Ολυμπιακός – Λέγκια Γκντανσκ 1-1

Ολυμπιακός – Λέγκια Γκντανσκ 1-1

Ο Γάλλος αστέρας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δεν άφησε τον Ολυμπιακό να χάσει κόντρα στη Λέγκια Γκντανσκ (1-1) και ρολάρει. Καλή εικόνα του Ολυμπιακού με τους «βασικούς» και πλήθος χαμένων ευκαιριών. Οι αλλαγές μπέρδεψαν τους Πειραιώτες. Εξαιρετικός ο Σεμέδο.

Γι αυτό τον απέκτησε. Ή μάλλον και γι’ αυτό. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει τέτοια κλάση, που μπορεί να γίνει game changer. Κι έστω σε ανεπίσημα παιχνίδια, το απέδειξε με το «καλημέρα». Ο Γάλλος παικταράς, ήταν εκ των διακριθέντων στο φιλικό του Ολυμπιακού με αντίπαλο την κυπελλούχο Πολωνίας, Λέγκια Γκντανσκ, και από τη δική του εκτέλεση φάουλ στην εκπνοή, ο Γκερέρο με γυριστό σουτ ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά, κι ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1. Ο πολύπειρος άσος, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Μπρούνο, «έγραψε» το τελικό 2-2 για την ομάδα του. Σήμερα (03/07) κι ενώ η Λέγκια (κόντρα στη ροή του αγώνα) είχε ανοίξει το σκορ με τον Βόλσκι στο 69′, και πάλι ο Γάλλος έδειξε την ποιότητά του. Ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ, κι έδωσε την ευκαιρία στον Γκερέρο, να φέρει το ματς στα ίσα (1-1), δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα.

Ο Μαρτίνς παρέταξε μια ενδεκάδα από… βασικούς στο τρίτο κατά σειρά φιλικό ματς στην Πολωνία και ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με την προσοχή όλων να στρέφεται στον Ρούμπεν Σεμέδο που ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και δικαίωσε τους Πειραιώτες για την επιλογή τους. Εξαιρετικός ο Πορτογάλος στο πρώτο ημίχρονο, με καίριες τοποθετήσεις/ επεμβάσεις και χωρίς αντίπαλο στο ψηλό παιχνίδι.

Καλή κυκλοφορία,  κατοχή μπάλας, πρέσινγκ ψηλά, χαρακτήρισαν το παιχνίδι των Πειραιώτων στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ταχύτητα όμως στην ανάπτυξη, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Οι Πολωνοί είχαν ένα δοκάρι στο 7′ σε κοντινό πλασέ του Μαουλάνα, μετά από πάσα του Μλαντένοβιτς από αριστερά, ενώ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 14′ με την κεφαλιά του Σεμέδο από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Συχνή παρουσίασαν είχαν οι Πειραιώτες στα αντίπαλα καρέ και στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου, χωρίς όμως να βρουν το γκολ. Στην επανάληψη, ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο Βαλμπουενά που πέρασε στο ματς στο 51ο λεπτό (στη θέση του Ντουρμισάι) προσέλκυσε εξ’ αρχής όλα τα βλέμματα, καθώς από τα πόδια του περνούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού.

Στο 65′ ο Μαρτίνς έκανε επτά μαζεμένες αλλαγές (που όπως είναι λογικό αποδιοργάνωσαν για λίγο την ομάδα): Ο Αβραάμ αντί του Σεμέδο, ο Ανδρούτσος αντί Μπουχαλάκη, ο Γκερέρο αντί Φορτούνη, ο Σολδάνο αντί Ποντένσε, ο Τοροσίδης αντί Ομάρ, ο Γιώργος Μασούρας αντί Μπρούνο, με την εικόνα ωστόσο να μην αλλάζει δραματικά, όσον αφορά στο ποιος έχει το πάνω χέρι!

Στο 69′ στη μοναδική επίσκεψη των Πολωνών στα ερυθρόλευκα καρέ, ο Μπα γύρισε τη μπάλα στον Σιαμπάνη όχι… με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτός έκανε κακή εκτίμηση και ο Βόλσκι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του. Έκτοτε το παιχνίδι παίχτηκε στο μισό γήπεδο, με τους Πειραιώτες να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης και να παράγουν ευκαιρίες. Στο 88′ ο Σιαμπάνης… ισοφάρισε το λάθος του, κάνοντας εκπληκτική επέμβαση με το αριστερό χέρι σε πλασέ από αρκετά κοντά.

Και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, «μίλησε» (ξανά) στο τέλος…

Σε φάουλ του Γάλλου από τα αριστερά στην εκπνοή του αγώνα, η άμυνα της Λέγκια δεν μπόρεσε να διώξει με τον Γκερέρο με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λέγκια (Πιοτρ Στοκόβιεκ): Αλομέροβιτς, Φίλα, Ναλέπα, Μαλόκα, Μλαντένοβιτς, Λούκασικ, Κουμπίτσκι, Γκάχος, Μαουλάνα, Σόμπιετς, Ουντόβιτσιτς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Βούκοβιτς (35′ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μπρούνο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ντουρμισάι.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκαν και οι: Βαλμπουενά, Σολδάνο, Γκερέρο, Αβραάμ, Σουρλής, Γιώργος Μασούρας, Τοροσίδης, Ανδρούτσος, Σιαμπάνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ