Θα ξεχαστεί ο Μέλμπεργκ;

Θα ξεχαστεί ο Μέλμπεργκ;

Εδώ και… χρόνια κρατάει η κουβέντα για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ παραμένει ακόμη και τώρα στο κάδρο κι ας έχουν μπει στο ταμείο της ερυθρόλευκης εταιρίας κοντά στα 37 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των Μανωλά και Ρέτσου. Ποιος θα το πίστευε ότι το κέντρο της άμυνας των ερυθρόλευκων θα […]

Εδώ και… χρόνια κρατάει η κουβέντα για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ παραμένει ακόμη και τώρα στο κάδρο κι ας έχουν μπει στο ταμείο της ερυθρόλευκης εταιρίας κοντά στα 37 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των Μανωλά και Ρέτσου.

Ποιος θα το πίστευε ότι το κέντρο της άμυνας των ερυθρόλευκων θα έκρινε το νικητή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, καθώς ο Ένγκελς πέτυχε το πολύτιμο γκολ, ενώ ο Σισέ ήταν ανίκητος και στον αέρα και στο έδαφος.  Και οι δύο βρίσκονται κοντά στα δύο μέτρα , σε ύψος, αλλά ο Λεμονής μπόρεσε και τους ταίριαξε, αφήνοντας εκτός τον Νικολάου που ήταν ο πρωταγωνιστής στο «Καμπ Νόου».

Υπάρχει λοιπόν ταλέντο και στην κόκκινη άμυνα και ειδικά το κόψιμο του Σισέ στον Βαρέλα, όταν του έβαλε την κόντρα στην προβολή που επιχείρησε, δεν το βλέπουμε συχνά στα γήπεδα. Απλά παίζει ρόλο και η διαχείριση του αγώνα, το πώς θα παραταχθεί η ομάδα στο γήπεδο.

Ο Λεμονής πήρε ένα ακόμη ντέρμπι επειδή κράτησε τους παίκτες του στο δικό τους γήπεδο, σαν να έπαιζανσε  αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά ξέκοψε τον Πρίγιοβιτς από την υπόλοιπη ομάδα. Ήταν ένα ματς που πήγε στην τακτική και το πάθος των παικτών.

Ο Ολυμπιακός ξέρει να αντιδρά στους αγώνες που θεωρούνται «δίχως αύριο», καθώς αν νικούσε ο ΠΑΟΚ, τότε θα πήγαινε τη διαφορά στους επτά βαθμούς και οι ερυθρόλευκοι θα είχαν και την «επίσκεψη» του Σαββάτου στη Λεωφόρο, άρα όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Με αυτήν τη νίκη τους οι κόκκινοι παρέμειναν σε τροχιά τίτλου όμως αυτήν την τακτική άντε να μπορέσουν να την εφαρμόσουν και εναντίον του Παναθηναϊκό και στα υπόλοιπα ματς θα πρέπει να βρούνε τις δυνάμεις και να ανέβουν στο γήπεδο.

Στον ανοιχτό το χώρο απαξιώθηκαν ο Μποτία και ο Ντα Κόστα, όπως και οι περισσότεροι από τους κεντρικούς αμυντικούς που πέρασαν από το λιμάνι. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ζαμπράνο είχε βρεθεί στην ατζέντα των δύο μονομάχων του Καραϊσκάκη και τελικά κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Και αν και πολύ πιο έμπειρος εντούτοις από τη δική του λάθος απόκρουση κατέληξε η μπάλα στον Ένγκελς κι από εκεί στα δίχτυα του Ρέι.

Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν κρίνεται σε ένα παιχνίδι κι αυτό ισχύει διαχρονικά για όλους. Απλά ο Ολυμπιακός μας έδειξε ότι διαθέτει αρκετό ταλέντο και στην άμυνά του αρκεί να το αξιοποιήσει σωστά!   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ