Το κλίμα ήταν στραβό πριν το φάει κι ο… γάιδαρος!

Το κλίμα ήταν στραβό πριν το φάει κι ο… γάιδαρος!

Ο χαρακτήρας του κόουτς ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματικός αλλά στον ΠΑΟΚ έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Μάλιστα κάλυπταν κι από πάνω. Στο μεταξύ ο υιός Σαββίδης έχει την τάση να παρεμβαίνει ακόμα και σε μεταγραφικά θέματα παραμερίζοντας προπονητές και τεχνικούς διευθυντές.

Ο ένας δέχτηκε πρόταση και την απέρριψε χωρίς να την συζητήσει. Ο άλλος άφησε πίσω του τα μεγάλα λόγια και τις «μ…..ες» και έκοψε ρόδα μυρωμένα. Δεν κρίνω προπονητικές ικανότητες, για την μπέσα γίνεται λόγος. Κι είναι εδώ που ξεχωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον Ρασβάν Λουτσέσκου. Ξεπερνώ βέβαια, τις εύκολες αστειότητες περί Ρουμάνων που ακούστηκαν ασυλλόγιστα και βαρύνουν όσους τις εκστομίζουν.

Να έφευγε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Λουτσέσκου, κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει τίποτα. Να φεύγει όμως όταν ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία συνιστά πρόβλημα. Δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού και αντανακλά στον χαρακτήρα του. Με μια ουσιώδη διαφορά. Ο χαρακτήρας του κόουτς ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματικός αλλά στον ΠΑΟΚ έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Μάλιστα κάλυπταν κι από πάνω.

Τον κάλυπταν και τον σιγόνταραν όταν αποκαλούσε τους άλλους κλέφτες, μειώνοντας ομάδες και παίκτες. Τον κάλυπταν όταν υποτιμούσε και έβριζε ομάδες και συναδέλφους του προπονητές επειδή έπαιζαν αμυντικά μέσα στην Τούμπα. Τον κάλυψαν αντί να τον επαναφέρουν στην τάξη όταν παρομοίαζε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Χίτλερ και τους ναζί. Ολα τούτα βάρυναν τον Λουτσέκσου και περιέγραφαν ένα μέρος του χαρακτήρα του. Τουλάχιστον ένα μέρος. Να λένε τώρα ότι τους την έφερε ο Λουτσέκου δίκιο έχουν αλλά δεν μπορούν να το βρουν. Κι ίσως να μην το δικαιούνται.

Ωστόσο το θέμα του Λουτσέσκου έφερε στην επιφάνεια και τον τρόπο που λειτουργεί ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα θέμα τι χαρακτήρα είχε ο νυν κόουτς τη Αλ Χιλάλ κι άλλο θέμα το πως διοικείται ο ΠΑΟΚ. Αν δώσουμε βάση σε πληροφορίες που έρχονται από την Θεσσαλονίκη, ο υιός Σαββίδης έχει την τάση να παρεμβαίνει ακόμα και σε μεταγραφικά θέματα παραμερίζοντας προπονητές και τεχνικούς διευθυντές. Οταν ο Λουτσέσκου δυσαρεστημένος το επισήμανε σχετικά στον Ιβάν Σαββίδη η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διότι ο μεγαλομέτοχος παραμένει στον ΠΑΟΚ για το χατίρι του υιού του.

Είναι δηλαδή ο ΠΑΟΚ κάτι σαν μια ευχάριστη απασχόληση του νεαρού κι ως εκ τούτου έχει την άνεση να παρεμβαίνει και να ανατρέπει τις επιθυμίες ακόμα και του προπονητή. Την κατάσταση αυτή δείχνει ότι θα την βρει μπροστά του και ο νέος προπονητής. Ο Φερέιρα είναι όντως ένας εξελίξιμος προπονητής με λαμπρό μέλλον. Οταν όμως, φέρνεις παίκτη που ο προπονητής δεν το θέλει (Στοχ) για συγκεκριμένους λόγους (δεν μαρκάρει) μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο που λειτουργείς και το πιθανότερο είναι να το βρεις μπροστά σου. Να το βρει δηλαδή και ο νέος προπονητής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ