Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Η Εθνική μας ομάδα έχει χάσει τον προσανατολισμό της και υποχρεώνεται σε ρόλο κομπάρσου!

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από τον αγώνα της Ιταλίας με την Ελλάδα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεχόταν την έντονη κριτική από τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους για τη δυστοκία των επιθετικών του..

Όταν όμως οι παίκτες του βρήκαν το «πέρασμα» από τη δεξιά πλευρά της ελληνικής άμυνας, τότε έφτασαν στα δίχτυα της εστίας μας και μάλιστα τρεις φορές μέσα σε εννέα λεπτά. Από την πλευρά όπου έλειπε ο Βασίλης Τοροσίδης έκαναν όλη τη ζημιά οι Ιταλοί, αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε να αφήσει έξω από το πλάνο του τον αρχηγό της Εθνικής και να κάνει τους πειραματισμούς του με τον Ζέκα και τον Μαυρία. Οι «αμαρτίες» πληρώνονται κι αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο…

Κατά τα άλλα η Ελλάδα μπήκε άσχημα σε ένα ακόμη παιχνίδι όπως το… συνηθίζει με τον Άγγελο στον πάγκο της. Με την Βοσνία και την Τουρκία (στο τελευταίο φιλικό) δέχθηκε δύο γκολ στο ξεκίνημα, με τους Ιταλούς πήγε στα τρία. Την έχει χάσει προ πολλού την καλή ανασταλτική της λειτουργία η εθνική μας, αν και αυτό ήταν το μεγάλο της ατού και παρά το γεγονός ότι διαθέτει στόπερ του επιπέδου των Παπασταθόπουλου και Μανωλά.

Από τα απίστευτα κι όμως αληθινά, ενώ η άνοδος του Σιόβα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Μαντσίνι να πατάνε στην περιοχή μας ερχόμενοι από την πίσω ζώνη, όπως συνέβη στο δεύτερο γκολ των Ιταλών.  Ο Φορτούνης έπαιξε σέντερ φορ, σε πατέντα που έχει προκύψει στον Ολυμπιακό, όταν με αυτήν οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρία γκολ στην Μίλαν και την άφησαν εκτός Γιουρόπα Λιγκ, όμως παίζει ρόλο και ποιο είναι το γενικότερο σχέδιο.

Όπως και άλλο Καραϊσκάκη, κι άλλο Ολυμπιακό Στάδιο. Πώς να παίξεις με έναν ανώτερο από εσένα αντίπαλο σε τόσο μεγάλο αγωνιστικό χώρο; Δεν σε ευνοεί, αλλά από τη στιγμή που δεν βόλευε τον Γραμμένο και τον Βασιλειάδη να πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη, για ευνόητους λόγους,  έγινε η «αλλαγή» και το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι μας.  Άλλη μία «αμαρτία» που δεν έμεινε ατιμώρητη από την μπάλα.

Το αποτέλεσμα της «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αντίκτυπο στην Εθνική μας ομάδα και είναι οδυνηρό. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι διαφορετικά από τη στιγμή που διαθέτουμε αυτό το πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστές τους… διαιτητές και τις πιο πολλές ομάδες να συμμετέχουν για λόγους τηλεοπτικού συμβολαίου. Να δούμε τώρα ποια θα είναι η διαχείριση για τον αγώνα με την Αρμενία όπου η Εθνική μας θα πρέπει να βρει και τα γκολ. Ο θεός να βάλει το χέρι του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ