Κίνηση που έλειπε από την προηγούμενη σεζόν

Κίνηση που έλειπε από την προηγούμενη σεζόν

Η απόκτηση του Μπράντον Πολ δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι κατάλαβαν τα λάθη του παρελθόντος και έψαξαν λύση που θα τους δώσει ώθηση στο επιθετικό τους πρόβλημα.

Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι εξετάζεται και πάλι η περίπτωση του Μπράντον Πολ, δεν πίστεψα ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος. Πείτε το προαίσθημα, πείτε το ότι θέλετε, πίστευα ότι ο Αμερικανός θα προτιμήσει την Κίνα και τα εύκολα λεπτά και όχι μια επιστροφή στην Ευρωλίγκα, σε μια ομάδα που ανανεώνεται ριζικά.

Ίσως και αυτό έπαιξε το ρόλο του και τελικά από τη νέα σεζόν θα φοράει την Ερυθρόλευκη φανέλα.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛ

Σίγουρα πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να σκοράρει σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν είναι τόσο οικονομικός, θέλει πολλά λεπτά στο παρκέ, όμως διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Μια κίνηση που δείχνει πώς ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει. Αντιθέτως έχει πλάνο και αναγκάζει τους υπόλοιπους να τον υπολογίζουν.

Ένας αθλητής που παίζει και στο 2 και στο 3, όμως θεωρώ ότι κατά κύριο λόγο θα είναι το στήριγμα του Κώστα Παπανικολάου στην θέση του σμολ φόργουορντ. Ένας καλός αμυντικός, που δεν τον περνάς εύκολα και με στιβαρό κορμί που βοηθάει ακόμα και στις αλλαγές. Επιθετικά δεν έχει κάθετο παιχνίδι, κοιτάζει ελάχιστα το ντράιβ, είναι όμως ο παίκτης που θα εκτελέσει άμεσα και όταν αποκτήσει ρυθμό είναι κίνδυνος θάνατος. Δίνει αθλητικότητα στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, κάτι που έλειπε υπερβολικά την περσινή σεζόν. Θα βγει από τα σκριν να εκτελέσει, θα χτυπήσει μετά από ντρίπλα και θα είναι ωφέλιμος και στο πίσω κομμάτι του παρκέ.

Μην κοιτάτε τα ποσοστά του. Μαζί με τον Πάντερ και υπό την σωστή καθοδήγηση στο παρκέ, οι Ερυθρόλευκοι ανεβαίνουν επίπεδο στην επίθεση τους και αλλάζουν… δέρμα, ενόψει μιας χρονιάς που θέλουν να επανέλθουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Πάρα τα λεγόμενα πολλών για διάλυση, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κοιτάει μπροστά και να δημιουργεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Με την ομάδα στην Α2 (εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, και όχι η αγορά κάποιου ΑΦΜ, την οποία έχει ξεκοψει εξ αρχής η ομάδα του Πειραιά), οι Πειραιώτες οφείλουν να κοιτούν και το τι μέλλει γενέσθαι με την Ομάδα 2. Αυτήν που θα παίξει στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Παράλληλα οφείλουν να δουν ποιος θα την κατευθύνει και πως θα κινηθούν και σε αυτό το μέτωπο.

Αναφορικά τώρα με το κομμάτι της ενίσχυσης, προσωπική μου εκτίμηση και όχι μέσω του ρεπορτάζ, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να δούμε στον άσο έναν παίκτη όπως ο Τεοντοσιτς. Το έγραψα και σήμερα στη συζήτηση που κάναμε στο «10» την οποία απήλαυσα υπερβολικά και υπόσχομαι ότι θα γίνει συνήθεια από εδώ μέσα.

Θεωρώ ότι δεν έχει πιθανότητες ο Σέρβος να έρθει στον Πειραιά και αν με ρωτάτε ποιος πρέπει να είναι ο παίκτης που θα κλείσει την περιφέρεια του Ολυμπιακού, αυτός είναι ο Πιέρια Χένρι. Στο twitter είχα γράψει ότι δεν έχει και τον καλύτερο χαρακτήρα και οι κακές γλώσσες λένε πως ο Πρίφτης είχε απαυδήσει μαζί του. Ναι μεν αλλά. Και αν ταιριάζει τόσο πολύ; Στο χέρι του Μπλατ είναι να τον βάλει στον σωστό δρόμο.

Ταυτόχρονα πρέπει να κλείσουν οι θέσεις πίσω από τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ. Με δύο αθλητικούς ψηλούς είμαι… καλυμμένος, την ώρα που ο Δημήτρης Αγραβάνης κατά τεράστιο ποσοστό μένει στον Ολυμπιακό. Μετά την άτυχη χρονιά, με τραυματισμούς και δυσκολίες, θα ήταν λάθος να μην του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Υ.Γ. Είμαι γνωστός γκρινιάρης. Εφόσον η ομάδα θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και μόνο, δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο ΛεΝτέι. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό του Μπλατ. Όπως η στήριξη του Αγραβάνη ας πούμε. Ας περιμένουμε τον προγραμματισμό της ομάδας και βλέπουμε.

Υ. Γ. 2 Την μια μέρα αποδεσμεύεται από τον Ολυμπιακό, την άλλη είναι σε δημόσια εκδήλωση στο Καραϊσκάκης. Καλή τύχη στην καριέρα του Γιώργου Μπόγρη, που λάτρεψα λίγο παραπάνω όταν αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο αλλά και για την τρέλα του τότε με την φονικές φωτιές στο Μάτι.

Υ. Γ. 3 Πολλά διαβάζετε, πολλά να φιλτράρετε. Άλλα έχουν στόχευση και κάνουν την δουλειά τους. Υπομονή. Τώρα ξεκινήσαμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ