Ο δρόμος του ανταγωνισμού!

Ο δρόμος του ανταγωνισμού!

Ο Γιώργος Μασούρας μπήκε γρήγορα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όμως στην επόμενη εκδοχή της ιστορίας θα πρέπει να φτάσει σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο!

Προ των πυλών του Πειραιά βρίσκεται ο Ματιέ Βαλμπουενά. Οι Τούρκοι μπορεί να «πήγαν και να έφεραν» στον Ολυμπιακό τον Σκρτελ, αλλά για τον Γάλλο σταρ μάλλον δεν υπάρχει «επιστροφή» στο… δρομολόγιο.

Κι ο ερχομός του στο Ρέντη προφανώς και θα αλλάξει τις ισορροπίες, σε πρώτη φάση στις πτέρυγες της ενδεκάδας και στη συνέχεια βλέπουμε. Στο άκουσμα της είδησης για την απόκτηση του Βαλμπουενά το μυαλό όλων μας πάει σε «δίδυμο» με τον Ποντένσε στα άκρα, αλλά στο δικό μας το σκεπτικό δεν υπάρχει η παράμετρος του προπονητή.

Υπάρχουν κι άλλες υποψηφιότητες, αυτές των… προηγούμενων παικτών που τις ξεχνάμε ίσως με ευκολία, αλλά αυτό μπορεί να μην αποδειχθεί απαραίτητα σωστό. Για παράδειγμα, στο Ρέντη υπάρχει και ο Γιώργος Μασούρας που ήρθε στον Ολυμπιακό τον Γενάρη και βρήκε σχετικά νωρίς το δρόμο για την ενδεκάδα.

Τον βοήθησε η συγκυρία με την απώλεια του Λάζαρου και πήρε 10 ματς (στο πρωτάθλημα) στα οποία πέτυχε τέσσερα γκολ. Τις έχει τις προδιαγραφές για να γίνει το επόμενο μέλος της βιτρίνας του Ολυμπιακού, άσχετα αν θα πρέπει να βάλει το όνομά του και στη λίστα με τις ασίστ.

Κι όσο για τον Βαλμπουενά; Κανένας φόβος για τον Μασούρα, όχι τόσο λόγω της άποψης ότι «όλοι οι καλοί χωράνε», αφού στο ποδόσφαιρο ξεκινάνε 11, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει το «προηγούμενο» και μάλιστα στην ίδια την ομάδα του.

Όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης ήξερε ότι η μπαγκέτα του μαέστρου βρισκόταν στα… πόδια του Τσόρι Ντομίνγκες, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε να βουτήξει στα βαθιά, αν και τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ, αφού είναι γνωστό πως είχε συζητήσει με τον τότε τεχνικό του διευθυντή Ζήση Βρύζα.

Παρά ταύτα, ο «Φόρτου», προτίμησε να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, καθώς προερχόταν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η ποδοσφαιρική του μοίρα. Στο ξεκίνημα της ιστορίας, ο Μίτσελ δεν τον έβαλε ούτε στη λίστα της Ευρώπης, όμως όταν έφτασαν στο λιμάνι οι Πορτογάλοι προπονητές βρήκε το δρόμο για την καταξίωση.

Την πόρτα της ενδεκάδας του την άνοιξε αρχικά ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μίτσελ στα μισά της διαδρομής, ενώ στη συνέχεια με τον Μάρκο Σίλβα έφτασε στην καθιέρωση, αφού σε εκείνη τη σεζόν είχε διψήφιο αριθμό και σε γκολ και σε ασίστ. Και με τον Πέδρο Μαρτίνς επανέλαβε μία τέτοια εντυπωσιακή χρονιά, άρα το «γερό χαρτί» και για τον Μασούρα είναι οι Πορτογάλοι προπονητές που έχουν σε εκτίμηση τον «εργάτη» και δεν ασπάζονται υποχρεωτικά τον «διάσημο».

Βεβαίως και ο ανταγωνισμός είναι αυτός που σε ανεβάζει σε πιο υψηλό επίπεδο κι όπως έμαθε πολλά ο Φορτούνης από τον Τσόρι έτσι και ο Μασούρας έχει να κερδίσει σημαντικά πράγματα από τη συνύπαρξη με έναν παίκτη όπως ο Βαλμπουενά, εάν και εφόσον επικυρωθεί ο ερχομός του στον Ολυμπιακό.

Κάποια στιγμή σου ζητάει η μπάλα να μπεις στα παπούτσια του «ανταγωνιστή» σου κι όταν το καταφέρεις, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν ποτέ αντίπαλός σου αλλά ο καλύτερός σου σύμμαχος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ