Η ώρα του «παλιού»!

Η ώρα του «παλιού»!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ετοιμάζεται από τις… διακοπές του για να βάλει μεγαλύτερα προβλήματα στους αντιπάλους του Ολυμπιακού…

Όταν βλέπεις στη φωτογραφία έναν παίκτη να προπονείται στην παραλία, τότε αυτό μάλλον σε ξενίζει. Το σύνηθες είναι να υπάρχει δίπλα του κάποια αιθέρια ύπαρξη κι όχι ένας γυμναστής, έτσι δεν είναι;

Παρόλα αυτά η τελευταία εικόνα του Ματιέ Βαλμπουενά από την Μύκονο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αν και αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που έχει πραγματοποιήσει τόσο σημαντική διαδρομή στο ποδόσφαιρο και που προφανώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα στο πρωτάθλημα της Ελλάδας.

Για τον Ολυμπιακό η συνεργασία με τον Γάλλο σταρ αποτελεί ένα «κόντρα στοίχημα». Εδώ και χρόνια ήθελε να τον φέρει στο Ρέντη και το καταφέρνει τώρα που διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και έρχεται από την Τουρκία. Η στατιστική είναι εις βάρος του αν θυμηθεί κανείς ότι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα παίκτες σαν τον Αμπιντάλ ή τον Τουρέ, αν και αξίζει τον κόπο να ρωτήσει κάποιος τους παίκτες του Ολυμπιακού που βρέθηκαν να παίζουν δίπλα τους για την εμπειρία, ενώ όσοι ήρθαν από Τουρκία, όπως οι Ντουρμάζ, Μάριν και Καρντόσο δεν άφησαν ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις.

Παρά ταύτα οι οπαδοί της Φενέρ τον αποχαιρέτισαν με τα πιο θερμά λόγια σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί προς διετίες με τον Εμενίκε κι αυτό ίσως έχει κάτι να μας πει. Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να εμπιστευτεί κανείς είναι τη γαλλική υπογραφή που βάζουν για τον ερχομό του οι Καρεμπέ και Μοντέστο, ενώ στον Πειραιά έκανε εντύπωσε το γεγονός ότι ο Ματιέ δεν θέλησε να εξασφαλίσει διετές συμβόλαιο και δεν δίστασε να μπει στη διαδικασία του «ένα και βλέπουμε».

Φαίνεται να μην τη φοβάται τη σύγκριση και μοιάζει αποφασισμένος να τα σβήσει όλα όσα είχαν συμβεί με τους προηγούμενους. Ο Μαρτίνς θα τον έχει από νωρίς στη διάθεσή του, άρα θα μπορέσει να τον αξιοποιήσει αναλόγως, είτε στις πτέρυγες, είτε στον άξονα, από τη στιγμή που ο Φορτούνης θα μπει αργότερα στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση η αντίπαλη άμυνα θα έχει ένα παραπάνω «πρόβλημα» και μάλιστα αρκετά μεγάλο, καθώς από τη μία άκρη της επίθεσης του Ολυμπιακού θα υπάρχει ο Ποντένσε και από την άλλη ο Βαλμπουενά. Εκ των πραγμάτων θα είναι υποχρεωμένη να απλωθεί στο γήπεδο και να φτιάξει σύστημα που δεν θα στηρίζεται μόνο στο προσωπικό μαρκάρισμα (για… ευνόητους λόγους) αλλά και σε κάτι παραπάνω.

Θα χρειαστούν βοήθειες και σε πιο ανοιχτό χώρο, άρα και συμμετοχή περισσότερων παικτών. Γίνεται αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός με την παρουσία του Βαλμπουενά δυναμώνει πριν να μπει στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε πάνω στο χορτάρι. Αυτός είναι και ο καθρέπτης για κάθε παίκτη και εκεί κρίνονται όλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ