Βραζιλιάνικη… «κυβέρνηση» στον ΠΑΟΚ

Βραζιλιάνικη… «κυβέρνηση» στον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες από τη χώρα της σάμπα και του καφέ είναι περισσότεροι στον Δικέφαλο ακόμη και από τους Έλληνες.

Με τις προσθήκες του Ισμαέλ Σίλβα και του Ροντρίγκο Σοάρες, η βραζιλιάνικη παροικία του ΠΑΟΚ κάνει… Κυβέρνηση! Οι παίκτες από τη Βραζιλία είναι περισσότεροι από τους Έλληνες που μένουν στην ομάδα από το περσινό ρόστερ… Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά γεγονός!

Δεν είμαι από αυτούς που ζητούν επίμονα περισσότερους Έλληνες στο δυναμικό του ΠΑΟΚ.

Αντιθέτως είμαι ξεκάθαρα της γνώμης ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι που μπορούν να αποκτηθούν και αυτοί που μπορούν να προσφέρουν τα περισσότερα ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες, Βραζιλιάνοι, Αιγύπτιοι, Κινέζοι ή Κονγκολέζοι.

Σίγουρα όταν ένα παιδί (συνήθως Ελληνάκι…) από τις Ακαδημίες φτάνει στην πρώτη ομάδα (όπως πχ ο Πέλκας, ο Κουλούρης κτλ) γνωρίζει καλύτερα τι εστί ΠΑΟΚ και έχει μεγαλύτερο δέσιμο με τον σύλλογο. Αλλά το δέσιμο με τον σύλλογο και η καταγωγή του δεν μπορούν να αποτελούν από μόνα τους εισιτήρια για να παίξει στον ΠΑΟΚ, για το επίπεδο που έχει φτάσει ο Δικέφαλος.

Η παρατήρησή μου για τους Βραζιλιάνους της ομάδας είναι ξεκάθαρα καταγραφή γεγονότων και μια πραγματικότητας ασυνήθιστης.

Εδώ και πολλά χρόνια οι ξένοι του ΠΑΟΚ (κοινοτικοί και μη) είναι συνήθως περισσότεροι στο σύνολο από τους Έλληνες του ρόστερ (με εξαίρεση λίγες σεζόν). Αλλά μάλλον ποτέ ένα άλλο μόνο του έθνος δεν υπερίσχυσε των εγχώριων Ελλήνων παικτών του Δικέφαλου.

Τώρα έρχονται ο Ισμαέλ Σίλβα και ο Ροντρίνγκο Σοάρες, στην ομάδα υπάρχουν ήδη οι Βραζιλιάνοι Μάτος, Μαουρίσιο, Ενρίκε και Ζαμπά, συν τον Λημνιό ο οποίος είναι μισός Βραζιλιάνος (η μητέρα του είναι από τη χώρα του καφέ), οπότε σύνολο ο Δικέφαλος έχει 6,5 Βραζιλιάνους στο ρόστερ του!

Με δεδομένες τις αποχωρήσεις τριών Ελλήνων παικτών που τελείωσαν τα συμβόλαιά τους και αποχωρούν (Γλύκος, Μαλεζάς και Καρέλης) στον ΠΑΟΚ μένουν (προς το παρόν) 3,5 εγχώριοι παίκτες από το περσινό ρόστερ οι Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Πέλκας και Λημνιός (είπαμε αυτός είναι και μισός Βραζιλιάνος…) συν κάποιοι νεαροί από τη Β’ ομάδα (Παπαδόπουλος, Λύρατζης, Μπαλογιάννης).

Πρέπει να είναι πρώτη φορά στην ιστορία του Δικέφαλου που συμβαίνει να έχει στο ρόστερ του την ίδια σεζόν τουλάχιστον έξι παίκτες από άλλη χώρα πλην της Ελλάδας.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που όλοι οι παίκτες που καταλαμβάνουν θέσεις ξένων (μη κοινοτικών) στον ΠΑΟΚ θα είναι επίσης από μία μόνο χώρα (τη Βραζιλία).

Οι επιτελείς του Δικέφαλου έχουν αποφασίσει να επενδύσουν περισσότερο σε Βραζιλιάνους (θυμίζοντας λίγο το μοντέλο της Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου) τα τελευταία χρόνια και τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ θα έχει στο ρόστερ του περισσότερους παίκτες από τη χώρα της σάμπα και του καφέ από ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ