Talk to daddy Τζάμπα, για ανεξάρτητους και πραξικοπήματα

Talk to daddy Τζάμπα, για ανεξάρτητους και πραξικοπήματα

Στις δημοκρατίες δεν κάνει ο καθένας ότι γουστάρει, υπάρχουν νόμοι, καταστατικά, κανόνες και οι αποφάσεις των ανωτέρων εκτελούνται άμεσα.

Μιλώντας χθες με παρέα φίλων για όσα διημείφθησαν στην ΕΕ της ΕΠΟ, ανακαλύψαμε πως όλοι κάναμε το ίδιο μόλις ενημερωθήκαμε για όσα είχαν συμβεί. Ανάψαμε τσιγάρο!

Το επαναλάβαμε διαβάζοντας τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση του χάρτου λίγο μετά, συνήθεια το τσιγάρο μετά τον οργασμό, βλέπετε.

Τσιγάρο δεν καπνίσαμε μετά τα τελευταία γλέντια, οι ξεπέτες κατάντησαν μονοτονία, δε μας ανεβάζουν τη λίμπιντο.

Καμμία νίκη πάνω στο χόρτο, δε μπορεί να συγκριθεί με την ηδονή που προσφέρει η γελοιοποίηση του χάρτου και οι σπαραγμοί του για δημοκρατίες και πραξικοπήματα.

Πραξικόπημα συνιστά η πράξη βίας με στόχο την εγκατάσταση μιας νέας εξουσίας, κόντρα σε νόμους και συντάγματα.

Αν θέλουμε να είμαστε σαφείς λοιπόν, πραξικόπημα ήταν αυτό που ήθελε να κάνει το χαρτί, να καταργήσει δηλαδή την εξουσία των διεθνών ομοσπονδιών και να καταστρατηγήσει όσα προβλέπονται στο καταστατικό της ομοσπονδίας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή κάνουν πως το ξεχνάνε, η ΕΠΟ ως μαγαζί, υπάγεται στις διεθνείς ομοσπονδίες, καθώς αποτελεί μέλος τους. Αν μιλούσαμε για εταιρίες θα την ονομάζαμε θυγατρική, ΦΙΦΑ και Ουέφα είναι το απόλυτο κουμάντο. Όπως ακριβώς και ο Τζάμπας στην ΠΑΕ χαρτί, που όταν ζητάει να του φέρουν καφέ, δεν περιμένει να συνεδριάσουν οι υπάλληλοι του κυλικείου. Αν του απαντήσουν πως θα αποφασίζουν μέσω ψηφοφορίας, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Εννοείται πως η ΕΠΟ ρυθμίζει τα του οίκου της, οι προϊστάμενοι της παρεμβαίνουν όταν αδυνατεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Στο φινάλε, δεν ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί, αποφασίζοντας να μας θέσουν υπό εποπτεία. Ούτε είχαν καμμιά όρεξη να νταραβερίζονται με βλαχοδημάρχους.

Κοντά τρία χρόνια πέρασαν από τότε που το Ελληνικό ποδόσφαιρο τέθηκε υπό εποπτεία, αρχικά διορίστηκε διοικούσα επιτροπή από τη ΦΙΦΑ και για όσους θυμούνται, οι προγραμματισμένες εκλογές είχαν αναβληθεί.

Ο διορισμός διοικούσας επιτροπής που πρακτικά σήμαινε πως η ΕΠΟ δεν διοικούνταν από το εκλογικό σώμα των ΕΠΣ αλλά από διορισμένους της ΦΙΦΑ και της Ουέφα, όπως και η αναβολή των εκλογών, δεν ήταν πραξικόπημα κύριε Τζάμπα μας και συνιστά η ανανέωση της θητείας του Περέιρα;

Κάποτε, αναφερόμενος στο καθεστώς του σημερινού συμμάχου σου Βαγγέλα, μιλούσες για νεκροκεφαλές και γκρανκάσες, δεν τελειώσαν άραγε αυτοί;

Μήπως τα ζόμπι του σήμερα είναι η ΦΙΦΑ και η Ουέφα;

Να τους τα΄λεγες κατάμουτρα, ας μην έδινες εντολή ν΄ αποχωρήσουν οι δικοί σου, της ΕΕ.

Όπως ακριβώς το διάβασες, δικοί σου, μην στρουθοκαμηλίζεις, προσπάθησε έστω και μια φορά να γίνεις αυθεντικός μάγκας, χωρίς να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Στην ΕΠΟ υπάρχουν Ενώσεις που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, στην ομάδα σου και το γαύρο, δεν το γνώριζες;

Αντίστοιχα, υπάρχουν πρόσωπα της ΕΕ που πρόσκεινται στους δυο πρώτους (όχι του πρωταθλήματος, στο -23 βρίσκεσαι εκεί), μεταξύ αυτών και ο Λυσσάνδρου που συμμετέχει ως πρόεδρος της λίγκας, στην ουσία όμως είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων σου.

Και καλά κάνει ο άνθρωπος, όπως κι ο Γκαγκάτσης αν έβγαινε, θ΄ απηχούσε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις ή τουλάχιστον δε θα πήγαινε κόντρα σε αυτά.
Σε ενόχλησε δήθεν πως τα μέλη της ΕΕ που αποχώρησαν κατόπιν δικής σου εντολής, χαρακτηρίστηκαν «μη ανεξάρτητα» και σε παραπέμπω σε αντίστοιχο ρεπορτάζ το «10» που περιέγραψε το γεγονός ως εξής: «Παραμένει στην ΚΕΔ ο Περέιρα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση η ΑΕΚ»

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα μένει οριστικά στην ΚΕΔ, με εντολή της FIFA, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των συμβούλων…

Για αποχώρηση της ομάδας σου (!!!!) από τη συνεδρίαση της ΕΠΟ κάνει λόγο το ρεπορτάζ, από που κι ως που συμμετείχε σε συνεδρίαση των ανεξάρτητων μελών ενός οργάνου της ΕΠΟ;

Παραθέτω ενδεικτικά και την ιστοσελίδα AEK 365 που έγραψε επί λέξει «ρήξη στην ΕΠΟ μεταξύ των συμβούλων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης Περέιρα». Εκτός κι αν η σελίδα αφορά την ΑΕΚ Λάρνακας…

Δε σε πείραξαν λοιπόν τα αμέτρητα ρεπορτάζ που ταύτισαν αυτούς που αποκαλείς ανεξάρτητους ως εκπροσώπους της ομάδας σου (!!!!), δε σε χάλασε όταν εδώ και εβδομάδες γραφόταν πως με όχημα τους δικούς σου στην ΕΕ, σκοπεύεις να μπλοκάρεις παρέα με το γαύρο την παραμονή Περέιρα και σε ενόχλησε που το επεσήμανε ο Χούμπελ, μετά από μαζική αποχώρηση μάλιστα;

Επειδή μίλησες για δημοκρατία μάλιστα, στις δημοκρατίες δεν κάνει ο καθένας ότι γουστάρει, υπάρχουν νόμοι, καταστατικά και κανόνες. Κι ένας από αυτούς προβλέπει, πως οι αποφάσεις των ανωτέρων είναι σεβαστές και άμεσα εκτελεστές από τους κατωτέρους.

Στις δημοκρατίες επίσης υπάρχει ιεραρχία, το μαγαζί που λέγεται ΕΠΟ λειτουργεί βάσει κανόνων που θέτουν οι προϊστάμενοι της και υποχρεωτικά συμμορφώνεται.

Προφανώς έχεις μπερδέψει τη δημοκρατία με την αυθαιρεσία, οπότε αν δε σας αρέσει κινείστε τις διαδικασίες για το Grexit, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Να φανεί στην πράξη αν θα πονέσει περισσότερο η Ουέφα που θα χάσει τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό κι εσένα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή εσένα που θα βάλεις διαφήμιση της Τζάμπα Σοφιάς δίπλα στην Ακρόπολη, μπας και σταυρώσεις κάναν Ευρωπαίο τουρίστα.

Ενημέρωσε επίσης….τα ανεξάρτητα μέλη του οργάνου της ΕΠΟ, πως ακριβώς επειδή η ΕΠΟ υπάγεται στις ξένες ομοσπονδίες, εισπράττει γενναία επιδότηση σε ετήσια βάση.

Σε μια περίοδο μάλιστα που η εθνική δε φέρνει χρήμα από συμμετοχές σε Μουντιάλ και Γιούρο, από αυτά τα έσοδα ζει.

Το να απαιτούν κάποιοι…ανεξάρτητοι να έχουν λόγο για τη μισθοδοσία του Περέιρα με το επιχείρημα πως αυτοί τον πληρώνουν, είναι σα να δίνεις την πιστωτική στη γυναίκα σου για ψώνια και επιστρέφοντας με ένα φορτηγό σακούλες, να σου λέει «σου πήρα δώρο κάτι παντόφλες μωράκι μου, δε θα μου πεις ευχαριστώ;»

Στην ΕΠΟ επίσης, υπάρχουν φυτευτοί υπάλληλοι από τον φίλο σου τον Κοντονή με εξωπραγματικές απολαβές, οι….ανεξάρτητοι της ΕΕ άραγε γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ;

Πρώτα για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται και μετά αν αυτό αποτιμάται με μισθούς επιπέδου Περέιρα.

Σε περίπτωση που κουνήσουμε μαντιλάκι μάλιστα, ας έχουν υπόψιν πως τα πληρωμένα ταξιδάκια και τα έξοδα παράστασης στις συνεδριάσεις θα αποτελέσουν παρελθόν, στις αποσκευές των ΚΤΕΛ και στις σωστικές λέμβους θα κρύβονται, για να μην πληρώσουν εισιτήριο. Και τα βράδια, θα κοιμούνται στα παγκάκια του πάρκου…

Καρφώνεσαι άγρια Τζάμπα, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς. Ο…ανεξάρτητος Λεουτσάκος που δήλωσε πως στηρίχτηκε από σένα, αναφερόμενος στις διαφωνίες του για τον Περέιρα, υποστήριξε πως οι διαιτησίες της προηγούμενης σεζόν στη FL κόστισαν 920.000 ευρώ, τους ξένους διαιτητές εννοούσε φυσικά.

Αυτοί είναι το πρόβλημά σας, ονειρευόσουν επιστροφή στο παλιό καθεστώς που δήθεν πολεμούσες, με τον Γιαννάκη 10άρι και τον Θωμά σέντερ φορ.

ΥΓ. Και κάτι τελευταίο κύριε Τζάμπα.

Τον Μάρτιο του 2018, η ομάδα σου αποχώρησε από έναν αγώνα, χωρίς να τον έχει λήξει ο διαιτητής, επικαλούμενη φόβο από μια φωτογραφία που είδε στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με μαρτυρία ποδοσφαιριστή της ομάδας σου μάλιστα, θέτατε ως όρο να μάθετε την απόφαση του για το γκολ, ώστε να αποφασίστε αν τελικά τρομάξατε.

Κι ενώ οι κανόνες προβλέπουν ρητά και κατηγορηματικά πως ο διαιτητής αποφασίζει για τη λήξη μιας αναμέτρησης και κανένας άλλος, όπως επίσης πως όποιος αποχωρεί ετσιθελικά τιμωρείται με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά και αφαίρεση βαθμών, εσύ ανταμείφθηκες με τους βαθμούς της νίκης και το πρωτάθλημα.

Εκτός από το παραδοσιακό, υπάρχει και το Συνταγματικό πραξικόπημα, που στην ποδοσφαιρική εκδοχή του περιγράφεται ως καταστρατήγηση του ΚΑΠ.

Το κανονικό πραξικόπημα επίσης προϋποθέτει βία, που περικλείεται άνετα στο «ας τολμήσουν ν΄αλλάξουν την απόφαση», έστω και ως απειλή.

Άσε τους παπάδες περί πραξικοπήματος λοιπόν, είσαι ο πρώτος και αποκλειστικός διδάξας κάθε μορφής πραξικοπήματος.

Εν κατακλείδι έπαιξες κι έχασες, από έναν αυθεντικό Πόντιο, που ότι λέει το εννοεί και τιμά τα παντελόνια που φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ