Περιμένει τα καλύτερα…

Περιμένει τα καλύτερα…

Οι Ελ Αραμπί και Σουντανί βρίσκονται σε στάδιο ένταξης στην ενδεκάδα και όταν αξιοποιηθούν από τον Μαρτίνς θα διαφοροποιήσουν τα δεδομένα στην επίθεση του Ολυμπιακού…

Μία πρόβα έμεινε για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του πριν από τα ραντεβού με την Πλζεν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη Τρίτη θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Νότιγχαμ Φόρεστ και μία εβδομάδα μετά υπάρχει ο εκτός έδρας αγώνας με τους Τσέχους….

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει τώρα να διαχειριστεί το σοκ με τον τραυμτισμό του Κώστα Φορτούνη, όμως με βάση αυτά που είδαμε και στα τελευταία τεστ της προετοιμασίας βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να ήταν στο 100% τέτοια εποχή, όπως δεν είναι καμία ομάδα, κι ας έγιναν και τόσο νωρίς οι μεταγραφές.

Θα πει κανείς ότι το ίδιο ισχύει και για την Πλζεν, όμως άλλο φορτίο κουβαλάει η ομάδα που είναι το φαβορί για την πρόκριση και διαφορετικό το αουτσάιντερ. Επίσης άλλο είναι να παίζεις στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και άλλο στο δικό σου, περιμένοντας να παίξουν οι… άλλοι και εσύ να προσπαθήσεις να κλέψεις το παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι αυτός ο «νέος Ολυμπιακός» που θα δούμε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Εκτός από τους Μεριά, Σισέ και Καμαρά υπάρχουν και οι Ελ Αραμπί και Σουντανί, οι οποίοι περιμένουν να τους εντάξει στην ομάδα ο Μαρτίνς και όταν συμβεί αυτό, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα στην επίθεση.

Ο Μαροκινός αποκτήθηκε για να τελειώνει πιο εύκολα από τους υπόλοιπους τις φάσεις που θα φτιάξουν οι χαφ της ομάδας του, ενώ και ο Αλγερινός θα δώσει επιλογές και στις πτέρυγες αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, μετατρέποντας σε αυτήν την περίπτωση και το σύστημα του Ολυμπιακού.

Επί του παρόντος ο Μαρτίνς κρατάει το 4-4-2 ως εναλλακτικό σχέδιο, αφού μπορεί να το δοκίμασε σε αρκετά φιλικά της προετοιμασίας, ωστόσο δεν μας έδειξε ότι έχει και τη διάθεση να το καθιερώσει. Κι αυτό είναι απολύτως λογικό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι «γεμάτος» στα άκρα, με την προσθήκη και του Βαλμπουενά όσο και τις υποσχέσεις που δίνει ο Ραντζέλοβιτς,αν και η απώλεια του Κώστα Φορτούνη ίσως δημιουργήσει δεύτερες σκέψες…

Ο Πορτογάλος τεχνικός διαθέτει ως «κάβα» δύο πολύ σημαντικά «όπλα» όπως είναι ο Ελ Αραμπί και ο Σουντανί, συνεπώς περιμένουμε να δούμε έναν ακόμη πιο επιθετικό Ολυμπιακό. Και κατά τα φαινόμενα ο Μαρτίνς θα τις πάει τις παρτίδες με την Πλζεν στην επίθεση, εκεί που θεωρεί-και σωστά- ότι υπερτερεί η δική του η ομάδα και όχι στη σκοπιμότητα, αφού σε τέτοια εκδοχή θα δώσει «δικαίωμα» στον αντίπαλο.

Και πέρυσι με αυτό το σκεπτικό αντιμετώπισε Λουκέρνη και Μπέρνλι και οδήγησε με χαρακτηριστική άνεση τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το γεγονός ότι διέθετε ομάδα που είχε δουλέψει μαζί για ένα μόλις μήνα. Κι όχι για ένα χρόνο, όπως συμβαίνει τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ