Επειγόντως ένας ακόμη χαφ!

Επειγόντως ένας ακόμη χαφ!

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τουλάχιστον άλλη μια προσθήκη στη μεσαία γραμμή (πέραν του Σίλβα) για να πάρει μέρος με μεγαλύτερες αξιώσεις στα προκριματικά του Champions League.

Πέρασαν κιόλας έξι εβδομάδες από το φινάλε της περσινής θριαμβευτικής σεζόν για τον ΠΑΟΚ (μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ που σφράγισε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας μας) και πλέον μπήκαμε στην εβδομάδα που ξεκινάει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Και σε έξι εβδομάδες από τώρα θα έρθει και το πρώτο επίσημο ματς για τον 3ο προκριματικό του Champions League (6 ή 7 Αυγούστου θα γίνει ο πρώτος αγώνας και 13/8 η ρεβάνς).

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κουμπάρος μου (άρρωστος ΠΑΟΚτσής κι αυτός…) με ρωτούσε πότε να αρχίσει να γκρινιάζει για την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Του υπενθύμισα ότι υπήρχαν πάνω από 50 μέρες μπροστά μας μέχρι το πρώτο επίσημο ματς.

Ωστόσο η αλήθεια είναι, ότι παρά την εμπιστοσύνη που έχω σε αυτούς που έφεραν το πρώτο νταμπλ στον ΠΑΟΚ πέρυσι, πάλι έχουμε μείνει κάπως πίσω στην ενίσχυση, αλλά αυτό γίνεται σταθερά κάθε χρόνο για πολλούς λόγους.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην αποτελεί πρώτη επιλογή για πρωτοκλασάτους παίκτες, υπάρχουν δεκάδες ομάδες στην Ευρώπη (χώρια την Κίνα, την Αραβία και τις ΗΠΑ) που μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα από τον ΠΑΟΚ για συμβόλαια και μεταγραφές ενώ και το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν πηγαίνει πλέον κατευθείαν στους ομίλους του Champions League (αλλά πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους) λειτουργεί ανασταλτικά.

Κι αν ο ΠΑΟΚ έχει όντως χρόνο για να κάνει μεταγραφές σε γραμμές που έχει ήδη αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις, στη μεσαία γραμμή έχει θέμα και μάλιστα σοβαρό.

Λίγο πριν αρχίσει λοιπόν η προετοιμασία και 45 σχεδόν μέρες πριν τα πρώτα ματς ο Δικέφαλος είναι «γυμνός» στα χαφ.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα επέστρεψε στην Πόρτο μετά τον δανεισμό του. Οι Κάνιας και Σάκχοφ δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους που λήγουν στις 30/6. Ο Μαουρίσιο βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση του χιαστού του την 1η Απριλίου αλλά η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται προς Οκτώβρη ή Νοέμβρη. Ο Χαρίσης μετά τον δανεισμό του σε Σιντ Τρουίντεν και Κορτράικ πήγε στον Ατρόμητο, στην πόρτα της εξόδου είναι και ο Μουλέν μετά τον περσινό του δανεισμό στην Τουρκία, ενώ ο Κάτσε (μετά από 1,5 χρόνο δανεισμών στον Παναθηναϊκό) θα μπει στην προετοιμασία από βδομάδα, αλλά δύσκολα θα μείνει στην ομάδα.

Ουσιαστικά στο ρόστερ για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν μόνο ο Μίσιτς (είναι δανεικός για ακόμη έναν χρόνο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και ο Βέρνμπλουμ που προέρχεται από τη ρήξη αχίλλειου τένοντα τον περασμένο Δεκέμβριο και παρότι ξεκίνησε τρέξιμο κανονικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσο έτοιμος θα είναι για να ξαναμπεί στα γήπεδα μετά από 7-8 μήνες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει και τον νεαρό Μελιόπουλο ενώ έχει συμφωνήσει και με τον Ισμαέλ Σίλβα (τον οποίο παίρνει από την Αχμάτ Γκρόζνι), αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει.

Ακόμη κι αυτούς να υπολογίσουμε, πάλι ο Δικέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον άλλον έναν χαφ και μάλιστα υψηλότερου επιπέδου για να πάει με μεγαλύτερες αξιώσεις στα προκριματικά του Champions League.

Χρόνος υπάρχει για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να κλείσει άμεσα έναν χαφ υψηλού επιπέδου για να πάει πιο δυνατός στις μάχες για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ