Μακέτα της κούπας και φιέστα τίτλου σε virtual reality

Μακέτα της κούπας και φιέστα τίτλου σε virtual reality

Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν παίξει διπλάσιες φορές με τον Καμπανιακό και το Αγιονέρι, παρά με Παναθηναϊκό και χαρτί.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης μου στα γραφεία του to10.gr πριν κάνα μήνα, ζήτησα ενημέρωση από το υπουργικό συμβούλιο της ιστοσελίδας για την προέλευση των ερωτικών μηνυμάτων, που αναφέρονται σε μένα. Η απάντηση δε με εξέπληξε, καθώς επιβεβαίωσε την αδυναμία που μου έχουν οπαδοί του «ο Άρης» και της ομάδας του χάρτου.

Πρόσφατα εγκαινίασα και άτυπο διαγωνισμό γραφικότητας, μεταξύ τους.

Οι πατροπαράδοτα πρωτοπόροι του «ο Άρης» είχαν χάσει τα πρωτεία από τους ομόχρωμους και συνταξιδιώτες τους στην επαρχιακή τουρνέ, οπότε μάλλον δε συμβιβάστηκαν με την ιδέα απώλειας του τίτλου.

Είχαν μείνει στο παραμύθι των διαρκείας, που μετά το δήθεν χαμό της πρώτης ημέρας με συνωστισμούς που θα ζήλευε και η Ρεπούση, τα ρεπορτάζ εξαφανίστηκαν από το χάρτη.

Με το τουφέκι ψάχνουν πελάτη, όποιον εμφανιστεί, μαζί με το διαρκείας τον κερνάνε και ένα ποτήρι σαμπάνια, από τη φθηνή εννοείται…

Για να είμαστε ακριβείς, μεσολάβησε και η βόμβα πως ο Καρυπίδης μπαίνει σε Αγγλική ομάδα. Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Ερέρα αυτό, να φανεί και καλά πως ο ξάδερφος δεν έχει ανάγκη από χρήμα, του περισσεύει και είπε να το επενδύσει.

Λίγο πιο μετά, μάθαμε πως μπαίνει ως μικρομέτοχος στην Τσάρλτον!

Εκεί λοιπόν που έλεγες πως θα μείνουν στα κλασικά που κάνουν κάθε χρόνο, έσκασε η είδηση μεγατόνων. Ο ξάδερφος του προέδρου, παρουσίασε μακέτα του νέου γηπέδου, σε φωτογραφία! Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αληθινή μακέτα, ένας φωτοσοπάς αρκεί γι αυτό που εμφάνισαν! Εξαφανίζει κυτταρίτιδα, μετατρέπει το φαλακρό σε Βαλντεράμα, διορθώνει τη μπυροκοιλιά κάνοντας την καλοριφέρ, στο γήπεδο θα κωλώσει;

Η πλάκα είναι πως αυτοί ουδέποτε είχαν την κατασκευή γηπέδου στα πλάνα τους, κλαίγονταν να τους φτιάξουν δωρεάν πάρκινγκ.

Ο ξάδερφος του προέδρου όμως είναι γάτα, όλοι κατασκευάζουν γήπεδα με το στόμα σου λέει, να μην πουλήσουμε κι εμείς ένα στο μιλητό; Προεκλογική περίοδος έρχεται, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα περάσουν από Θεσσαλονίκη, τι κόστος έχει να πούνε δυο καλά λόγια για τη μεγάλη ομάδα της περιοχής του Χαρίλαου και το δίκαιο αίτημα της; Μόλις ο Καμμένος παραχώρησε κάτι στρέμματα στον ΠΑΟΚ να φανταστείτε, στη γειτονιά έβαλαν τα κλάματα κι ο υπουργός πήρε τηλ τον ξάδερφο του προέδρου ρωτώντας τι χάρη θέλει. Ο τελευταίος του ζήτησε να γίνουν βελτιωτικά έργα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας που σημειώστε πως είναι προσημειωμένο από το ΙΚΑ και να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου. Απλά πράγματα δηλαδή, θα έπιανε το ένα πέταλο ο Καμμένος, το άλλο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ, τράβα ο ένας, τράβα κι άλλος, το γήπεδο θα ξεχείλωνε σαν σώβρακο!

Απλώς ο Καμμένος την έκανε Λούης από την κυβέρνηση και δεν πρόλαβε, το κοινοβούλιο όμως είναι γεμάτο καμένους και καημένους.

Επιστρέφοντας στη φωτό της μακέτας, το γήπεδο προεξέχει από τις τριγύρω πολυκατοικίες όσο το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο, που να το σκεφτεί ο κατασκευαστής όμως, φωτοσοπάς είναι όχι πολιτικός μηχανικός…

Ντέφι να γίνουν οι συντελεστές δόμησης λοιπόν, παπάδες να πουλήσουμε τώρα που γίναμε ρεντίκολα με τα δανεικά από τους Ραούλ Μπράβους, βάλε γράμματα χασάπη, που λέμε..

Τα δεδομένα κατασκευής γηπέδων στην Ελλάδα, είναι λίγο πολύ γνωστά. Πέρα από τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις και το ότι πρέπει να δώσεις κάτι (οικόπεδο ή ανάληψη κόστους κατασκευής) ανάλογα με ότι έχεις, για να πάρεις αυτό που δεν έχεις από το κράτος, ο βασικός γνώμονας είναι συναισθηματικός.

Πληρώνει το κράτος πχ για τη Τζάμπα Σοφιά και προκειμένου να καμφθούν οι όποιος αντιδράσεις, υπάρχει ο αντίλογος πως μιλάμε για άστεγους φουκαράδες, που κάποτε γκρέμισε το γήπεδό τους ο Γρανίτσας και από τότε τριγυρνούν αριστερά και δεξιά σαν τους τσιγγάνους. Θες δε θες, θα τους λυπηθείς.

Με κατανόηση θα δεις και τον Παναθηναϊκό, έδρα του είναι ένα κλουβί προδιαγραφών του 60, δε δικαιούται άραγε κάτι πιο σύγχρονο; Άσχετα αν παραπαίει τον τελευταίο καιρό, μιλάμε για το σύλλογο με τη λαμπρότερη Ευρωπαϊκή ιστορία, τόσες φορές δόξασε το όνομα της χώρας στο εξωτερικό! Να μην του προσφέρει κάτι η χώρα ως ανταπόδοση;

Κάπου εκεί βασίστηκε και η κατασκευή του κλειστού της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ έδωσε το οικόπεδο μεν, ρόλο έπαιξε όμως και η κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων στη Γενεύη το 91.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος σύλλογος στη νεότερη ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που έφερνε Ευρωπαϊκό τρόπαιο και η τότε υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης είχε πει πως «το κύπελλο αποτελεί το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίον να χτιστεί το γήπεδο».

Μη βλέπετε σήμερα που κάθε πικραμένος βγάζει συμπλέγματα γράφοντας μισές αλήθειες, εκείνη την εποχή δε μιλούσε κανείς. Φέροντας κύπελλο Ευρώπης από τη Γενεύη ο ΠΑΟΚ, είχε βγάλει τη μισή Ελλάδα στους δρόμους, τα δελτία ειδήσεων δεν έπαιζαν άλλη είδηση, μετά ήρθαν Ευρωλίγκες με το τσουβάλι και κάπου συνήθισε ο κόσμος. Το 91 ήταν αλλιώς…

Όταν υπάρχει συναισθηματικό υπόβαθρο λοιπόν τα πάντα διευκολύνονται, το χαρτί είναι άστεγο, ο βάζελος είναι η δεύτερη τη τάξει ομάδα σε οπαδικό πληθυσμό κι η φυσική του έδρα έχει ελάχιστη χωρητικότητα για τη δυναμική του, ο ΠΑΟΚ έχει δικό του οικόπεδο αναλαμβάνει και τα έξοδα οπότε τι είναι να τα παραχωρηθούν κάτι στρέμματα που ούτως ή άλλως δε χρησιμεύουν σε κάτι στο σημείο που βρίσκονται.

Στον «ο Άρης» με ποιο σκεπτικό να πέσουν χρήματα από την πολιτεία για τον Χαρίλαο;

Μιλάμε κατ΄ αρχήν για ομάδα που δε γεμίζει το γήπεδο της, το τελευταίο κανονικό sold out ήταν το 2010 με τον Σπάθα, τότε που ο ΠΑΟΚ πήγαινε για πρωτάθλημα. Το αμέσως προηγούμενο, κάτι δεκαετίες πίσω.

Άφησαν δυο φορές τόγκα στο κράτος, για να μπουν στο 44 ο Ορφανός έφτιαξε ειδικό νόμο ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές από τον ΟΠΑΠ, διότι απαιτούνταν η συναίνεση τους κι αυτοί δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν.

Φέτος τους έδωσε οξυγόνο η ΕΡΤ, που να έβρισκε λεφτά ο μπατίρης μπακάλης, πόσα να δαγκώσει από τον Ραούλ πια;

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κάνει τη διαδρομή Α-Β-Γ εθνική κάτι σαν Παγκράτι-Κολιάτσου, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν παίξει διπλάσιες φορές με τον Καμπανιακό και το Αγιονέρι, παρά με Παναθηναϊκό και χαρτί.

Να πληρώσω θα σου πει το κράτος για να φτιάξει γήπεδο μια ομάδα με ιστορία, με κόσμο μιλιούνια, με προοπτική να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Έχει μια λογική.

Να φτιάξω γήπεδο σε αυτούς για να το χαίρεται το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, η Θύελλα Φιλώτα και τα υπόλοιπα χωριά της Γ εθνικής;

Τέλος πάντων, δωρεάν είναι αυτά όπως προείπα, μακέτες σε φωτογραφίες μπορεί να φτιάξει ο καθένας, δεν πληρώνει ΦΠΑ, ούτε του ζητάει κάποιος το λόγο.

Αφού πάντως είναι δωρεάν κι ο ξάδερφος του προέδρου ήταν του κινήματος «δεν πληρώνω» από την εποχή που η Ζωή Κωνστατοπούλου ήταν νήπιο, απορώ πως δεν προχώρησε παραπέρα.

Μαζί με το νέο σπίτι της ομάδας σε μακέτα, να παρουσίαζε σε μακέτα και το επόμενο πρωτάθλημα που θα σηκώσουν, μακέτα του ανοιχτού λεωφορείου που θα περιφέρει την αποστολή μαζί με το τρόπαιο και τη φιέστα τίτλου σε virtual reality.

Όταν ολόκληρη η ζωή σου είναι ένα ψέμα, τα πάντα απλοποιούνται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ