Παναθηναϊκός: Να στηρίξει την επιλογή του

Παναθηναϊκός: Να στηρίξει την επιλογή του

Ο Παναθηναϊκός έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον Πεδουλάκη, αλλά δεν τελείωσε εκεί. Τώρα θα πρέπει να οριοθετηθούν σαφείς και ρεαλιστικοί στόχοι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι πλέον ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον 55χρονο τεχνικό φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση.
Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στο Μαϊάμι και στέλνει τα… φιλιά του.

Στον Παναθηναϊκό συνεπώς έπρεπε να έχουν έτοιμη την επόμενη ημέρα για να προχωρήσουν και κυρίως να δουν τι θα κάνουν με την ομάδα. Τη φιλοσοφία της, τον τρόπο παιχνιδιού της, τη λειτουργία της, το μπάσκετ που θέλει να παίξει από εδώ και πέρα.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός (όπως και ο Ολυμπιακός) δεν ανήκουν πλέον το κλαμπ των μεγάλων της Ευρωλίγκας. Δεν έχουν τα μπάτζετ για να ανταγωνιστούν τα «μεγαθήρια» και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια.

Στον Παναθηναϊκό μετά την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ επικρατεί ένα αδιέξοδο ως προς τον προπονητή που θέλουν να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Η περίπτωση του Πιτίνο, δεν υπήρχε καν ως πιθανότητα, προέκυψε ξαφνικά και όπως προέκυψε έτσι τελείωσε. Άρα δεν μπαίνει στην εξίσωση. Αν έμενε ο 67χρονος τεχνικός θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Όμως δεν είναι διαθέσιμος πλέον και επελέγη για τρίτη φορά ο Πεδουλάκης.

Θα πει κανείς: «Μα καλά τελείωσαν οι προπονητές στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός πήρε εκείνον που απομάκρυνε ήδη δυο φορές»; Αυτό θα φανεί πάνω στο παρκέ και από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί την κατάσταση ο νέος τεχνικός.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την επιλογή του, η οποία έχει πολλά «γκρι» σημεία και θα πρέπει να την στηρίξει. Με παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά, με υπομονή στις ήττες, που πιθανόν να έρθουν και επιμονή στο πρότζεκτ που έχει σχεδιαστεί.

Ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής θα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έκανε, να δει τι πήγε στραβά τη δεύτερη θητεία του, να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε «δεν ήξερα», για κανέναν. Η αμφισβήτηση είναι ήδη μεγάλη και θα πρέπει να οριοθετηθούν σαφείς και ρεαλιστικοί στόχοι. Ούτε Φάιναλ φορ, ούτε μεγαλεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ