Σεμπάστιαν Χολμέν: Ένας… ντελικάτος «βράχος» για την άμυνα της ΑΕΚ

Σεμπάστιαν Χολμέν: Ένας… ντελικάτος «βράχος» για την άμυνα της ΑΕΚ

Το «who is who» του Σουηδού στόπερ Σεμπάστιαν Χολμέν, που -όπως αποκάλυψε to10.gr- βρίσκεται πολύ κοντά στην Ένωση.

Ο Σεμπάστιαν Χολμέν βρίσκεται μια «ανάσα» από την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, με to10.gr να αποκαλύπτει από χθες το βράδυ το άκρως προχωρημένο ενδιαφέρον των Κιτρινόμαυρων για την περίπτωσή του. Η Ένωση κατέληξε στη λύση του Χολμέν μετά από ένα σημαντικό διάστημα μελέτης της υπόθεσης και αξιολόγησης των αγωνιστικών του χαρακτηριστικών.

Ο Σουηδός στόπερ είναι μια περίπτωση που στην ΑΕΚ βλέπουν ως ευκαιρία. Μια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χάσουν, από τη στιγμή που ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας. Παρότι ο Χολμέν δεν είναι ο αμυντικός με τα χαρακτηριστικά που –θεωρητικά- έψαχνε η Ένωση.

Ο Χολμέν είναι ένα υψηλόσωμος στόπερ (1.88), ιδιαίτερα ικανός στο ψηλό παιχνίδι αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Πρόκειται δηλαδή για έναν αμυντικό περισσότερο στο στιλ των Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και λιγότερο σε εκείνο του Βράνιες. Ωστόσο, η ποιότητα του Σουηδού αμυντικού και η ευκαιρία που προέκυψε μέσω της αποχώρησής του ως ελεύθερος από την Ντιναμό, έκαναν την ΑΕΚ να προχωρήσει την υπόθεση.

Ο Χολμέν είναι ένας… ντελικάτος «βράχος». Ένας δυνατός στόπερ, που όμως διαθέτει εξαιρετική τεχνική, για τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Αυτό το χαρακτηριστικό του ήταν και εκείνο που κέρδισε περισσότερο τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είναι απόλυτα ενήμερος για την υπόθεση και έχει ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει.

Στο στιλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει στον Δικέφαλο ο Πορτογάλος προπονητής, ο Χολμέν μοιάζει ιδανικός. Καθώς μπορεί να προσφέρει δημιουργία από πίσω, κάτι που θέλει από την ομάδα του ο Καρντόσο.

«Γεμάτες» σεζόν και διεθνής

Το πολύ θετικό για την περίπτωση του Χολμέν είναι πως προέρχεται από «γεμάτες» σεζόν στη Ρωσία. Ο Σουηδός στόπερ έχει φορέσει τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας 92 φορές από το 2016 μέχρι σήμερα, αποτελώντας βασικό κομμάτι της. Ενώ έχει «ψηθεί» και σε διεθνές επίπεδο, μιας και έχει καταγράψει 4 συμμετοχές με την εθνική Σουηδίας. Εκεί όπου φιλοδοξεί να μονιμοποιηθεί, με την ΑΕΚ να του προσφέρει τη δυνατότητα να πάρει παιχνίδια και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Nα σημειωθεί πως πριν την εμπειρία της Ρωσίας, ο Χολμέν αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία στην Έλφσμποργκ, παίζοντας 75 παιχνίδια με τη φανέλα της, στο διάστημα 2013-2016. Η Ντιναμό τον ξεχώρισε και δαπάνησε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό της, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Ένα συμβόλαιο που φέτος έφτασε στο τέλος του, καθώς ο Χολμέν δεν αποδέχθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε, αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μια πρόκληση που κατά πάσα πιθανότητα θα βρει στην ΑΕΚ, μιας και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ