Σε τι διαφέρει ο Αλέξης από τον Βελόπουλο;

Σε τι διαφέρει ο Αλέξης από τον Βελόπουλο;

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί. Δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πραγματικός νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης. Το 23.7% είναι ένα τεράστιο νούμερο.

ΑΥΤΟΝ τον έρημο, αυτόν τον καψερό τον Τέρενς Κουίκ, τον σκέφτηκε κανένας; Αυτόν τον δόλιο. Τι θα κάνει από τις 7 Ιουλίου και μετά; Πως θα τη βγάζει; Κι είναι και στην ευαίσθητη ηλικία, μεταξύ ογδόντα και θανάτου. Να αλλάξει για δεύτερη φορά επάγγελμα; Μετά από δημοσιογράφος και πολιτικός, τι; Στα εβδομήκοντα δύο του χρόνια, τι; Όπως ακριβώς το έχει περιγράφει η λαϊκή μούσα. «Και που θα λημεριάσουμε, που θα κάνουμε λημέρι, Κακαράπη και Νταβέλη».

ΔΕΝ πρόκειται περί ληστού βεβαίως. Αλλά σ’ αυτή ακριβώς την κατάσταση βρίσκεται ο συμπαθής Τέρενς. Ταλαιπωρημένος από τα συνεχή και αδιάκοπα ταξίδια. Με τα μίλια που έχει διανύσει, αυτά τα τέσσερα χρόνια, εάν επρόκειτο περί ιπτάμενου φροντιστού, θα είχε θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Στην Υποσαχάρια Αφρική και στο Μαλάουι. Στο Αζερμπαϊτζάν και στη Βοστώνη. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πόσες φορές έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους. Με την ιδιότητα του υφυπουργού εξωτερικών αρμόδιου για θέματα απόδημου ελληνισμού. Έχει χάσει τον λογαριασμό.

ΤΙ θα κάνει αυτός ο άνθρωπος από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και μετά; Θα τον πετάξουμε σαν άδειο σακί; Θα βρεθεί στα αζήτητα σαν άδειο τσουβάλι; Και δεν κουβαλάει στις στιβαρές του πλάτες, μόνο τα 72 του χρόνια. Τα χρέη του, υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο. Σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες, ο μειλίχιος Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, όφειλε. Σε δάνεια 863 χιλιάρικα. Στην εφορία 273.000 και δέκα χιλιάρικα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας βουλευτών. Τώρα με τις 120 δόσεις θα πάρει μία ανάσα, αλλά τα λεφτά είναι πολλά. Πολλά για 72 ετών άνθρωπο. Με την κρίση βέβαια, ήρθαν τα πάνω κάτω. Είναι απορίας άξιον όμως, πώς ένας μη επιχειρηματίας και καλοπληρωμένος σαν επαγγελματίας, έφτασε να χρωστάει αυτά τα λεφτά. Αυτόν τον άνθρωπο εμπιστεύθηκε ο Αλέξης. Αυτός ο άνθρωπος στηρίζει την κυβέρνηση. Όταν στα 72 σου χρόνια χρωστάς αυτά τα λεφτά, που για να τα ξεπληρώσεις πρέπει να φτάσεις 100 χρονών, όχι στον Τσίπρα, στο διάολο πουλάς την ψυχή σου. Σαν τον Φάουστ.

ΤΙ θέλει να πει, ο ποιητής; Ότι αυτοί που αποτιμάνε το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν ξέρουνε πού τους πάνε τα τέσσερα. Μυρωδιάδες είναι. Πόθεν προκύπτει η συντριβή; Επειδή ο Κυριάκος τους έριξε δέκα μονάδες στο κεφάλι; Θρίαμβο περιφανή κατήγαγε ο Αλέξης. Πάρε εσύ αυτόν τον αχταρμά, κατέβασέ τον στις εκλογές και φτάσε το 23.7%. Τεράστιο νούμερο. Μιά κυβέρνηση της πλάκας, που στηρίζεται σε κάποια νούμερα. Ζουράρις, Παπακώστα, Μεγαλοοικονόμου, Τέρενς Κουίκ κι ο ένας ο μοναδικός και ανεπανάληπτος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Τους βλέπει η Ανίτα Πάνια και ξερογλείφεται. Αν τους είχε στην εκπομπή της, θα έσπαγε τα κοντέρ της τηλεθέασης. Ένα δήθεν αριστερό κόμμα, που οι τρεις στους έξι ευρωβουλευτές που έβγαλε, δεν είναι δικοί του. Ένας ηθοποιός ο Γεωργούλης, η παλαίμαχος γκόμενα Έλενα Κουντουρά και ο εγγονός του παππού του, Πέτρος Κόκκαλης. Ένα δήθεν αριστερό κόμμα, που ο αρχηγός αναφέρεται στον Άρη Βελουχιώτη και κάνει διακοπές σε ξένο κότερο.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να τους είχανε πάρει με τις ντομάτες. Σε τι διαφέρει δηλαδή ο Αλέξης από τον Βελόπουλο; Ψέματα λέει ο ένας, ψέματα λέει κι ο άλλος. Δεν είναι ποιοτική η διαφορά τους. Ποσοτική είναι. Κι είναι ένα ζήτημα, ποιός από τους δύο, έχει πει τα μεγαλύτερα. Ποιο είναι μεγαλύτερο ψέμα δηλαδή; Οι επιστολές του Ιησού Χριστού που πουλάει ο Βελόπουλος ή το σότο που πούλησε ο Αλέξης ότι θα έσκιζε τα μνημόνια; Σε ρωτάω. Ποιος κορόιδεψε περισσότερους; Κι εξακολουθεί να τους κοροϊδεύει. Με τον Θύμιο Λυμπεροπούλο και τον Στέφανο Τζουμάκα, να πιάνει 23.7%. Του δημοτικού σχολείου είναι ο Βελόπουλος. Σε σχέση με τα πτυχία και τα ντοκτορά του Αλέξη στο ψέμα. Στην πολιτική απάτη. Μεροκαματιάρης είναι ο Βελόπουλος. Εξ ου και περιορίστηκε στο ταπεινό 4%. Ο Αλέξης στο ψέμα είναι βαριά βιομηχανία.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΣΟΚ και σχεδόν εξαερώθηκε. Κι αυτός ο συρφετός του Σύριζα με τους Κατρούγκαλους και τους Κουρουμπλίδες, αντέχει. Τρομερό νούμερο, τεράστιο, είναι το 23.7%. Όχι δάκρυα γι’ αυτό το κόμμα. Όχι δάκρυα γι’ αυτόν τον Αλέξη. Τιμή και υπερηφάνεια. Δόξα και τιμή στον Αλέξη. Ψηλά τις κόκκινες σημαίες. Δεν σταματάμε να τραγουδάμε. Γίγαντας ο Αλέξης. Πάρε εσύ στις πλάτες σου τη Ρένα Δούρου και κουβάλησέ την. Πάρε τον Μπελαβίλα κι όλους αυτούς τους ανύπαρκτους. Κάνε πρωταθλητισμό με τον Αλέκο Τάτση και τον Ξενοφώντα Γήττα. Όχι Βήτα Εθνική, σούμπιτος στο Τοπικό πέφτεις. Κι ο Αλέξης με τον Πλατέλα και τον Αραβίδη της πολιτικής, τους κρατάει δεύτερους. Με μία καλή κλήρωση μπαίνουνε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Etorre Petrolini-Tango Romano

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ