Ο Λουτσέσκου ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στον ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στον ΠΑΟΚ

Η αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού αποτελεί ένα τεράστιο σοκ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πρέπει να βρει άμεσα στον διάδοχό του.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Έτσι μάθαμε από παιδιά, που λέει και το σύνθημα. Ποτέ δεν μπορεί να ηρεμίσει. Ακόμη και στην καλύτερη φάση της ιστορίας του έγινε άνω κάτω.

Κι ας έχει πλέον λυμένα όλα τα οικονομικά του προβλήματα (λόγω Σαββίδη). Κι ας έχει κάνει το νταμπλ και μάλιστα παίρνοντας το Πρωτάθλημα αήττητος με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Ναι τα λεφτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να φτάσει η ομάδα στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά από μόνα τους δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία. Τα χρήματα συν τις σωστές επιλογές και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις φέρνουν τις διακρίσεις.

Η αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου αποτελεί ένα τεράστιο σοκ για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχασε τον «Στρατηγό» του.

Έχασε ή έφυγε;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Και καλό είναι να βλέπουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος.

Με όση συμπάθεια κι αν έχω στο πρόσωπο του Λουτσέσκου, η μία οπτική είναι ότι άφησε την ομάδα ξεκρέμαστη σε μια πολύ κρίσιμη φάση ενόψει της νέας σεζόν. Αν έφευγε αμέσως μετά το τέλος της περσινής σεζόν, θα έδινε και χρόνο στον ΠΑΟΚ να βρει με μεγαλύτερη άνεση τον διάδοχό του.

Είπαμε όμως, με το «αν» καριέρα έκανε μόνο ο Κίπλινγκ.

Αυτοί που δεν γούσταραν τον Ρουμάνο ακόμη και στις χρυσές του μέρες, με τις επιτυχίες που έφερε στον ΠΑΟΚ, τον κατηγορούν ήδη για λιποταξία, για «πούλημα» και άλλα παρεμφερή. Άλλοι τον κατηγορούν ότι προτίμησε τα πετροδόλαρα από τον Δικέφαλο.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις δεν έδωσε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση. Λογικό είναι. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο στον επίσημο αποχαιρετισμό του μέσα από το σάιτ του ΠΑΟΚ. Ίσως το κάνει στο μέλλον.

Τα λεφτά όμως ήταν μόνο η δικαιολογία για να φύγει, όχι η αφορμή…

Έχοντας τεράστια εκτίμηση στον Ρουμάνο για τη δουλειά του, τα ιστορικά ρεκόρ και τις επιτυχίες που έφερε στον ΠΑΟΚ, δεν πιστεύω ότι απλά τρελάθηκε μια μέρα και ξύπνησε λέγοντας «γεια σας φεύγω για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Προφανώς υπήρξαν εσωτερικές προστριβές του Ρουμάνου με την οικογένεια Σαββίδη και προφανώς αυτές συν την τεράστια πρόταση των Αράβων (του δίνουν 4 εκ. ευρώ τον χρόνο κάτι το οποίο λειτούργησε ως επίσημη δικαιολογία, αλλά εμένα δε με πείθει…) τον οδήγησαν στην  αιφνιδιαστική απόφαση να αποχωρήσει.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, εγώ από την πλευρά μου χαλιέμαι και στεναχωριέμαι γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ ξαφνικά ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας πριν ολοκληρώσει όλο του το έργο, πριν κλείσει ο κύκλος του. Όπως είχε γίνει και με τον Φερνάντο Σάντος το 2010. Ο Λουτσέσκου είχε κι άλλα να δώσει, είχε κι άλλα να πετύχει, και είχε δείξει ότι ξέρει τον δρόμο για να φέρει κι άλλες επιτυχίες.

Αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, βάσει στατιστικών και των τίτλων, ο Λουτσέσκου είναι ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στον Δικέφαλο, κάθισε στον πάγκο του σε 94 επίσημα ματς, μετρώντας 68 νίκες, 12 ισοπαλίες και μόλις 12 ήττες (αφού τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα την σεζόν 2017-2018 δεν διεξήχθησαν ποτέ και κρίθηκαν στα χαρτιά).

Είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ που κατέκτησε τρία τρόπαια, ένα Πρωτάθλημα (2019) και δύο Κύπελλα (2018 και 2019), ενώ του έκλεψαν στα δικαστήρια και τον τίτλο του 2018 και επίσης είναι ο τεχνικός με το καλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία του συλλόγου (73,9%).

Αυτά τα νούμερα και τα ρεκόρ που αφήνει πίσω του ο Λουτσέσκου, έχουν ανεβάσει στα ύψη τον πήχη για τον επόμενο τεχνικό του ΠΑΟΚ, όποιος κι αν είναι αυτός. Οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες και θα κάνουν πιο δύσκολο το έργο και τη ζωή του επόμενου προπονητή της ομάδας…

Τέλος σημειώστε κι αυτό: μέχρι χθες (28/6) το πρωί, ο ΠΑΟΚ δίνονταν από στοιχηματικές εταιρίες ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος με απόδοση 2,00 ενώ ο Ολυμπιακός παίζονταν στο 2,20.

Ένα 24ωρο μετά, ο Δικέφαλος δεν είναι πλέον πρώτο φαβορί. Πήγε αυτό στο 2,20 και ο Ολυμπιακός έπεσε στο 2,00.

Προφανώς η αποχώρηση του Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ άλλαξε τις αποδόσεις και αυτό δείχνει πολλά…

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει. Με ή χωρίς Λουτσέσκου. Το πλήγμα είναι μεγάλο, αλλά δεν πρέπει να εγκλωβιστεί η οικογένεια του Δικέφαλου σε μια νέα καταστροφική εσωστρέφεια, την οποία με ευχαρίστηση τροφοδοτούν και οι αντίπαλοί του με κάθε δυνατό τρόπο. Μακάρι ο επόμενος τεχνικός της ομάδας να αποδειχθεί αντάξιος του Ρουμάνου ή και καλύτερος και να φέρει νέες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ