Το δίδυμο της πυρκαγιάς

Το δίδυμο της πυρκαγιάς

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τις εκλογές. Για Πέτρο Κόκκαλη, Λευτέρη Πανταζή, Γιάννη Φλωρινιώτη. Και για το Νο1 fake news από Παππά και Καμμένο.

ΤΡΕΙΣ σε μία οι εκλογές. Όπως λέμε, κούκος μονός σε τρία ταμπλό. Έτσι κι έχεις Ρήγα απάνω σου, κάπου θα σκάσει άλλος ένας, να έχεις επαφή. Εννιά χαρτιά θα πέσουνε πριν την αλλαγή. Στο Σύριζα, έχουνε τον Αλέξη. Γερό χαρτί. Το καλύτερο. Άσσος. Όλα τα άλλα όμως είναι λιμά. Τρίτος ο Ηλιόπουλος στην Αθήνα, τρίτη η Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, τρίτος ο Κουνιαμπέλας Βελαμπίλας, πως τον λένε, στον Πειραιά. Για τη περιφέρεια Θεσσαλονίκης δεν το συζητάμε. Μόνος του τρέχει ο Τζιτζικωστας. Στην Αττική η Δούρου, παλεύει με το Σγουρό για την δεύτερη θέση. Γιά την ευρωβουλή, είτε με τρεις πόντους διαφορά, είτε με έξι, δεύτερο κόμμα είναι ο Σύριζα. Αυτό δεν αλλάζει. Όπως βέβαια δεν έχουν αλλάξει ποτέ τίποτα οι εκλογές. Οι νταραβεριτζιδες αλλάζουνε. Το νταραβέρι δεν σταματάει ποτέ. Όπως ακριβώς το έχει πει ο μέγιστος Άκης Πάνου. «Ενώ αλλάζω σινεμά, το έργο δεν αλλάζει».

ΘΑ σώσει δηλαδή την ανθρωπότητα, βάζοντας φρένο στη κλιματική αλλαγή, ο Πέτρος Κόκκαλης; Σοβαροί να είμαστε. Όσο θα σώσει τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Φλωρινιώτης, που κατεβαίνει γιά δημοτικός σύμβουλος. Όσο θα σώσει ο Λευτέρης Πανταζης, το δήμο Αχαρνών. Για άλλη δουλειά τον κατεβάσανε τον Πέτρο. Και του χαλάσανε ησυχία του. Άλλη όρεξη δεν είχε να ξυπνάει πρωί-πρωί και να τρέχει δεξιά κι αριστερά. Και μην ακούσω κανέναν να λέει, ο Καίσαρης είναι ισοπεδωτικός. Αυτοί είναι που τα έχουνε ισοπεδώσει όλα. Ξέρετε ποιά η τελευταία απόφαση του Καμίνη, πριν τη κάνει λος πούλος, από τον δήμο Αθηναίων; Πρόγραμμα 6 εκατομμυρίων ευρώ για τη τουριστική προβολή της Αθήνας. Ταξίδια, εκθέσεις, εκδηλώσεις και μεγαλη διαφημιστική καμπάνια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ότι δεν επρόκειτο περί κορόιδου. Ν αφήσει αυτή τη δουλειά για τον επόμενο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, έχω κατασταλάξει, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν περιμένω τίποτα από κανέναν. Από κανέναν δήμαρχο, κανένα περιφερειάρχη κανέναν ευρωβουλευτή. Ας είναι καλά ο κυρίαρχος λαός. Με το αλάνθαστο κριτήριό του. Που επιλέγει πάντα τους καλύτερους. Τους πλέον ικανούς. Μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη να στείλει στην Ευρωβουλή τον Αλέξη Γεωργούλη. Μετά τον Γιώργο Κύρτσο, τον Κώστα Αρβανίτη. Θα ήταν κρίμα κι άδικο με τόσα πολλά που έχει προσφέρει στον Σύριζα να τη βγάζει με τις τρεις κι εξήντα της ΕΡΤ. Άξιος και με το παραπάνω γιά τα κιμπαριλίκια των Βρυξελλών. Έχει πει κανένας άλλος τον πρωθυπουργό της χώρας, μαλάκα; Ο Αρβανίτης τον είπε. Κατά συνέπεια, άξιος ο μισθός του. Αυτή την Ακριβοπούλου έχουνε αδικήσει. Γερμανικό νούμερο κάθε βράδυ στη ΕΡΤ. Αυτά όμως είναι δικά τους, εσωτερικά, Συριζέικα θέματα. Δεν μας αφορούν.

ΑΝ λοιπόν κάτι χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές είναι τα fake news. Δεν θα διαφωνήσω. Θα υπερθεματίσω. Αυτό που κυριάρχισε όλες αυτές τις μέρες είναι το ράδιο αρβύλα. Το σότο. Και ποιά είναι η πλάκα; Οι δημοσιογράφοι, που αυτή είναι η δουλειά τους, φάγανε τη σκόνη των πολιτικών. Οι πολιτικοί το πήρανε απάνω τους. Το παραμύθι άλλωστε είναι η ειδικότητα τους. Ποιό είναι το Νο1 fake news της προεκλογικής περιόδου; Θα σας πω εγώ. Ο εξπέρ του είδους το εκστόμισε. Ο παραμύθι φούρναρης θρησκευόμενος πατριώτης Πάνος Καμμένος. «Ο Μαρινάκης είπε στο Τσίπρα, διώξτε τον Καμμένο να σας δώσω τον Δολ». Κάτι που επιβεβαίωσε αυτή η σουπιά ο Παππάς ( ο εξαφανισμένος στη προεκλογική περίοδο λόγω Πετσίτη, Παππάς). «Ο Μαρινάκης θα έδινε πρόσβαση στο Δολ στη κυβέρνηση αρκεί να αποπεμπόταν ο Καμμένος».

ΜΑΛΙΣΤΑ. Συμβαίνει οι επιχειρηματίες να έχουν τέτοιου είδους συναλλαγές με τις κυβερνήσεις. «Βάλε μου αυτόν υπουργό για να κάνω τη δουλειά μου». Αυτό όμως που ξεφούρνισε το δίδυμο της πυρκαγιάς, Καμμένος-Παππάς, πως μπορούσε να γίνει; Αδύνατον. Πως θα μπορούσε να διώξει ο Τσίπρας τον Καμμένο; Δεν επρόκειτο για έναν υπουργό. Να πει του Κουρουπλή, φύγε από το Ναυτιλίας. Επειδή του το ζήτησε κάποιος εφοπλιστής. Αυτό γίνεται. Και εύκολα μάλιστα. Ο Καμμένος δεν ήταν υπουργός. Ήταν κυβερνητικός εταίρος. Πως να φύγει; Αν τον έδιωχνε ο Αλέξης θα έπεφτε η κυβέρνηση. Να ζητήσει δηλαδή κάποιος από τον Τσίπρα να ρίξει τη κυβέρνησή του, με αντάλλαγμα δύο εφημερίδες. Ούτε στο σινεμά δεν παίζονται αυτά τα έργα.

ΓΙΟΡΤΗ κοντογιορτή, λοιπόν. Τη Κυριακή το βράδυ κληρώνει το Σουηπστέηκ. Αν και σε γενικές γραμμές έχει ήδη κληρώσει. Γνωστό είναι το πρώτο κόμμα. Επίσης είναι γνωστό τι ψάρια θα πιάσουνε τα μικρά κόμματα. Αυτό που απομένει είναι η ληξιαρχική πράξη, του πολιτικού τους θανάτου. Κάτι Καμμένοι, κάτι Λεβεντηδες, κάτι Θεοδωράκηδες, τέλος. Μέχρι εδώ ήτανε. Τετέλεσται. Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε.

Στη μουσική επιλογή John Lee Hooker- Mean Mean Woman

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ