Παναθηναϊκός: Τα πλέι οφ είναι μια καλή ευκαιρία… επένδυσης για τον Γιάννη Αλαφούζο

Παναθηναϊκός: Τα πλέι οφ είναι μια καλή ευκαιρία… επένδυσης για τον Γιάννη Αλαφούζο

Δεν είναι μια απλή υπόθεση εργασίας, αλλά μια πραγματικότητα. Με δεδομένα που δεν αμφισβητούνται. To10.gr αναλύει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να επενδύσει σήμερα για να δημιουργήσει μια καλή ομάδα, που θα του φέρει έξτρα έσοδα μετά από δέκα μήνες.

Έχει περάσει αρκετά στα ψιλά το θέμα των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Από τη σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο, οι έξι πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα θα μπαίνουν σε μια διαδικασία μίνι πρωταθλήματος. Θα παίζουν και πάλι όλοι με όλους, κουβαλώντας τη βαθμολογία που είχαν από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, την ώρα που στο 7-14 θα δίνει μια άλλη «μάχη», εκείνη της παραμονής.

Για τον Παναθηναϊκό τον σημερινό, αυτή η διαδικασία των πλέι οφ μπορεί να αποδειχτεί σχεδόν… ευεργετική, για περισσότερους από έναν λόγους. Με κυριότερο, τούτη την ώρα, την οικονομική κατάσταση της ομάδας και ένα έξτρα «βοήθημα» που μπορεί να του προκύψει. Καθόλου αμελητέο μάλιστα. Το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να βάλει στο ταμείο του έως και δύο εκατομμύρια ευρώ, αν δούμε όλα τα δεδομένα, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πριν απ’ αυτά, ωστόσο, αξίζει να δούμε και τι οφέλη μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά. Το μεγαλύτερο είναι πως ακόμα και αν καταταγεί έκτος στον πίνακα, όπως θα γινόταν και φέτος αν δεν είχε τις αφαιρέσεις βαθμών, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να βρει θέση στην πρώτη πεντάδα. Κι αν για την επόμενη σεζόν αυτό δε θα έχει ιδιαίτερη ουσία (δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη), σίγουρα θα έχει για αυτές που θα ακολουθήσουν.

Επιπλέον, μια τέτοια διαδικασία σε βάζει στη λογική του να κυνηγάς βαθμούς σε όλα σου τα παιχνίδια. Να μην είναι τίποτα αδιάφορος, να μην αφήνεις κανέναν πόντο να πάει χαμένος, από τη στιγμή που τους «κουβαλάς» στα πλέι οφ. Δε μιλάει κανείς για πρωτάθλημα, ούτε πως ο Παναθηναϊκός μέσω των πλέι οφ μπορεί να το διεκδικήσει, ωστόσο μπορεί να διεκδικήσει θέσεις που αν τις έπαιρνε για παράδειγμα την περσινή σεζόν θα ήταν σούπερ ικανοποιημένοι όλοι. Μέχρι και τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν η ομάδα άρχισε να παίρνει την… κατηφόρα, ο στόχος που συζητούσαν εντός ομάδας έφτανε μέχρι και την τρίτη θέση. Θα ήταν κανείς δυσαρεστημένος με αυτό; Όχι…

Πάμε τώρα και στα οικονομικά. Στα πλέι οφ έχουν σίγουρη θέση οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, πιθανότατα ο Άρης αν κρίνουμε από το επίπεδο στο οποίο διατηρείται με τις κινήσεις που κάνει στο μεταγραφικό παζάρι. Η λογική δείχνει και τον Ατρόμητο, μια σταθερή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάμε ωστόσο στο… εμπορικό του πράγματος.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Άρης είναι τα τέσσερα πιο εμπορικά παιχνίδια που θα δώσει ο Παναθηναϊκός μέσα στη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως είναι και τα τέσσερα παιχνίδια με τα περισσότερα εισιτήρια. Αυτομάτως οι «πράσινοι» μπορούν να βγουν πολύ κερδισμένοι οικονομικά από τα εισιτήρια που θα κόψουν σε τέσσερα «έξτρα» εμπορικά παιχνίδια στο γήπεδό τους. Μπορεί να βγάλει μέχρι και… πακέτο για όλα αυτά τα παιχνίδια σε προνομιακή τιμή, που θα συμφέρει και τον κόσμο και τον σύλλογο. Να δώσει, για παράδειγμα, 40 ευρώ σε πακέτο των τεσσάρων αυτών αγώνων (10 ευρώ το κάθε ματς). Αν πουλήσει 20.000 εισιτήρια, αριθμός καθόλου απαγορευτικός για τα δεδομένα τεσσάρων εμπορικών αγώνων, τότε αυτομάτως μιλάμε για 800.000 ευρώ. Κι αυτός είναι μονάχα ο ένας άξονας.

Υπάρχει και ένας δεύτερος, εξίσου σημαντικός, ίσως και περισσότερο ευνοϊκός για τον Παναθηναϊκός. Και δεν είναι άλλος από τα τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ θα χρηματοδοτήσει έξτρα αυτά τα παιχνίδια, αφού θα μιλάμε για ένα επιπλέον μίνι πρωτάθλημα. Και μάλιστα μόνο με εμπορικά παιχνίδια στο πρόγραμμα. Κάτι που είναι πολύ πιθανό να φέρει στον Παναθηναϊκό «ζεστό» χρήμα στα ταμεία και να προστεθεί αυτό στα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα: πως ο Παναθηναϊκός μπορεί αν επενδύσει σήμερα κάτι παραπάνω απ’ αυτό που έχει υπολογίσει ο Αλαφούζος, να δικαιωθεί φτιάχνοντας μια ομάδα που δε θα έχει πρόβλημα να μπει στην πρώτη εξάδα, να λάβει μέρος στα πλέι οφ, άρα και να έρθουν έξτρα έσοδα στην ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ