Λαχεία και ανοιχτές επιταγές!

Λαχεία και ανοιχτές επιταγές!

Η «ομάδα εργασίας» του Ολυμπιακού που ασχολείται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχει ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά της ευστοχίας της!

Μπορεί το Κόπα Άφρικα που διεξάγεται τον επόμενο μήνα να βάζει σε προβληματισμό τον Μαρτίνς, σε ότι αφορά τις απουσίες που θα καταγράψει στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, όμως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Στην άλλη θα συναντήσουμε την επιβράβευση των ερυθρόλευκων, καθώς δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις τετραμελή αντιπροσωπεία στην κορυφαία διοργάνωση της Αφρικής, έστω αν και ο Χασάν δεν είναι «δικός σου», αλλά παρά ταύτα τον επέλεξες το προηγούμενο καλοκαίρι. Και ο Μεριά ήρθε στο Ρέντη έχοντας αγωνιστεί με την Τυνησία στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, ωστόσο οι περιπτώσεις των Σισέ και Καμαρά αποτελούν πραγματικές «ανακαλύψεις».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταθέτουν την άποψη ότι οι πιο πολλές μεταγραφές είναι κάτι σαν το λαχείο, αφού όποιες κι αν είναι οι προδιαγραφές του (κάθε) παίκτη που θα αποκτήσεις, θα πρέπει να περιμένεις να σου «κληρώσει» και πάνω στο χορτάρι. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως να ήταν κοντά στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη τοποθέτηση, όμως τώρα πια οι πληροφορίες είναι σαφώς περισσότερες και αν τις αξιολογήσεις, τότε αν μη τι άλλο μπορείς να περιορίσεις τα ποσοστά του λάθους.

Με τον Φρανσουά Μοντέστο στο σκάουτινγκ ο Ολυμπιακός έχει ανακαλύψει την Αφρική, μέσω της δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία, καθώς μέχρι τώρα μετράει «δύο στα δύο» με τους Σισέ και Καμαρά και θέλει να τριτώσει το καλό με την περίπτωση του Μπα. Πέρα όμως από την αναζήτηση και την αξιοποίηση του ταλέντου, οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν και σε επιλογές παικτών που αποτελούν «ανοιχτή επιταγή» καθώς η αξία τους είναι δεδομένη.

Τα παραδείγματα των Ποντένσε, Σα και Γκιγιέρμε είναι πρόσφατα και ο Ολυμπιακός μπόρεσε και τους έφερε στο Ρέντη επειδή διαθέτει και υψηλού επιπέδου σύνδεση με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της αγοράς στην Ευρώπη. Και φυσικά παίζει ρόλο η καλή δουλειά που γίνεται στο λιμάνι, αφού μόνον έτσι θα προτιμήσει ο κάθε ατζέντης να βάλει τον παίκτη του στο δικό σου ρόστερ .

Κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τους τίτλους, όπως μας έδειξε και η πρόσφατη σεζόν (και θα καταλάβουμε το πώς και το γιατί στη διάρκεια του καλοκαιριού) αφού μετράει η παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η βραδιά της 13ης του Δεκέμβρη, όταν ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν αποτέλεσε την καλύτερη επιβεβαίωση για την κόκκινη βιτρίνα για αυτό και οι μισοί παίκτες της ενδεκάδας του Μαρτίνς απασχολούν τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων της ενημέρωσης. Κι ας μοιράζονται κάποιοι άλλοι τους τίτλους την τελευταία διετία και ας συμμετέχουν και στους τελικούς του Κυπέλλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ