Θα γίνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα;

Θα γίνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός κινείται σε διαφορετικό δρόμο από τους ανταγωνιστές του, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Μπορεί να μας θυμίσει την… προεκλογική περίοδο αυτή των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο; Δεν είναι τόσο απλό, καθώς στην μπάλα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όσοι τάζουν παίκτες και ο λαός-κριτής θα κάνει την αξιολόγησή του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Από το προηγούμενο καλοκαίρι τις έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Ολυμπιακός και τώρα δεν του μένει παρά να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Έφτιαξε ομάδα από την αρχή και μάλιστα το πείραμά του στέφθηκε από επιτυχία. Μπορεί να μην πήρε τίτλο, λόγω «εξυγίανσης» και «συγκυρίας», όμως έφτασε στο σημείο να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, να μαζέψει 75 βαθμούς και να καταγράψει στο ενεργητικό του μία επική πρόκριση, όπως ήταν αυτή σε βάρος της Μίλαν.

Κι αυτό που ψάχνει στην παρούσα φάση είναι να φέρει τρεις παίκτες που θα αποτελέσουν τα «σημεία αναφοράς» σε επίθεση και άμυνα. Την επιλογή του για τις πτέρυγες την έχει κάνει ήδη, με την περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά και απομένει να δούμε πως θα κλείσουν οι φάκελοι του στόπερ και του σέντερ φορ.

Από κει και πέρα θα παίξει ρόλο και τι θα κάνουν και οι ανταγωνιστές του, καθώς σε κάθε περίπτωση δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ είχε τη διάθεση να κρατήσει την ομάδα που τον έφτασε στο νταμπλ, όμως από ότι φαίνεται θα μετρήσει «απώλειες» και μάλιστα σοβαρές. Και σε αριθμό και σε πρόσωπα που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διατήρηση των ισορροπιών στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ θα αλλάξει προπονητή και υποχρεωτικά θα πρέπει να πάει σε αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της. Την άφησε να πάει χαμένη την ευκαιρία πέρυσι και τώρα θα μπει υποχρεωτικά σε πιο δύσκολη διαδικασία, καθώς οι καινούργιοι παίκτες με νέο προπονητή σου ζητάνε χρόνο, για αυτό και δεν ήταν απλό αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός.

Θεωρητικά για να δούμε πραγματικά συναρπαστικό πρωτάθλημα θα πρέπει να ενισχυθούν όχι μόνον οι μνηστήρες του τίτλου, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν. Να μείνουν «αυτόφωτες» κι όχι να κινούνται στα πέριξ κάποιων άλλων γιατί σε τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να πάει πουθενά το ποδόσφαιρο.

Και φυσικά θα πρέπει να δούμε και διαιτητές στα γήπεδα χωρίς… προγραμματισμό στα λάθη τους, γιατί ακόμη και αυτά τα… ανθρώπινα, πως γίνεται και ευνοούν μόνο συγκεκριμένες ομάδες και είναι εις βάρος του αντιπάλου τους; Θα το πετύχει αυτό ο Περέιρα, για τον οποίο ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ;

Δεν είναι και τόσο απλός όλος αυτός ο… συνδυασμός, όμως δεν είναι και πολλά τα περιθώρια που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας για να μείνει κι άλλο πίσω. Κι αυτό θα το καταλάβουν αργά ή γρήγορα ακόμη και αυτοί που κινούν τώρα τα νήματα και νομίζουν ότι είναι στραβός ο γιαλός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ