για τελευταίο όσα εξελίχθηκαν χτες. Τα λόγια πλέον στερεύουν. Από την πρώτη μέρα το γράφω. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! Καμία ανοχή. Ας παίξουν μόνοι τους στο πανηγυράκι τους. Οσο και άσχημο αν ακούγεται. Προσωπικά βαρέθηκα. Δεν έχει λόγο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός σε αυτήν την φαρσοκωμωδία. Στην Α2, με τα παιδιά να παίζουν εκεί και Ευρωλίγκα. Και αν μπει Αδριατική ακόμα καλύτερα. Αν δεν μπει, δεν αλλάζει κάτι… Αυτοί θα χάσουν. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

ΥΓ4. Πώς να το ξεπεράσει ο Παναγιώτου αυτό; Κρίμα και άδικο. Πώς του την έφεραν έτσι..

ΥΓ5. Εγώ στη θέση του Παναθηναϊκού θα συναινούσα απόλυτα στους ξένους διαιτητές. Αφού μιλούν για 40άρες… Ακόμα καλύτερα για τους Πράσινους να κερδίσουν με τους όρους και την επιθυμία του Ολυμπιακού. Προς τι ο φόβος, αφού είναι καλύτερη ομάδα;

ΥΓ6. Ολυμπιακός, Μακάμπι, Γιουγκοπλάστικα. Κανείς άλλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ