Η υπέρβαση για τον Σλούκα και ο Ολυμπιακός…

Η υπέρβαση για τον Σλούκα και ο Ολυμπιακός…

Έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους οι Ερυθρόλευκοι για την επιστροφή του, όμως ο Έλληνας γκαρντ δείχνει πως δεν είναι έτοιμος για μία τόσο μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του

Οι ελληνικές ομάδες δεν αντέχουν οικονομικές υπερβάσεις. Είναι τόσο μικρή η πίτα των εσόδων, που όσα λεφτά και να ρίξεις στο πηγάδι, όλο και κάπου υπάρχει και ένα τέλος.

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός έχουν την ευχέρεια να προσφέρουν ένα μεγάλο συμβόλαιο, όπως αυτό που πρόσφεραν οι Ερυθρόλευκοι στον Σλούκα ή αυτό που δίνουν οι Πράσινοι στον Καλάθη. Τι γίνεται στις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας;

Μπορούν τέτοια ποσά να τα δώσουν σε πολλούς παίκτες και όχι σε έναν. Κακά τα ψέματα. Το βλέπετε ήδη. Οι κινήσεις της Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ των αμέτρητων λεφτών, η Ρεάλ Μαδρίτης του… παγκίτη κάποια στιγμή Τόμπκινς και των 3 μυρίων του νέου συμβολαίου του Ταβάρες. Άλλα μεγέθη, άλλα έσοδα, άλλα ταμεία. Διαφορετικές φορολογίες…

Την αλήθεια να την κοιτάμε κατάματα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν το οικονομικό τους ταβάνι για έναν παίκτη. Και ο λόγος ήταν απλός. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που έχει αγαπηθεί στον Ολυμπιακό και από τον Ολυμπιακό. Ήξερε ακριβώς τι θα αντιμετώπιζε. Γνώριζε που έρχεται, την ιδιαιτερότητα αυτού του συλλόγου, τις οικονομικές δυσκολίες (που σιγά σιγά θα ανήκουν στο παρελθόν).

Τα αποδυτήρια της ομάδας, τι ζητάει ο κόσμος, πως μπορεί να γίνει… κυματοθραύστης στις κακές ημέρες. Παρότι στην Ευρώπη παρατηρείται το φαινόμενο των πολλών ξένων που ουσιαστικά δημιουργούν τον κορμό της ομάδας (αναγκαία η ύπαρξη αυτού), στην χώρα μας δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια να κινηθείς κατ αυτόν τον τρόπο. Για αυτό, έχοντας καλούς (μετρημένους πια) Έλληνες, προχωράς σε κινήσεις ουσίας ή έστω μίας μικρής υπέρβασης, για τις θέσεις των ξένων. Οι παίκτες όμως από την χώρα σου είναι αναγκαίοι και ας μην παίζεις ας πούμε στο πρωτάθλημα. Τελεία και παύλα.

Επιστρέφοντας και πάλι στην υπόθεση Σλούκα όμως. Ο Ολυμπιακός ήθελε η επόμενη μέρα του Σπανούλη να βρει τον 29χρονο γκαρντ ως τον αθλητή που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Προς Θεού δεν τοποθετώ στο ζύγι τους δύο παίκτες. Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων είναι ένας μύθος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο «Σλου» χτίζει τον δικό του.. μύθο και είναι ο παίκτης που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς οφείλει πολλά για την κυριαρχία της Φενέρμπαχτσε. Όπως και να έχει, ο Σλούκας αποτελεί έναν top class παίκτη για την Ευρωλίγκα και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό.

Ο Έλληνας γκαρντ συγκλίνει προς την μεριά της ομάδας που τον πίστεψε περισσότερο το 2015 και του ανθρώπου που απογείωσε την καριέρα του αυτά τα 4 χρόνια. Με τον Ολυμπιακό υπήρξε θερμότατη και ουσιαστική επικοινωνία, η πρότασή του ήταν τεράστια για τα δεδομένα της εποχής, αφού σκεφτείτε πως τα 5,5 εκατομμύρια θα διπλασιαζόντουσαν με την εφορία. Ομως η πλευρά του δεν μπόρεσε να πειστεί για το πλάνο των Ερυθρόλευκων, ενώ παρά το ενδιαφέρον της ΤΣΚΚΑ, της Μακάμπι και την Μπαρτσελόνα, θεωρεί ότι οφείλει υπερβολικά πολλά στον Ομπράντοβιτς. Εκτός και αν δεν υπάρξει λοιπόν κάποια τεράστια έκπληξη, η ζωή του θα συνεχιστεί χωρίς περαιτέρω τριγμούς στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και στην Φενέρμπαχτσε.

ΥΓ1 Οι Ερυθρόλευκοι δεν έκαναν την προσπάθεια για το θεαθήναι όπως κάποιοι πάνε τεχνηέντως να περάσουν. Ηθελαν τον παίκτη, του το έκαναν σαφές αυτό και πάλεψαν για να τον επαναπατρίσουν. Πάντως στην επιστροφή του στο ΣΕΦ, οι τόνοι να μείνουν χαμηλοί. Δεν υπάρχει λόγος για αποδοκιμασίες. Οσο για την επόμενη μέρα; Δύσκολο έως και απίθανο θεωρώ να ξοδευτούν τα χρήματα αυτά για έναν παίκτη μόνο. Πιο πιθανό είναι να «σπάσουν» δια του δύο ή ένα μεγάλο μέρος (κοντά στα 1,1) να πάνε για έναν παίκτη. Ποιο είναι το σωστό τώρα; Μην με ρωτάτε εμένα. Παραπάνω έχω εκφράσει την άποψή μου…

ΥΓ2 Εάν ήμουν στην διοίκηση του Ολυμπιακού, πριν τον Σλούκα, θα πρότεινα ανανέωση στον Μιλουτίνοφ με αύξηση αποδοχών. Το έχω ξαναγράψει και θεωρώ ότι αυτός πρέπει να είναι ο ηγέτης της ομάδας για τα επόμενα χρόνια . Δύσκολο να συμβεί αυτό; Ας είναι αυτή λοιπόν η… υπέρβαση. Το χαρμόσυνο νέο για τους φίλους της ομάδας του Πειραιά.

ΥΓ3 Ο Ολυμπιακός τονίζει ότι δεν φεύγει ο Μίλου. Και καλά κάνει. Εχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Εάν συμβεί κάποια αλλαγή και παραχωρηθεί (είτε στο ΝΒΑ είτε σε ευρωπαϊκή ομάδα, έναντι αδράς πώλησης), τότε θα εξετασθεί ο αντικαταστάτης του. Μέχρι τότε μόνο τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει ψάχνουν στον Πειραιά και αυτός δεν είναι προς το παρόν ο Ερικ Μάικλ που γράφτηκε. Θα ήταν καλή λύση μόνο σε περίπτωση που φύγει ο Μίλου.

ΥΓ4 Οντως υπάρχει μία καθυστέρηση στις μεταγραφές στον Ολυμπιακό, όμως μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και το ΑΣΕΑΔ αλλά και η Αδριατική Λίγκα. Στην πρώτη περίπτωση έχουν κατατεθεί τα υπομνήματα των Ερυθρόλευκων και πλέον περιμένουν απάντηση για τις δύο προσφυγές τους και στην δεύτερη στο τέλος του μήνα αναμένεται το board που σίγουρα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να δώσει το πράσινο φως στους Πειραιώτες για την είσοδό τους στην ABA League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ