Η δικαίωση του «σπόρου»!

Η δικαίωση του «σπόρου»!

Ο Πάουλο Μπέντο μπορεί να χειρίστηκε λάθος κάποιες καταστάσεις στον Ολυμπιακό, αλλά η περίπτωση του Νικολάου μας θυμίζει ακόμη τη δουλειά του…

Ήρθε στο Ρέντη τον Αύγουστο του 2016 και παρέλαβε τον Ολυμπιακό σε κατάσταση σοκ, μετά τον αποκλεισμό του από την Χάποελ Μπερ Σεβά, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάφερε να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα με το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες στην παράταση του δεύτερου αγώνα με την Αρούκα στο Καραϊσκάκη και στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με σχετική άνεση, μετά τις «τριάρες» που έριξε σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στα ματς του πρώτου γύρου στο Φάληρο (χωρίς… εξυγίανση, τότε) και έφτασε τον Ολυμπιακό μέχρι τους «16» του Γιουρόπα, αν και στον όμιλο τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Παρά ταύτα πέρασε και την Οσμάνλισπορ, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν στον ερυθρόλευκο πάγκο στα ματς με την Μπεσίκτας!

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν ένας από τους Πορτογάλους που συνεργάστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά στην ιστορία θα μείνει για την «επανάσταση» που επιχείρησε, βάζοντας στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα παίκτες από την Ακαδημία. Τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου, τον Μανθάτη…

Όπως είχε υπογραμμίσει τότε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κανένας άλλος προπονητής δεν είχε επιχειρήσει κάτι τέτοιο, αφού οι περισσότεροι πρόσεχαν την καριέρα τους και είχαν το ενδιαφέρον τους στο να πάρουν το πρωτάθλημα. Για αυτό και ακολουθούσαν τη συνταγή με τους έμπειρους παίκτες και δεν υπήρχε στο μυαλό τους η προώθηση των νεαρών.

Κι όμως ο Ολυμπιακός ακόμη εισπράττει από το «σπόρο» που έριξε πριν από τρία χρόνια ο Μπέντο. Ο Ρέτσος πήγε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με το ποσό ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή των 22 εκατομμυρίων ευρώ. ενώ τώρα ο Νικολάου μένει στην Έμπολι αντί τεσσάρων εκατομμυρίων. Κι όποιος παρακολουθεί το πορτογαλικό ποδόσφαιρο θα έχει μάθει ότι η Μπράγκα ζητάει 20 εκατομμύρια για τον Βιάνα, τον οποίο είχε φέρει ο Μπέντο στο Ρέντη, αλλά τότε οι περισσότεροι από εμάς (χωρίς να εξαιρούμε τον εαυτό μας…) τον είχαμε βγάλει άχρηστο.

Τρεις στόπερ κοντά στα… 50 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι και μικρό πράγμα, έτσι δεν είναι; Ο χειρισμός του βέβαια στην περίπτωση του Ανσαριφάρντ ήταν ολίγον «άξεστος» και μετά από ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έγινε απαράδεκτος για αυτό και πήγε σπίτι του. Την επόμενη σεζόν ο Ιρανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού βγάζοντας οφσάιντ τον Πάουλο Μπέντο που προτιμούσε τον Καρντόσο για τη θέση του φορ.

Προφανώς και ο προπονητής δεν είχε δίκιο σε κάθε περίπτωση, όμως αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι κι αν ψάξουμε για τον «αλάνθαστο», τότε ίσως να περιμένουμε για πολύ. Ωστόσο αυτό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι ότι ο Μπέντο είχε τη διορατικότητα όσο και την τόλμη να βάλει στη βιτρίνα του Ολυμπιακού τους «μπέμπηδες».

Ακόμη και αν έπαιζε το κεφάλι του πριν από το ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, καθώς προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες, από την Λάρισα στο πρωτάθλημα και από τον ΑΠΟΕΛ, εντός, στο Γιουρόπα, όμως τελικά αυτός που έφυγε-τότε-ήταν ο Κετσπάγια. Μη νομίσετε ότι είναι πάντα απλό να ερμηνεύσουμε τα «μυστήρια» της μπάλας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ