Ολυμπιακός: Όταν δεν ξέρεις ποιος από τους τρεις θα κάνει την τελική πάσα…

Ολυμπιακός: Όταν δεν ξέρεις ποιος από τους τρεις θα κάνει την τελική πάσα…

Δεν στοιχηματίζω ότι η πρόθεση του Μαρτίνς είναι να έχει ταυτόχρονα και από την αρχή στο γήπεδο τους Βαλμπουενά, Ποντένσε και Φορτούνη. Ξέρω πως όταν συμβαίνει αυτό θα υπάρχουν στιγμές που θα χάνεται η μπάλα...

Τρία φιλικά τρεις ισοπαλίες. Πώς θέλετε να το δούμε; Αν το δούμε σε σύγκριση με τα περσινά φιλικά, όλα πρίμα. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας χωρίς να μαζεύει προβλήματα και γκρίνιες. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Βούκοβιτς. Όλα τα άλλα είναι πράγματα που συμβαίνουν στα φιλικά.

Η έλλειψη ρυθμού, τα λάθη από ασυνεννοησία, η χαμηλή ένταση στις προσωπικές μονομαχίες. Θα ήταν μάλλον περίεργο να συνέβαινε αλλιώς. Στη φάση που τώρα βρίσκεται ο Ολυμπιακός εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει τον Μαρτίνς είναι να βρίσκουν οι παίκτες του ρυθμό και να προχωράει με ταχύτητα η ενσωμάτωση των νεοφερμένων.

Στο παιχνίδι με τη Λέχια ο ρυθμός βελτιώθηκε αισθητά. Υπήρχαν διαστήματα που η ομάδα πρέσαρε πολύ ψηλά κλέβοντας την μπάλα από τα πολωνικά πόδια. Για να γίνει αυτό ήταν απαραίτητο να ανεβαίνει ψηλά η άμυνα. Εδώ, ο Σεμέδο τα κατάφερνε μια χαρά. Γρήγορος για να καλύπτει τα κενά  στον χώρο και αλτικός για να μην χάνει μονομαχία στον αέρα. Γράφω αλτικός και όχι απλά ψηλός (189 εκατοστά), γιατί έχουμε δει ψηλούς να περνάει η μπάλα πάνω από τα κεφάλι τους και να καταλήγει στον αντίπαλο.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι γρήγορος όχι μόνο όταν τρέχει, αλλά και στις αποφάσεις που παίρνει. Μην το πάμε παρακάτω. Σημασία έχει ότι άρχισε η ενσωμάτωσή του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι συνεχίζοντας έτσι μπορεί να είναι ο ένας από τους δυο του κέντρου άμυνας σε μόλις τρεις εβδομάδες από τώρα.

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά ούτε να το συζητάμε. Όταν ένας παίκτης δεν περιμένει από τους άλλους αλλά είναι οι άλλοι που περιμένουν από αυτόν, τα πράγματα εξελίσσονται με ταχύτητα. Η προσαρμογή δεν αργεί. Ο διεθνής Γάλλος ήρθε για να παίξει κι αυτό μαρτυρά η συνολική συμπεριφορά του στο γήπεδο και στις προπονήσεις.

Δεν στοιχηματίζω ότι η πρόθεση του Μαρτίνς είναι να έχει ταυτόχρονα και από την αρχή στο γήπεδο τους Βαλμπουενά, Ποντένσε και Φορτούνη. Ξέρω ότι όταν θα συμβαίνει αυτό θα υπάρχουν στιγμές που θα χάνεται η μπάλα και ο αντίπαλος δεν θα ξέρει από πού να πρωτοφυλαχτεί. Ο μικρόσωμος εξτρέμ κινείται σε όλο το πλάτος και ζητεί συνεχώς την κατοχή της μπάλας είτε για να πασάρει είτε για να πάει σε προσωπική ενέργεια. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση προπονητών που θα έχουν αντίπαλο στον Ολυμπιακό. Δεν θα ξέρουν από πού και πώς να φυλαχτούν.

Κάποια στιγμή, όταν λυθούν τα πόδια, υποθέτω ότι θα δούμε την ομάδα να δημιουργεί περισσότερες φάσεις και την μπάλα να μπαίνει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή. Κόντρα στη Λέχια οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με στατικές φάσεις και με τέτοια ισοφάρισαν. Οι Πολωνοί μπήκαν μπροστά στο σκορ γιατί ο Μπα και ο Σιαμπάνης ενέργησαν με διαδοχικές επιπολαιότητες ξυπνώντας αρνητικές μνήμες από την περσινή περίοδο.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Μαρτίνς δεν ζήλεψε την δόξα του Αναστασιάδη τοποθετώντας για μικρά διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο, τον Φορτούνη κάτι σαν «ψευτοεννιάρι». Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στο επόμενο φιλικό η εικόνα του συνολικά και ο ρυθμός του ειδικότερα  θα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ