Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο

Ξέρετε πολλές ομάδες στην Ελλάδα που να δίνουν 2 εκ. ευρώ για να αγοράσουν προπονητή και συμβόλαιο άλλα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο;

Η χαρά των αντιπάλων του ΠΑΟΚ για την αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου από την ομάδα, δείχνει και πόσο τον έτρεμαν. Και τον Ρουμάνο και τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ με αυτόν στο τιμόνι, τους πήρε και τα σώβρακα. Όλους! Ειδικά πέρυσι έγραψε ιστορία, με την κατάκτηση του νταμπλ, το αήττητο πρωτάθλημα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και το 3ο Κύπελλο στη σειρά, για 3η φορά συνεχόμενη απέναντι στην ΑΕΚ.

Η προσπάθεια μείωσης του Δικέφαλου και του Λουτσέσκου (ανεξάρτητα αν δεν άρεσε σε κανέναν ούτε μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ο τρόπος και ο χρόνος της αιφνιδιαστική του αποχώρησης) ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί εσωστρέφεια στην ομάδα.

Η χαρά των αντιπάλων του ΠΑΟΚ κράτησε λιγότερο από 40 ώρες, όσο χρειάστηκε ο Δικέφαλος να βρει τον διάδοχό του.

Τα αντανακλαστικά της ομάδας ήταν απίστευτα γρήγορα και αποτελεσματικά για πρώτη φορά στην ιστορία. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο σε όλα τα επίπεδα.

Και το όνομα αυτού Άμπελ Φερέιρα. Ο 40χρονος πρώην τεχνικός της Μπάγκα, ο οποίος θεωρείται το «next big thing» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (που έχει τεράστια παραγωγή εξαιρετικών προπονητών) έκλεισε στον ΠΑΟΚ αφού ο Δικέφαλος χρειάστηκε να πληρώσει και την ομάδα του για να σπάσει το συμβόλαιο που είχε εκεί.

Αλήθεια, ξέρετε άλλον ελληνικό σύλλογο που να πλήρωσε 2 εκ. ευρώ σε άλλη ομάδα (οι Πορτογάλοι γράφουν ακόμη και για 2,5 εκ. ευρώ cash!) για να της πάρει τον προπονητή;

Ξέρετε άλλη ελληνική ομάδα να δίνει 6 εκ. ευρώ σε τρία χρόνια για προπονητή;

Όταν ο Ολυμπιακός έδωσε στον καλύτερό του παίκτη, τον Φορτούνη, 6 εκ. ευρώ για τέσσερα χρόνια και όλοι μιλούσαν για μυθικά και απλησίαστα deal (άσχετα αν 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο παίρνουν στον ΠΑΟΚ οι Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, κοντά εκεί είναι πλέον και ο Βαρέλα, ενώ τόσα έπαιρνε μέχρι πρότινος ο Χατσερόντι και ο Πρίγιοβιτς…) τι πρέπει να ειπωθεί για τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα, ο οποίος θα παίρνει 2 εκ. ευρώ τον χρόνο;

Μιλάμε για έναν 40χρονο προπονητή που οδήγησε τη Μπράγκα σε δύο εξαιρετικές σεζόν (τηρουμένων των αναλογιών του πορτογαλικού πρωταθλήματος) με πολύ καλά αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο, ο οποίος ήταν μέσα στους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο για το 2018 σύμφωνα με το πασίγνωστο περιοδικό «Four Four Two», που τον κατέταξε στην 44η θέση και ο οποίος γράφτηκε σε ισπανικά και πορτογαλικά ΜΜΕ ότι θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος ακόμη και για την Μπαρτσελόνα, αν έφευγε ο Βαλβέρδε!

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό το τελευταίο, αλλά δεν το λέω εγώ. Το έγραψαν δημοσιογράφοι σε Ισπανία και Πορτογαλία και αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός που αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ έχει σπουδαίες προοπτικές.

Από εκεί και πέρα βέβαια, δε σημαίνει ότι η έλευση του Φερέιρα από μόνη της θα φέρει ξανά το νταμπλ στον Δικέφαλο και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο Πορτογάλος θα πρέπει να πιστοποιήσει στην πράξη τις καλές συστατικές επιστολές που τον συνοδεύουν και τις προοπτικές για μεγάλη καριέρα, με τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ και με τις επιτυχίες που μπορεί να φέρει.

Ο Λουτσέσκου άφησε πολύ ψηλά τον πήχη για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ και ο φιλόδοξος και ανερχόμενος Άμπελ Φερέιρα καλείται να τον ανεβάσει ακόμη ψηλότερα, οδηγώντας σε νέες ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τον Δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ