Όσο παίζεις, θα κρίνεσαι!

Όσο παίζεις, θα κρίνεσαι!

Ο Βαλμπουενά δεν έβαλε μπροστά το όνομά του για να αποφύγει την προετοιμασία, αλλά φρόντισε να δείξει σε όλους ότι τη δικαιούται τη θέση του…

Τρεις είναι οι «νεοσύλλεκτοι» που έχουν ξεχωρίσει σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού κι ενώ υπάρχει απόψε νέο τεστ. Ο Ντουρμισάι, ο Γιάννης Μασούρας και ο Μπα.

Και ποιος συμπληρώνει το «καρέ»; Ο Ματιέ Βαλμπουενά!

Κι εντάξει, η ποιότητα του Γάλλου δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από κανέναν, όμως παρά ταύτα έχει κάτι να μας πει αυτή η συμπεριφορά του. Το σημειώνουμε αυτό γιατί παίκτες στα δικά του «κυβικά» και ενώ βρίσκονται σε αυτήν τη φάση της καριέρας τους, αποφεύγουν να κλείσουν συμφωνία με κάποια ομάδα από τόσο νωρίς αποβλέποντας, πέρα από την έρευνα αγοράς και στο να αποφύγουν την προετοιμασία, καθώς έχουν χάσει τόσα καλοκαίρια στα… όρη και τα βουνά.

Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αυτού του βεληνεκούς ήρθαν στην Ελλάδα (κι όχι μόνον…) στα τέλη του Αυγούστου, όταν θα αρκούσε να κάνουν κάποιες ημέρες ένα «ειδικό πρόγραμμα» και ακολούθως θα έμπαιναν και στην ομάδα, από τη στιγμή που το βαρύ βιογραφικό τους αποτελούσε και το «κλειδί» για την πόρτα της ενδεκάδας.

Κι όμως ο Βαλμπουενά όχι μόνον δεν ακολούθησε αυτήν την τακτική, αλλά τον είδαμε να ξεκινάει τις ασκήσεις ετοιμότητας από την… Μύκονο. Και τώρα βρίσκεται στην Πολωνία για να τρέχει μαζί με τον «Ντούρμι», τον Μασούρα, τον Μπα και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και να μαζεύει και κλωτσιές από τους παίκτες της Μπερ Σεβά.

Κάτι μας λέει ο Ματιέ έτσι δεν είναι; Και μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να θεωρούμε ως δεδομένο ότι τέτοιοι παίκτες δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα, όμως επί της ουσίας αυτό δεν ισχύει. Στην πράξη, όσο παίζεις, τότε οφείλεις να κόβεις απόδειξη! Δεν γίνεται αλλιώς, όσο βρίσκεσαι όχι μόνον στο ποδόσφαιρο, αλλά σε κάθε επάγγελμα.

Μπορεί να έχεις καταγράψει ένα σωρό επιτυχίες στην καριέρα σου, όμως όταν στον επόμενο τόνο κάνεις το λάθος, τότε αυτό μπορεί να σου κοστίσει, συνεπώς δεν μπορείς ποτέ να εφησυχάσεις, παρά μόνον όταν θα εγκαταλείψεις την ενεργό δράση. Όταν βγεις στη σύνταξη δεν θα έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν, γιατί τότε δεν θα κρίνεσαι και από κανέναν.

Αυτό ισχύει παντού, όσο σκληρό κι αν είναι. Από τη στιγμή που θέλεις όμως να διεκδικήσεις τη θέση του νεότερου, αυτού που έχει την καριέρα μπροστά του, τότε θα πρέπει απλά να επιβεβαιώνεις κάθε φορά ότι είσαι καλύτερος από αυτόν. Διαφορετικά θα ακολουθήσεις το δρόμο του Τουρέ και θα χάσεις τη σύνδεσή σου με την ενεργό δράση. Ότι αφήνεις, σε αφήνει κι από τον συγκεκριμένο κανόνα δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς και πουθενά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ