Ενώ αλλάζω σινεμά το έργο δεν αλλάζει

Ενώ αλλάζω σινεμά το έργο δεν αλλάζει

Ο Κώστας Καίσαρης, επέστρεψε δριμύτερος. Γράφει για τους χαμένους και τους κερδισμένος των εκλογών. Ξεκινάει με Κουρουμπλή, συνεχίζει με Ραλλία Χρηστίδου και καταλήγει σε Άκη Πάνου.

ΑΣΜΑ ηρωικό και πένθιμο για τον ανυπέρβλητο Παναγιώτη Κουρουμπλή. Για τον μεγάλο επαναστάτη Γιώργο Πάντζα. Που τον έφαγε στη στροφή ο εξάδελφος, Ιωάννης Τσίπρας. Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το δίδυμο της πυρκαγιάς Ελένης Αυλωνίτου- Πέτρου Κωνσταντινέα. Για τους πάλαι ποτέ σκιαμαχούντες με την Παράγκα,  Κοντονή-Βασιλειάδη. Για την αγωνίστρια της ΕΡΤ, την εκφωνήτρια α-λα-Μαρία Δαμανάκη, Αννέτα Καββαδία. Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον τέως καραβανά, πρώην Πασόκο και εσχάτως Συριζαίο, Νικόλαο Τόσκα. Τον φορτωμένο σαν νταλίκα (σε ότι έχει να κάνει με την κινητή και ακίνητη περιουσία) Γιώργο Σταθάκη. Ο Αλέξης επέλεξε να βγάλει στα Χανιά τον μάγκα, τον ασίκη, τον καραμπουζουκλή, τον Παύλο τον Πολάκη. Και δεν ξέχασα βέβαια τον ένα και μοναδικό Τέρενς Κουίκ. Που σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική του διαδρομή μας άφησε χρόνους. Ποτέ όμως μην υποτιμάς τον Τέρενς. Ποτέ μην πεις ποτέ. Πρώτος αναπληρωματικός είναι. Κάτι μπορεί να γίνει και να τρουπώσει. Ανέκαθεν παίζει εύνοια.

ΕΤΣΙ ή αλλιώς τα σπουδαία και τα σημαντικά σ’ αυτές τις εκλογές τα ξέραμε. Πρώτη με αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία. Έξω η Χρυσή Αυγή, μέσα Βαρουφάκης, Βελόπουλος. Και σχετικά με τους δύο τελευταίους, ποιο είναι το διάφορο; Και δεν αναφέρομαι στη φαλάκρα. Ο ένας πουλάει επιστολές του Ιησού, ο άλλος υπόσχεται διαγραφή του χρέους. Προσωπικά δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποιος ξεπερνάει τον άλλον.  Το ενδιαφέρον λοιπόν περιστράφηκε στα γύρω-γύρω. Ποιοι μένουν εκτός Βουλής, ποιοι αναλαμβάνουν τα υπουργεία. Τα περίεργα. Όπως ο θρίαμβος του Σύριζα στα εκλογικά τμήματα των φυλακών ανά την επικράτεια. Στον Κορυδαλλό έφτασε το 85%, στην Τύρινθα 87% και στην Κασσαβέτεια χτύπησε 87%. Μιλάμε για θρίαμβο. Οι φυλακόβιοι ήταν ο μοναδικός κλάδος που αναγνώρισε τι έκανε γι’ αυτούς ο Αλέξης. Όλοι οι άλλοι, αχάριστοι. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίσανε Κυριάκο. Με το ένα χέρι πήρανε τη 13η σύνταξη και με το άλλο ρίξανε το ψηφοδέλτιο στη Νέα Δημοκρατία.

ΔΕΝ έλειψαν βέβαια τα ευτράπελα. Ο καβγάς Αλέξη Κούγια-Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Και τα βρήκανε. Κι έτσι θα τα ξαναβρούνε και τώρα. Και μη ρωτήσει κανένας αφελής, ποιος έχει δίκιο. Πάντα έχει δίκιο ο Κούγιας. Δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι περισπούδαστες δηλώσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα. «Οι αποφάσεις του λαού είναι σεβαστές», δήλωσε η Φώφη. Δηλαδή θα μπορούσαν και να μην είναι; Δεν έλειψαν οι μετρημένες και προσεκτικές τοποθετήσεις. «Εγώ πιστεύω ότι θα τα καταφέρει ο Μητσοτάκης. Κι ο Τσίπρας θα ωριμάσει», απεφάνθη ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος. Στα 75 του, μέχρι τέλους, ο ίδιος κι απαράλλαχτος. Να γλύφει την εξουσία. Στο σύνολό της. Και τον Κυριάκο που θα πετύχει και τον Αλέξη που θα ωριμάσει.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Είναι η εύνοια που λέγαμε. Έσκασε η μπόμπα στα χέρια του Ξηρού, εκτινάχθηκε η πολιτική του καριέρα. Ότι δήθεν αυτός εξάρθρωσε τη 17η Νοέμβρη. Για την άλλη μπόμπα που έσκασε στο γραφείο του και σκότωσε τον υπασπιστή του, κουβέντα. Επί του πρακτέου λοιπόν έχω να πω τούτο. Σίγουρα θα γίνουνε ντράβαλα. Σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα πέσει ξύλο. Σε κάποια διαδήλωση, σε κανένα ντου των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Εδώ δείρανε τους συνταξιούχους τα Αριστερά ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Αλέξης. Άλλο είναι λοιπόν να δέρνει η Αστυνομία υπό τας διαταγάς κάποιου Δεξιού κι άλλο υπό τας διαταγάς ενός πρώην Πασόκου. Κατά τα άλλα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μόδα. Η 32χρονη Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός στο Εργασίας.

ΝΑ μην ξεχάσουμε βέβαια κι αυτούς που κατάφεραν να διασωθούν. Να εκλεγούν. Τον μία κατηγορία μόνος του, Κώστα Ζουράρι. Το λιοντάρι της Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο. Την κομψευόμενη Θεοδώρα Τζάκρη. Τη Ραλλία Χρηστίδου. Από το Fame Story τσιφ στη Βουλή. Τη Νοτοπούλου που έσπρωξε το κόμμα στην ερωτική Θεσσαλονίκη. Ο Τάκης Φύσσας που δεν εξελέγη επέστρεψε ήδη στον Παναθηναϊκό. Τους αποτυχόντες του κυβερνώντος κόμματος βέβαια μην τους κλαις. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται σε 1.490. Πρόεδροι οργανισμών, διοικητές νοσοκομείων κλπ. Κανένας δε θα χάσει. Επί της ουσίας, η ταπεινότητα μου, κάθε φορά που έχει εκλογές θυμάται τον Άκη Πάνου. «Ενώ αλλάζω σινεμά το έργο δεν αλλάζει». Οψόμεθα.

Στη μουσική επιλογή, Howlin’ Wolf- I Asked For Water.

https://www.youtube.com/watch?v=dUA9FUTieKA&feature=share

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ