Όταν ο γαύρος υποκλίνεται σε ΠΑΟΚ και εξυγίανση

Όταν ο γαύρος υποκλίνεται σε ΠΑΟΚ και εξυγίανση

Ο Φορτούνης ήταν σούπερ γιατί αναγκαστικά έπαιξε όρθιος, δεν τον έπαιρνε να ξαπλώνει κάθε τρεις και λίγο, όπως είχε μάθει τα προηγούμενα χρόνια.

«Έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα. Οι άλλοι είχαν έτοιμο υλικό. Και επίσης αντιμετωπίσαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό».

Τάδε έφη μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην Α Bola ο προπονητής του Ολυμπιακού, απαντώντας σε ερώτηση για τη μη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, ο Πορτογάλος αποτύπωσε όλη την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, που έβλεπαν άπαντες. Βάλτε μέσα κι εκείνους που περίμεναν πως και πως ένα ανάποδο πλάγιο υπέρ του ΠΑΟΚ, για να ξεσαλώσουν. Το αντιλαμβανόταν κι αυτοί πως ήμασταν σαφώς καλύτεροι, απλώς ήταν επιφορτισμένοι με το θεάρεστο έργο κατασκευής άλλοθι για την αποτυχία τους.

Σιγά σιγά τα ομολογούν μόνοι τους χωρίς πίεση, με πρώτο και καλύτερο τον Βαγγέλα που ενώ πρόπερσι κατηγορούσε τον Τσίπρα πως παραγγέλνει πρωταθλήματα, παραδέχτηκε πως αιτία της αποτυχίας ήταν η ανεπάρκεια της ομάδας του και κανενός άλλου.

Ήρθε η σειρά του προπονητή λοιπόν, να πει την αλήθεια.

Όχι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός, αυτό δεν το αμφισβήτησε ούτε ο Τάκης Τσουκαλάς, αλλά να εξηγήσει το ποδοσφαιρικά αυτονόητο. Πως μια νεόκτιστη ομάδα, θα μειονεκτεί πάντα κόντρα σε μια που συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό.

Το έγραφα θυμάμαι από την αρχή της σεζόν και σε στιγμές μάλιστα που δεν αφορούσαν τον ΠΑΟΚ, πως αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του γαύρου. Η δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας έχει πάντα συνέπειες, πόσο δε όταν ο αρχιτέκτονας είναι κι αυτός νεόφερτος.

Πρεμιέρα πέρσι είχε κάνει κι ο Ουζουνίδης, μόνο που εκείνος δεν ήταν άγνωστος στα μέρη μας, για να προσαρμόσεις τους άλλους στο δικό σου τρόπο σκέψης, πρέπει βασικά να προσαρμοστείς εσύ ο ίδιος στο υπόλοιπο περιβάλλον.

Δε θέλω να ΄μαι άδικος με κανέναν ο Μάρτινς έκανε καλή δουλειά, από ένα σημείο και μετά η ομάδα του απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα, που αποτελεί μια βάση. Αυτό εκτιμήθηκε και παρέμεινε στον πάγκο.

Θα βρείτε πολλά κοινά με την περίπτωση Λουτσέσκου, που επίσης έδειξε να χωλαίνει τους πρώτους μήνες της θητείας του, στην πορεία του χρόνου όμως η ομάδα βρήκε τα πατήματα της. Και την επόμενη χρονιά, η ομάδα του ήταν ακόμα πιο δεμένη, οπότε είναι δεδομένο πως του χρόνου ο γαύρος θα είναι καλύτερος.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας λοιπόν τις οπαδικές διαφορές, συμφωνούμε όλοι πως σε επίπεδο κορυφής τουλάχιστον, το επόμενο πρωτάθλημα θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Είπε και κάτι ακόμα ο Μάρτινς, πως «φτιάξαμε παίκτες που είναι στο στόχαστρο μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως ο Φορτούνης, ο Σισέ, ο Ποντένσε, ο Καμαρά»

Θα μείνω στον πρώτο, διότι ο Φορτούνης είναι παλιός, επομένως υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο παίκτης όντως έκανε τρομερή σεζόν, πραγματικά ζωγράφιζε στο χόρτο, αν δεν υπήρχε Βιειρίνια θα τον ψήφιζα με κλειστά μάτια για mvp του πρωταθλήματος.

H αξία του ήταν δεδομένη βεβαίως, δεν ανακαλύφθηκε αυτή τη χρονιά, φέτος όμως έσπασε όλα τα κοντέρ, ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του. Ακόμα κι αν ήταν μέλος μιας ομάδας που ψαχνόταν, ήταν ασύνδετη σε ένα μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος, οπότε ήταν καταδικασμένος περισσότερο να τη βοηθάει εκείνος, παρά να βοηθιέται από αυτήν.

Ακόμα κι έτσι όμως ήταν εξαιρετικός κι λόγος είναι προφανής, αφού φέτος αγωνίστηκε όρθιος. Αναγκάστηκε να παίξει έτσι, δεν είχε άλλη επιλογή, δεν τον έπαιρνε να ξαπλώνει κάθε τρεις και λίγο, όπως είχε μάθει τα προηγούμενα χρόνια.

Η ρημάδα η εξυγίανση λοιπόν, που λοιδορήθηκε τόσο από Πειραιά μεριά, επειδή τους έκοψε την κακιά συνήθεια να κερδίζουν κάλπικους βαθμούς κάνοντας βουτιές, κυριολεκτικά εκτόξευσε έναν ποδοσφαιριστή, βοηθώντας τον να κάνει τη σεζόν της ζωής του.

Με την τακτική που ακολουθούσε διαχρονικά ο Ολυμπιακός, πέρα από το ποδόσφαιρο, κατέστρεφε και τα δικά του περιουσιακά στοιχεία. Κρίμα να έχεις καλούς παίκτες και να μην αξιοποιούνται στο έπακρο, ωθούμενοι στο θέατρο και το καραγκιοζιλίκι.

Να δίνανε σε μένα κι εσένα που με διαβάζεις φανέλα να παίξουμε, θα ήταν αποδεκτό να βουτάμε, μην έχοντας άλλη επιλογή από το να παριστάνουμε τους ψόφιους κοριούς.

Όταν έχεις παίκτη σαν τον Φορτούνη όμως είναι έγκλημα να τον χαλαλίζεις, άσε τον άνθρωπο να κάνει τα μαγικά του, αφού μπορεί.

Που θα πάει όμως, όπως ο Βαγγέλας ομολόγησε παλιότερα πως δεν του έφταιγε κανένας άλλος πλην της ομάδας του κι ο Μάρτινς παραδέχτηκε πως ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός και σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως καταλάβουν οι γαύροι πως ήταν και οι ίδιοι θύματα των παραγκών που έστηναν…

ΥΓ. Ο -για- Όσκαρ παραμένει άνεργος και βγάζει τα προς το ζην παριστάνοντας τον σχολιαστή σε Ισπανικό ΜΜΕ, αν ο Μάρτινς έδινε εκεί τη συνέντευξη, στο άκουσμα των αιτιάσεων για την απώλεια του πρωταθλήματος, θα σχολίαζε: «Καλά τα λες συνάδελφε, ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός, πιο δεμένος ως ομάδα, δεν πέταξαν και ρολό ταμειακής στην Τούμπα, πως να πάρεις πρωτάθλημα. Όλα στραβά σου πήγαν…»

Να με συμπαθάτε για το extreme φινάλε, σήμερα παραήμουν ευγενικός, μελιστάλακτος και τρυφερός για τα δεδομένα μου και είπα να το ισορροπήσω κάπως …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ