Ποιοι κυνηγούν τον Γκαγκάτση, στο όνομα της νομιμότητας;

Ποιοι κυνηγούν τον Γκαγκάτση, στο όνομα της νομιμότητας;

Όταν η νομολογία γίνεται σημαία, από εκείνους που τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι η τελευταία γνήσια παραγοντική φιγούρα, μιας γενιάς που σιγά σιγά χάνεται από το ποδόσφαιρο.

Παράγοντας με την κυριολεκτική έννοια του όρου, λέξη άλλωστε βγαίνει από το ρήμα παράγω κι ο Γκαγκάτσης παρήγαγε και σπουδαίο έργο και σκιές. Αλλά δεν ήταν ποτέ νεκρός, πάντα είχε σφυγμό! Με τα καλά του και τα στραβά του, τετραπέρατος και οραματιστής, που παίζει το αντικείμενο στα δάχτυλα γι αυτό άλλωστε προκαλεί διαχρονικά τόσες αντιπάθειες. Αν ήταν της πλάκας και της καρπαζιάς, ποιος θα ασχολούνταν μαζί του;

Δείτε για παράδειγμα τον Βίκτορα Μητρόπουλο, που η απελπισία της απομόνωσης τον έκανε εκδότη. Έβγαλε εφημερίδα με αναγνωστικό κοινό τα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς, που την αγοράζουν στο πλαίσιο της αποδελτιοποίησης και τους συγγενείς του.

Κρίμα που δεν προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, να αύξανε κι άλλο τις πωλήσεις.

Οποιονδήποτε παράγοντα της νέας κοπής κι αν βάλεις δίπλα στον Γκαγκάτση, θα γελάσει κάθε πικραμένος, αρχής γινομένης από τους διαδόχους του στην ΕΠΟ. Δεν είναι πως δε μπορούν να σταθούν παραγοντικά απέναντί του, ούτε φραπέ να του χτυπήσουν είναι ικανοί.

Το μόνο που παράγουν είναι διοξείδιο του άνθρακα, κατά την εκπνοή…

Έτσι συμβαίνει με κάθε δημιουργικό άνθρωπο που έχει προσωπικότητα, οι απίθανοι βολεύονται με κάποιον τίτλο και μια πολυθρόνα, τον Γκαγκάτση δε μπορείς να τον φέρεις βόλτα, γι αυτό και δε συμβιβάζεται με τα ψέματα.

Πολεμήθηκε άγρια κι εδώ στη Θεσσαλονίκη, όχι άδικα πάντα, έκανε κι αυτός τις γκέλες του τις οποίες αναγνώρισε πρώτος εκείνος. Εκείνο που κυρίως πλήρωσε σε τοπικό επίπεδο, ήταν πως αποτελούσε το πιο βολικό άλλοθι της ανεπάρκειας μας. Το πρόβλημα ήταν η ΕΠΟ του Γκαγκάτση, αυτό πουλούσε, αυτό βόλευε! Τι να έλεγαν άραγε οι ντόπιοι δημοσιογκράφιτι, πως ο γαύρος παίζει με τον Ζιοβάνι και εμείς με τον Γιασεμάκη;

Χαμένο θα πήγαινε το σάλιο που είχαν ξοδέψει, για να βρουν μηνιάτικο στο τοπικό Μπάτμαν τσάνελ της πλάκας, που υπήρχε εκείνη την εποχή…

Σήμερα που μιλάμε ο Γκαγκάτσης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το σενάριο να αποτελέσει παρελθόν από τη σούπερ λίγκα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που κινούν τα νήματα της καθαίρεσης και της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο;

Ποιοι τον κυνηγούν στο όνομα της νομιμότητας;

Σημασία δεν έχει μόνο αν ο λόγος είναι υπαρκτός, ηθικός, νόμιμος ή έστω και νομιμοφανής, αλλά και το ποιόν εκείνων που τον επικαλούνται.

Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος, για να γίνει κατανοητή η ειλικρίνεια και η καθαρότητα των προθέσεων, των κατηγόρων.

Μπροστάρης στον αγώνα αποπομπής του Γκαγκάτση με το επιχείρημα πως δεν έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο γαύρος του Βαγγέλα.

Ο Βαγγέλας δηλαδή, έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το τόπι;

Εννοείται πως όχι, στην ίδια κατηγορία με τον Γκαγκάτση συγκαταλέγεται, ποιος αμφιβάλει όμως πως όχι μόνο ασχολείται, αλλά διοικεί τον Ολυμπιακό;

Πρόεδρος στα χαρτιά είναι ο Μώραλης, βρείτε μου ωστόσο ένα ρεπορτάζ, που να εμπλέκει το νυν Δήμαρχο Πειραιά σε διοικητικό θέμα που αφορά την ΠΑΕ. Έστω και ανώδυνο…

Όχι τον Μώραλη αποκλειστικά, οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ.

Τις προάλλες διάβαζα πως ο Φορτούνης συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, κατόπιν συζήτησης με τον Μαρινάκη.

Πουθενά δεν αναφέρθηκε πως εκεί κοντά υπήρχε ο Μώραλης, ούτε πως ενημερώθηκε για το τυπικό.

Από το to10.gr θα το έμαθε, που το είχε και αποκλειστικό.

Μερικά 24ωρα πριν, ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, έγραψε «αποφάσισα να αποδεχθώ την άκρως τιμητική πρόταση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για να αναλάβω τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ολυμπιακού…»

Ο Βαγγέλας λοιπόν διαπραγματεύεται και συμφωνεί με τον Φορτούνη, αποφασίζει ποιος θα αναλάβει ένα επιτελικό πόστο όπως το γραφείο τύπου, αν δεν είχε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τι περισσότερο θα έκανε άραγε;

Η απαγόρευση μάλιστα δεν αφορά τη συμμετοχή του σε ΔΣ κλπ, αλλά αναφέρεται σε εμπλοκή με το ποδόσφαιρο.

Μερικούς μήνες πριν, τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ σήκωσαν στον κόσμο ανάποδα επειδή ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν του επέτρεψε να σουλατσάρει στα αποδυτήρια της Τούμπας, με ποιο δικαίωμα και ιδιότητα άραγε μπορούσε να εισέλθει εκεί, κάποιος μη διαπιστευμένος;

Τα αποδυτήρια δεν είναι ούτε πλαζ, ούτε κινηματογράφος για να μπαίνει όποιος γουστάρει, χρειάζεται ειδική διαπίστευση, η οποία δε χορηγείται σε όσους έχουν απαγορευτικό ενασχόλησης.

Έχω αναφέρει και παλιότερα πως τα παραπάνω τα θεωρώ αστειότητες, το ότι παρόμοιες απαγορεύσεις είναι της πλάκας, το γνωρίζουν θαρρώ ακόμα και οι δικαστές που έβγαλαν την απόφαση.

Από τη στιγμή που κανένας νόμος δε μπορεί να απαγορεύσει στον επιχειρηματία Μαρινάκη να επενδύει σε όσες εταιρίες γουστάρει, όλες οι υπόλοιπες απαγορεύσεις είναι για το θεαθήναι.

Με ποιο δικαίωμα να πεις σε επιχειρηματία «μην ασχολείσαι με το μαγαζί που πληρώνεις, έχεις το ελεύθερο να βάζεις λεφτά, απαγορεύεται όμως να έχεις λόγο για το πως επενδύονται»;

Πάει πολύ όμως όταν η ίδια ακριβώς νομολογία, γίνεται σημαία στο όνομα της νομιμότητας, από εκείνους που τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

ΥΓ. Στην ίδια λίγκα από την οποία γίνεται μάχη για την απομάκρυνση του Γκαγκάτση, συμμετέχει κι ένας Καρυπίδης, με την ιδιότητα του ξαδέρφου του προέδρου της ΠΑΕ «ο Άρης»

Υπέγραφε αποφάσεις της λίγκας, χωρίς να έχει δικαίωμα παράστασης στη συνεδρίαση, έπαιζε θέατρο ενώπιον ολόκληρου του συνεταιρισμού λοιπόν, αλλά δεν έτρεχε τίποτα.

Μιλάμε για καραμπινάτη εξαπάτηση και ο όχι μόνο δεν ζητήθηκε ο λόγος από τον ξάδερφο, όχι μόνο δεν εκδιώχθηκε αεροπορικώς, αλλά συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να παρίσταται στις συνεδριάσεις με την ιδιότητα του ξαδέρφου!!!.

Η ζωή συνεχίζεται κανονικά και κανένας εισαγγελέας δε συγκινήθηκε από την ξεκάθαρη πλαστοπροσωπία.

Ο ξάδερφος βλέπετε είναι δικό τους παιδί, κάνει ότι του λένε, ψηφίζει στη λίγκα ότι διατάξει το αφεντικό, τσιμπάει και 2-3 δανεικούς το χρόνο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε το όμορφο κλίμα!.

Αρκεί να πάρει δρόμο ο Γκαγκάτσης που χαλάει τη μανέστρα, μπας και επιστρέψουμε στην κανονικότητα και τη διαφάνεια.

Και στην ψηφοφορία αυτή, θα λάβει μέρος η ομάδα του ιδιοκτήτη που έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και ο ξάδερφος του προέδρου…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ