Η προοπτική των «αιωνίων» και η ζωή στο Περιστέρι

Η προοπτική των «αιωνίων» και η ζωή στο Περιστέρι

Ο 18χρονος γκαρντ ενθουσιάζει ως πρότζεκτ, έχει… ψηθεί υπό τις οδηγίες του Άρτζι και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Σίγουρα η περίπτωση του είναι μία ικμάδα αισιοδοξίας για το δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ. Ο Ζώης Καράμπελας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, ο Αργύρης Πεδουλάκης τον σύστησε στο ευρύ κοινό και το Περιστέρι απέκτησε έναν ακόμα ήρωα στη εξαιρετική του χρονιά στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια.

Ένα 18χρονο παλικαράκι, κοντό για το άθλημα που αποφάσισε να ακολουθήσει (μόλις 1,81μ), με περίσσιο όμως τσαμπουκά, μυαλό ξυράφι και θράσος βετεράνου.

Ξεχώρισε λοιπόν την φετινή χρονιά ο πιτσιρικάς που ξεκίνησε την διαδρομή του στο μπάσκετ στο Πόρτο Ράφτη, είδε τον Δούκα ως σκαλοπάτι για το Περιστέρι και πλέον έχει αναγκάσει τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ να έχουν κυκλώσει το όνομά του με ένα κόκκινο ή πράσινο χρώμα. Μόνο κοινό μυστικό δεν είναι λοιπόν ότι δύο αιώνιοι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (και αντίστροφα), έχουν στο ραντάρ τους το νεαρό Ζώη.

Το τεράστιο ερωτηματικό στην περίπτωσή του όμως είναι ένα, και δεν αναφερόμαστε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του καθώς το μέλλον είναι μπροστά του και με την σωστή νοοτροπία και την δουλειά να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αλλά τον ρόλο του σε ένα τέτοιο σύνολο. Πως θα μπορέσει να χωρέσει σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός;

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι Πράσινοι έχοντας ένα ρόστερ με ελληνικό ύφος, δύσκολα θα είχε την δυνατότητα να του δώσει χρόνο από την επόμενη σεζόν. Εχοντας μάλιστα και τον φερέλπι Καλαϊτζάκη στην ομάδα, για τον οποίο στάζει μέλι ο Πιτίνο. Από την άλλη, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για την απόκτησή του και να δώσει ως δανεικό τον Καλαϊτζάκη; Ή ακόμα και να τον αποκτήσει και να τον αφήσει ως δανεικό στην ομάδα που αγωνίστηκε φέτος;

Από την μεριά τους οι Ερυθρόλευκοι και εάν παίξουν όντως στην Α2, έχουν το βάθος για να του δώσουν χρόνο συμμετοχής και να τον προετοιμάσουν για την πρώτη ομάδα. Ο Μπλατ θα είναι από πάνω του διαρκώς, θα ελέγχει την πρόοδό του και θα έχει άποψη για την εξέλιξή του. Βέβαια αυτό το ενδεχόμενο θα τον βρει να αγωνίζεται στην κατώτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν είναι και σίγουρο εάν θα ενδιαφέρει και τον ίδιο. Και ας ανήκει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Και στο βάθος το Περιστέρι. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της, η ομάδα των δυτικών προαστίων, θα τον έχει ως πρώτο βιολί την επομενη χρονιά. Θα παίζει παραπάνω από φέτος, θα βελτιώσει το παιχνίδι του, θα γίνει περιουσιακό στοιχείο του Περιστερίου και ένας παίκτης που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Η οποία θα δοκιμάσει λογικά τις δυνάμεις της στην Ευρώπη, σενάριο που θα τον ευνοήσει ακόμα περισσότερο.

Το καλοκαίρι λοιπόν είναι ενδιαφέρον και για τον Καράμπελα. Το που θα καταλήξει και γενικότερα το που αγωνίζεται κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν συνεχίσει έτσι θα μας απασχολήσει και με το παραπάνω. Το μέλλον του το ορίζει ο ίδιος, καθώς αν παραμείνει προσγειωμένος και στο έδαφος, έχει τα στοιχεία για μία λαμπρή καριέρα.

Καθρέφτης όλων εξάλλου είναι ο αγωνιστικός χώρος και στην περίπτωση του Καράμπελα το παρκέ..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ