Η λογική δείχνει ότι ο Κουλούρης θα πωληθεί

Η λογική δείχνει ότι ο Κουλούρης θα πωληθεί

Με τα δεδομένα που υπάρχουν φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει τον Κουλούρη σε μια τιμή κοντά και πάνω από τα 4 εκ. ευρώ.

Ως ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ έχω παρακολουθήσει τον Ευθύμη Κουλούρη από τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Κ17 του Δικέφαλου. Ήταν πρώτος σκόρερ και πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό του πρωταθλήματος με την ομάδα Κ17 στην Ξάνθη το 2013, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τον τίτλο. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ20 τη σεζόν 2013-14 (με προπονητή τον Ίβιτς) που πήρε επίσης το πρωτάθλημα.

Θεωρούσα (όπως και όλοι στον ΠΑΟΚ) ότι κάποια στιγμή θα φτάσει να γίνει ο βασικός σέντερ φορ της πρώτης ομάδας, όπως ο Αθανασιάδης.

Στην πρώτη ομάδα έφτασε, αλλά βασικός-βασικός δεν έγινε ποτέ έως τώρα. Πήρε ευκαιρίες, μπήκε στο rotation, αλλά δεν πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Μετά τον Ιανουάριο του 2017 έπεσε και πάνω στον Πρίγιοβιτς που σκόραρε κατά ριπάς…

Στον ΠΑΟΚ δε σταμάτησαν να τον πιστεύουν γι’ αυτό και η ρήτρα που μπήκε στο τελευταίο του συμβόλαιο ήταν ύψους 7,5 εκ. ευρώ.

Κάποιοι τη θεώρησαν υπερβολική. Κι όμως… Πλέον η αξία του πλησιάζει περισσότερο προς το ύψος της ρήτρας, αν σκεφτούμε ότι ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε ήδη πρόταση ύψους 3 εκ. ευρώ της Τουλούζ γι’ αυτόν.

Ο Κουλούρης έκανε πέρυσι μια εξαιρετική σεζόν ως δανεικός στον Ατρόμητο, την καλύτερη της επαγγελματικής του καριέρας. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League με 19 γκολ σε 28 ματς, και συνολικά έφτασε τα 25 γκολ και τις 4 ασίστ σε 35 επίσημους αγώνες.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τους Άκπομ και Σφιντέρσκι, φαίνεται ότι έχει ληφθεί η απόφαση να παραχωρηθεί ο Κουλούρης και αυτό ίσως είναι απόλυτα λογικό.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Θα ήταν πισωγύρισμα για τον φορμαρισμένο Κουλούρη να είναι δευτερουτρίτος σέντερ φορ στον Δικέφαλο από τη στιγμή που φαίνεται ότι ο Άκπομ δε χάνει τη θέση του βασικού. Θα είναι πισωγύρισμα για έναν σέντερ φορ στα 23 του, που πήρε 35 αγώνες σε μια σεζόν και έβαλε 25 γκολ να περιοριστεί σε έναν άχαρο ρόλο, όπως αυτός που είχε ο Άκπομ πριν πωληθεί ο Πρίγιοβιτς.

Θεωρώ ότι σε κανέναν δε θα έκανε καλό μια πιθανή επιστροφή του Κουλούρη στον ΠΑΟΚ. Και το λέω αυτό όχι επειδή δεν εκτιμώ τις ικανότητες του παίκτη (αντιθέτως μάλιστα τον πιστεύω πολύ), αλλά επειδή αυτό λέει η λογική από τη στιγμή που υπάρχουν ο Άκπομ και ο Σφιντέρσκι.

Αν μείνει στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που παίζει με ένα βασικό σέντερ φορ, η εσωτερική κόντρα θα τους φθείρει και τους τρεις και σίγουρα ο ένας θα βγει πιο χαμένος και με μικρότερη αξία στην ποδοσφαιρική αγορά.

Ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαια και με τους τρεις σέντερ φορ οι οποίοι βρίσκονται και πολύ κοντά ηλικιακά. Ο Τσούμπα Άκπομ είναι γεννημένος το 1995), ο Ευθύμης Κουλούρης είναι γεννημένος το 1996 και ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι γεννημένος το 1997.

Ποιος έχει την πιο υψηλή ρήτρα; Ο πιο μικρός, ο Πολωνός! Το buy out του Σφιντέρσκι είναι στα 20 εκ. ευρώ, του Άκπομ στα 10 εκ. ευρώ και του Κουλούρη στα 7,5 εκ. ευρώ.

Βάζοντας και αυτά τα δεδομένα στην κουβέντα η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει τον Κουλούρη κάπου πάνω από τα 4 εκ. ευρώ (και όσο πιο ψηλά μπορεί), θα στηρίξει τον Άκπομ για να κάνει μια γεμάτη χρονιά ως βασικός (προχωρώντας και σε μια αναπροσαρμογή συμβολαίου με ρήτρα στα 20 εκ. ευρώ) και θα δώσει περισσότερα παιχνίδια στον Σφιντέρσκι φιλοδοξώντας να ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο πάνω από τα 10 εκ. ευρώ (ο ΠΑΟΚ τον πήρε 2 εκ. ευρώ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ